Ce să faci dacă îți cad genele. Trucuri care le stimulează creșterea

Ce să faci dacă îți cad genele. Trucuri care le stimulează creșterea

Genele lungi și dese sunt visul oricărei femei. Dar avem o veste proastă: după vârsta de 30 de ani, genele încep să cadă și să se rărească.
Probabil ai observat că genele tale nu mai sunt la fel de dese și de viguroase cum erau la 20 de ani. 

"Pe măsură ce îmbătrânim, părul începe să devină mai subțire și mai uscat, iar căderea mai accentuată. Din păcate, acest proces afectează și genele", declară pentru womenshealthmag.com medicul dermatolog Dendy Engelman.

La fel ca și în cazul căderii părului, căderea genelor poate fi cauzată de schimbări hormonale și deficiențe de vitamine. Frecarea excesivă, ruperea, anumite boli autoimune precum alopecia areata pot provoca, de asemenea, pierderea genelor.

Din fericire, îți poți face genele să crească și nu este necesar să aplici zilnic multe straturi de mascara pentru a masca faptul că genele tale sunt mici și rare. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă ce produse folosești pentru că zona ochilor este foarte sensibilă.
Iată ce poți face pentru ca genele tale să crească la loc:

Încearcă un ser special conceput pentru creșterea genelor

În farmacii găsești produse create pentru a stimula creșterea și regenerarea genelor. Acestea sunt sub formă de serumuri special concepute ce conțin ingrediente care activează foliculii de păr și le stimulează creșterea. 

Și formulele naturale pot fi eficiente, este de părere medicul dermatolog. Deși durează mai mult pentru ca rezultatele să se vadă, acestea sunt mai blânde cu pielea sensibilă de la nivelul pleoapelor. 

Iată câteva ingrediente naturale care stimulează creșterea genelor:


Uleiul de ricin

Este un ulei folosit de foarte mult timp pentru îngrijirea părului, având proprietăți care stimulează creșterea genelor. Uleiul de ricin previne dezvoltatea microbilor și detoxifică pielea datorită conținutului de acid ricinoleic.
Acesta pătrunde în straturile profunde ale pielii și hrănește foliculii de păr, fapt ce stimulează apoi creșterea genelor.

Amino acizii

Atunci când cumperi un ser pentru gene obținut cu ingrediente naturale, alege un produs care conține amino acizi. Lanțurile de amino acizi formează peptide. Acestea fortifică firele de păr, le fac mai rezistente și elastice, prevenind astfel ruperea genelor. 

Uleiul de rozmarin

Uleiul de rozmarin stimulează creșterea părului, activând foliculii de păr în stare latentă. Este un ingredient natural pe care îl poți aplica pe gene folosind o periuță curată de rimel sau un bețișor pentru urechi. 

Uleiul de măsline

Pentru că hrănește pielea și o hidratează, uleiul de măsline este excelent pentru îngrjirea genelor. Dizolvă și elimină urmele de machiaj dintre gene, care pot bloca și sufoca foliculii de păr, ceea ce cauzează căderea genelor. 

Folosește mai rar ondulatorul de gene

Acel aparat pe care îl folosești pentru a-ți curba genele poate face adevărate minuni. Genele întoarse par mult mai mari și sunt mai vizibile.
Dar ondulatorul de gene are și efecte adverse, mai ales dacă îl folosești incorect. Folosește ondulatorul numai pe genele curate, avertizează medicul dermatolog. Nu îți curba genele după ce ai aplicat mascara pentru că se pot lipi de aparat și le poți smulge. Nu îl folosi în mașină, în tren etc. sau în mișcare pentru că riști să-ți smulgi accidental genele.

De asemenea, păstrează-ți ondulatorul pentru gene curat. Un aparat murdar poate cauza apariția infecțiilor la nivelul ochilor, efectele fiind iritarea și inflamarea pleoapelor și căderea genelor.

Spală ondulatorul de gene în fiecare zi cu apă și săpun sau șterge-l cu alcool medicinal și un șervețel curat. Nu împrumuta niciodată unei alte persoane ondulatorul tău pentru gene.

Demachiază-te întotdeauna înainte de culcare

Este o regulă esențilă pe care trebuie să o respecți dacă vrei gene dese și frumoase. Mascara acoperă genele cu un strat care le face rigide.
Pe măsură cete întorci de pe o parte pe cealalta în timpul somnului, genele tale sunt mult mai predispuse la rupere și cădere. 

Pe de altă parte, urmele de cosmetice rămase pe piele blochează porii și sufocă foliculii de păr, cauzând căderea genelor. Un alt posibil efect este apariția infecțiilor și inflamarea pleoapei, care determină căderea firelor de păr.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioanpopa pe 11 Apr 2019, 10:34
    Dinu

    Produsele pentru asa ceva pot sa aiba efecte? Dau efecte secundare?

    0
    0

  • gorik pe 19 Mar 2019, 11:31
    Realash

    Pentru cresterea genelor exista si un produs realash care ajuta. Mai e si Bonilash care face acelasi lucru !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod