Cele mai bune uleiuri pentru ten - Ce să folosești

În mod sigur ai auzit de nenumărate ori că uleiurile naturale te pot ajuta să ai un ten sănătos și frumos. Iar popularitatea lor este complet justificată.
Uleiurile naturale au, întradevăr, efecte deosebit de benefice pentru piele.

"Corpul produce propriul său ulei natural, numit sebum, dar pe măsură ce înaintăm în vârstă producția scade semnificativ. Pielea are nevoie de ulei pentru a menține un echilibru sănătos, altfel devine prea uscată, ceea ce duce la apariția coșurilor, liniilor fine și ridurilor. Folosirea uleiurilor naturale pentru ten ajută la hidratarea pielii și protejarea ei de efectele nocive ale factorilor de mediu", declară medicul dermatolog Ling Chan pentru forbes.com.

Un alt avantaj este acela că uleiurile naturale se potrivesc oricărui tip de piele, inclusiv pielea grasă sau acneică.

Ce tip de ulei pentru ten să alegi?


Secretul este să alegi uleiuri care au în compoziție molecule de mici dimensiuni, precum uleiul de argan, jojoba sau scualan, un tip de ulei natural extras din uleiul de măsline. "Dacă structura moleculară a unui ulei este prea mare, acesta nu poate penetra stratul superior al pielii", declară medicul.
Uleiurile cu formulă ușoară pătrund mult mai ușor în piele și nu blochează porii.

"De asemenea, trebuie să iei în considerare tipul pielii tale înainte de a cumpăra un ulei natural", declară dermatologul Debra Jaliman. Alege uleiuri care sunt în ambalate în sticle de culoare închisă, pentru că expunerea la soare degradează formula naturală a uleiului. Nu în ultimul rând, alege un ulei facial pur, care nu are pe lista de ingrediente apa.

Ce uleiuri pentru ten să alegi, în funcție de tipul pielii tale


Uleiuri pentru ten uscat

"Uleiul de marula este perfect pentru a reduce zonele înroșite și pentru a hidrata pielea uscată și iritată. Nu este greu, astfel că nu vei avea o senzație unsuroasă pe piele. Acest tip de ulei este bogat în acizi grași omega", declară dermatologul Debra Jaliman. Uleiul de cocos și scualanul sunt, de asemenea, potrivite pentru acest tip de piele. "Dacă ai pielea uscată, o cremă hidratantă cu acid hialuronic în asociere cu un ulei facial ar trebui să funcționeze foarte bine.
Acidul hialuronic hidratează pielea și împiedică pirderea apei", mai spune specialistul.

Uleiuri pentru ten normal

Eviră folosirea uleiurilor care sunt prea grase. Scualan, jojoba și marula sunt alegerile potrivite pentru tine. Pune câteva picături de ulei pe crema hidratantă înainte de a aplica pe față.

Ulei pentru ten acneic

"Coșurile apar din cauza glandelor sebacee hiperactive, astfel că folosirea unui ulei natural sănătos, așa cum este scualanul, scade producția de sebum a pielii", declară medicul Ling Chan. "Numeroase persoane care se confruntă cu acnee încearcă să-și usuce tenul, ceea ce este o greșeală majoră", adaugă dermatologul. Folosește uleiuri cu textură lejeră, precum jojoba, scualan sau ulei din arbore de ceai. "Aceste uleiuri pentru ten conțin ingrediente care ucid bacteriile ce cauzează apariția acneei și ajută în același timp la eliminarea celulelor moarte de piele", susțime dermatologul Debra Jaliman.

Uleiuri pentru ten gras

"Jojoba, uleiul din arbore de ceai, scualan si marula sunt variante bune pentru persoanele care au tenul gras. Au o textură ușoară și nu lasă o peliculă uleioasă la suprafața pielii", spune medicul dermatolog.
Alte uleiuri noncomedogenice (care nu blochează porii) sunt uleiul de argan, de cătină, de măceșe sau de Kukui. "Este o idee bună să folosești o cremă cu acid hialuronic în combinație cu un ulei natural, dacă ai pielea uscată", adaugă specialistul.

Pentru ten mixt

Uleiul de marula este excelent pentru tenul mixt. "Are proprietăți antibacteriene și penetrează ușor pielea", spune medicul Debra Jaliman. Folosește uleiul împreună cu o cremă cu formulă ușoară pentru hidratarea tenului.

Pentru orice tip de piele

"Scualanul este derivat din ulei de măsline și pentru că moleculele sale sunt foarte mici, poate fi ușor absorbit de piele și are numeroase beneficii pentru orice tip de ten", declară medicul Ling Chan pentru forbes.com.

Cum să folosești corect uleiul pentru ten


Începe prin a spăla și a exfolia delicat tenul.
Pune câteva picături de ulei natural în crema ta de față sau aplică uleiul, apoi aplică crema hidratantă, sugerează medicul dermatolog.
Masează pielea cu mișcări de jos în sus.
Poți folosi uleiul dimineața, sub crema cu factor de de protecție SPF sau amestecă două, trei picături cu fondul tău de ten, când te machiezi.
Este important de reținut că uleiurile se folosesc în combinație cu o cremă hidratantă. "Pielea are nevoie de 70% apă și 30% uleiuri pentru a-și menține echilibru și sănătatea.
Doar uleiul sau doar crema hidratantă nu păstreaza apa la nivelul pielii. De fapt, atunci când uleiul este folosit fără o cremă hidratantă, poate împiedica hidratarea pielii", spune medicul Ling Chan.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod