Cele mai frumoase femei din inchisoare

Cel mai bun exfoliant natural. Are doar 2 ingrediente

Poate te-ai uitat vreodată pe eticheta produselor cosmetice pe care le cumperi de obicei. De ce să-ţi pui în pericol sănătatea când poţi să faci acasă cel mai bun exfoliant natural.
Nu ai nevoie de ingrediente scumpe pentru a face o exfoliere săptămânală a tenului. Acest lucru va ajuta pielea să respire şi va elimina celulele moarte de la suprafaţă pentru a permite uleiurilor şi cremelor hidratante să penetreze mai bine pielea. Astfel, tenul tău va radia de strălucire şi va fi perfect hidratat.

Zaţul de cafea, fulgii de ovăz, uleiul de cocos, bicarbonatul de sodiu, zahărul sunt doar câteva dintre ingredientele pe care le ai acasă şi sunt foarte utile pentru a-ţi face un exfoliant natural.
În plus, nu va mai trebui să analizezi etichetele produselor cosmetice pe care le cumperi şi vei evita o mulţime de substanţe periculoase pentru sănătate.

Însă, de data aceasta îţi propunem să încerci cel mai bun exfoliant natural care conţine doar două ingrediente: ulei de cocos presat la rece şi bicarbonat de sodiu.


Uleiul de cocos şi bicarbonatul de sodiu, cel mai bun exfoliant natural


Uleiul de cocos are efect antimicrobian, precum şi hidratant, lăsând tenul catifelat şi strălucitor. El va distruge bacteriile care favorizează formarea coşurilor, prin urmare este un produs pe care poţi să te bazezi pentru a avea un ten perfect.
De asemenea, datorită efectul său antiinflamator, uleiul de cocos este foarte util în cazurile de eczeme, psoriazis sau uscarea excesivă a tenului.

Bicarbonatul de sodiu un ingredient foarte util pe care îl poţi folosi atât pentru curăţenie, cât şi pentru sănătatea părului şi a pielii. Este ideal pentru a-l combina cu uleiul de cocos presat la rece, obţinându-se astfel o pastă cu ajutorul căreia poţi masa cu uşurinţă tenul.


Cum se prepară cel mai bun exfoliant natural?


Ca să faci acest exfoliant trebuie să amesteci:
  • 1/3 cană cu ulei de cocos presat la rece (în anotimpul rece uleiul devine solid)
  • 1/3 cană cu bicarbonat de sodiu.

Amestecă foarte bine cele două ingrediente şi păstrează amestecul într-un borcan închis ermetic. Foloseşte-l de 2 ori pe săptămână pentru a exfolia celulele moarte de la suprafaţa pielii.
Se realizează un masaj delicat la nivelul tenului, urmând ca apoi să îndepărtezi excesul cu ajutorul unei dischete îmbibată în apă caldă sau prin spălarea feţei cu apă călduţă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod