Scapă de punctele negre folosind hârtie igienică și un ou

Punctele negre sunt coșmarul oricărei persoane care își dorește un ten perfect. Iar produsele cosmetice regăsite la magazinele de specialitate nu se potrivesc întotdeauna tipului tău de ten sau au prețurile destul de ridicate.
Însă știai că poți să scapi de punctele negre și cu un remediu natural, pentru care nu trebuie să scoți prea mulți bani din buzunar? Este vorba despre o soluție pe bază de hârtie igienică și ou. 

Cum să scapi de punctele negre cu albuș de ou și hârtie igienică?


Albușul de ou are un conținut bogat de vitamine și minerale, printre care se numără și seleniul. Acesta este cunoscut pentru proprietățile sale de combatere a acneei. Iar proteinele din compoziția albușului de ou ajută la închiderea porilor, iar în același timp protejează și tenul de apariția bacteriilor care se pot dezvolta și duce la acnee.
În plus, aceste proteine te pot ajuta să reduci și ridurile tenului. 
 

Cum procedezi?

 
Pentru a profita de toate aceste proprietăți benefice pentru ten ale albușului de ou, vei avea nevoie de puțină hârtie igienică și de o pensulă mică. Se separă un albuș de ou de gălbenuș și se bate bine, cu ajutorul unui tel, până când obții o compoziție cu o textură pufoasă. Cu ajutorul unei pensule, se întinde albușul de ou pe nas și pe bărbie sau oriunde observi că ai puncte negre.
Peste porțiunile pe care ai aplicat albușul de ou, se pune hârtie igienică. Pentru a ajuta hârtia să se stabilizeze, se mai aplică încă un strat de albuș de ou peste aceasta, cu ajutorul pensulei. Ulterior, se lasă să se usuce și să se întărească. 

Până când se usucă benzile de pe față, pielea are destul timp să absoarbă toate acele bacterii care cauzează probleme și să elimine punctele negre deja existente. Hârtia se îndepărtează de pe față trăgând ușor de la o margine spre alta.
Poți folosi acest remediu în fiecare zi, pentru o săptămână, înainte a observa rezultate semnificative și durabile. Cu cât repeți mai mult acest procedeu, cu atât mai curată va fi fața ta. După ce dezlipești această bandă facială, înmoaie un tampon de bumbac curat în apă și aplică și 1-2 picături de ulei de arbore de ceai pe acesta. Curăță fața cu acest tampon, până când observi că au dispărut toate reziduurile de albuș de ou. Fața ta va beneficia și de proprietățile antibacteriene și astringente ale uleiului esențial de arbore de ceai.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod