8 trucuri simple care previn îngrășarea părului

8 trucuri simple care previn îngrășarea părului

Poate fi foarte frustrant să te speli des pe cap, dar cu toate acestea părul tău să aibă aproape mereu un aspect uleios.
Există numeroși factori care determină îngrășarea părului, dar din fericire există și soluții pentru ca părul tău să aibă un aspect proaspăt mai mult timp. Iată ce să încerci:

Spală-te mai rar

Atunci când părul se îngrașă repede, se creează un cerc vicios: te speli mai des pe cap, ceea ce agravează și mai mult problema pe termen lung. Pielea capului secretă o substanță uleioasă numită sebum. Din cauza spălărilor dese, cu un șampon ce conține mult detergent, pielea rămâne uscată, ceea ce determină glandele sebacee să producă și mai mult sebum. Este recomandat să te speli pe cap de aproximativ trei ori pe săptămână.

Evită produsele hidratante grase

Unele balsamuri, măști de îngrijire și seruri pentru strălucire conțin substanțe uleioase care îngrașă și mai mult părul și scalpul, de aceea ar trebui să le eviți dacă ai un scalp cu tendințe de îngrășare. Optează pentru produse cu textură lejeră, precum balsamurile leave in de tip spumă sau spray.

Alege șamponul potrivit

Folosește un șampon potrivit pentru părul gras. Un astfel de produs elimină excesul de uleiuri de la nivelul scalpului, dar fără să usuce excesiv pielea capului și să accelereze îngrășarea părului. De asemenea, o dată pe lună ar trebui să te speli pe cap cu un șampon pentru purifiere, care degresează părul.

Spală-te corect

Dacă ai scalpul gras, ai putea avea tendința de a-ți masa insistent scalpul pentru a-l curăța bine și a elimina substanțele uleioase.
Dar este o greșeală care accentuează problema. Prin masarea viguroasă stimulezi glandele sebacee să producă și mai mult sebum.

Folosește corect balsamul

Chiar dacă scalpul tău este gras, este posibil ca vârfurile părului să fie uscate. Din acest motiv este esențial să folosești balsam, dar să-l aplici numai de la jumătatea părului în jos. Evită aplicarea balsamului la rădăcini pentru că stimulezi producția de sebum, iar părul se va îngrășa rapid.

Evită excesul de căldură

Aparatele de styling care funcționează pe bază de căldură ar putea fi o altă cauză ce provoacă îngrășarea părului. Prin urmare, ar trebui să le folosești cât mai rar și atunci când nu poți renunța la ele, optează pentru cea mai mică treaptă de căldură.

Curăță des peria de păr

Pe peria ta de păr se acumulează de-a lungul timpului sebum, murdărie și produse cosmetice, pe care le pui iar pe păr atunci când te pieptăni după baie.
Spală peria o dată pe lună cu șampon sau un detergent blând.

Folosește șampon uscat

Acest produs este o soluție excelentă pentru părul gras. Particulele fine de pudră conținute de șamponul uscat absorb excesul de sebum și îți lasă părul curat și proaspăt între două spălări. Cu toate acestea, nu înlocui spălarea părului cu folosirea șamponului uscat pentru că riști să sufoci rădăcinile firelor de păr din cauza acumulării de produs.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod