7 greșeli care îți îmbătrânesc tenul zi de zi

7 greșeli care îți îmbătrânesc tenul zi de zi

Produsele cosmetice pe care le folosești pentru a-ți îngriji tenul și a preveni îmbătrânirea prematură nu au efect dacă în același timp faci unele greșeli majore, zi de zi.
Gesturile simple, pe care nu le iei prea mult în seamă, pot fi responsabile pentru îmbătrânirea tenului și apariția unor imperfecțiuni precum pete pigmentare, coșuri sau puncte negre. Iată ce greșeli de îngrijire îți afectează tenul în fiecare zi:

Te speli pe față cu apă fierbinte

Ai obiceiul de a-ți pune jetul de apă fierbinte pe față atunci când îți faci duș? Sau te speli dimineața pe față cu apă caldă? Această greșeală are un efect devastator asupra tenului tău, iar rezultatele nedorite se observă în timp. Apa fierbinte usucă pielea prin îndepărtarea stratului hidrolipidic de la suprafața tenului. Pielea va deveni mai uscată, mai puțin elastică și este astfel mult mai predispusă la apariția ridurilor. De asemenea, apa fierbinte provoacă inflamarea vaselor de sânge și dilatarea capilarelor, ceea ce cauzează apariția unor probleme precum rozacee.

Freci cu putere pielea din jurul ochilor

Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă pentru că este subțire, fragilă și predispusă la apariția ridurilor. Nu este o coincidență faptul că aici apar de obicei primele riduri.
Iar obiceiul de a freca ochii dimineața sau atunci când te demachiezi accelerează formarea ridurilor, dar și a cearcănelor sau pungilor de sub ochi, prin spargerea vaselor subțire de sânge. Folosește întotdeauna mișcări delicate când te demachiezi, iar pentru a preveni frecarea insistentă, aplică pe ochi o dischetă înmuiată în demachiant sau apă micelară, presează delicat timp de zece secunde, apoi șterge fără să apeși. Astfel fardurile vor fi dizolvate mult mai ușor.

Nu te demachiezi seara

În mod sigur știi că demachierea este un pas esențial și obligatoriu pentru sănătatea tenului tău. Nu ar trebui să te culci niciodată înainte de a te demachia. Produsele cosmetice, praful, impurtățile și microorganismele acumulate la suprafața tenului de-a lungul zilei împiedică pielea să respire și creează un mediu toxic care blochează regenerarea celulară desfășurată pe timpul nopții. În acest fel tenul tău nu va reuși să se refacă după o zi în care a fost supus factorilor nocivi de mediu.
În fiecare seară ar trebui să te demachiezi folosind un produs special, care se potrivește tipului tău de piele.

Fumezi

Fumul de țigară este extrem de toxic și are efect nociv asupra tuturor organelor, inclusiv asupra pielii. Este dovedit științific că persoanele fumătoare îmbătrânesc mai repede decât cele nefumătoare și că fumul de țigară provoacă apariția ridurilor premature, adânci și ireversibile, la nivelul feței. De asemenea, gesturile pe care le faci în timp ce fumezi, precum țuguierea buzelor, determină apariția ridurilor accentuate în jurul buzelor.

Consumi zilnic alcool

Consumul de alcool te poate îmbătrâni prematur, mai ales dacă ai obiceiul de a consuma băuturi alcoolice în fiecare zi. Nu este necesar să exagerezi pentru ca efectele negative să se observe asupra chipului tău. Cercetătorii au ajuns la concluzia că un consum mediu, constant, de alcool îți afectează chipul pe termen scurt și lung.
Printre efectele acestui obicei se numără umflarea feței, apariția cearcănelor și a pungilor sub ochi, accentuarea vaselor capilare și uscarea tenului, care duce apoi la apariția ridurilor și îmbătrânirea prematură.


Nu îți protejezi tenul de soare

Un alt factor major care contribuie la îmbătrânirea pielii zi de zi este expunerea la soare. Razele ultraviolete produse de soare sunt prezente tot timpului anului, dar vara la un nivel mai ridicat. Acestea pătrund în piele și degradează structura celulelor, ceea ce încetinește capacitatea de regenerare și vindecare a pielii. De asemenea, expunerea repetată la razele UV poate provoca afecțiuni grave, precum cancerul de piele. Este foarte important să folosești zi de zi o cremă cu factor de protecție solară, indiferent de anotimp. În acest fel poți preveni apariția prematură a ridurilor provocate de razele UV, care poartă denumirea de fotoîmbătrânire. 

Nu îți hidratezi pielea

Un pas esențial pentru prevenirea ridurilor este hidratarea intensă a pielii. Tenul uscat este mult mai predispus la apariția prematură a ridurilor pentru că are o elasticitate redusă.
Folosește în fiecare dimineață și seară o cremă hidratantă potrivită tipului tău de ten, cu atât mai mult dacă pielea ta este uscată. Uleiurile naturale sunt, de asemenea, o soluție eficientă pentru a menține tenul hidratat. Aplică în palmă câteva picături de ulei natural de cocos, jojoba, argan, avocado etc., apoi masează-ți cu grijă tenul. Repetă această procedură în fiecare seară.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ciuntu Catalina pe 9 Ian 2020, 21:19
    Îmbătrânirea la fata

    Cum pot sa fac am 19 ani și îmbătrânesc la fața

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod