6 pericole care te pândesc când te machiezi

Îţi place să te machiezi şi să foloseşti multe produse de îngrijire? Numeroase cercetări au evidenţiat că multe ingrediente din aceste produse sunt dăunătoare pentru sănătate. Află de ce trebuie să te fereşti!

Îţi place să te machiezi şi să foloseşti multe produse de îngrijire? Numeroase cercetări au evidenţiat că multe ingrediente din aceste produse sunt dăunătoare pentru sănătate. Află de ce trebuie să te fereşti!

1. Parabenii

Sunt extrem de controversaţi, numeroase studii legându-i de apariţia unor tipuri de cancer şi dezechilibre hormonale, după cum avertizează şi cunoscutul cercetător şi neurolog David Servan-Schreiber în cartea sa "Anticancer". Îi găseşti în: creme şi loţiuni, machiaje, şampoane şi alte produse de îngrijire corporală.

Alege produsele fără parabeni! Sunt multe variante de cosmetice care folosesc vitamina C sau E pentru a conserva produsul.

2. Atenţie la data de expirare a machiajelor!

Dacă mai păstrezi un fard de pleoape pe care nici nu mai ţii minte când l-ai cumpărat atunci e vremea să-l arunci pentru că îţi poate face rău. Conservanţii folosiţi pentru păstrarea produsului se alterează şi permit dezvoltarea bacteriilor.

Specialiştii recomandă un ghid de utilizare a produselor pentru machiaj:

  • fondul de ten - nu mai mult de 1 an
  • blush/pudrele/fardurile de pleoape - nu mai mult 2 ani
  • rujul de buze - nu mai mult de 1 an
  • mascara (rimelul) - nu mai mult de 3-4 luni.

 

3. Machiajul mineral, mai sigur, dar nu pentru toată lumea

Dermatologii avertizează că machiajul mineral este mai puţin iritant pentru ten, dar conţine substanţe alergene care reacţionează în cazul persoanelor cu ten sensibil. Alege produsele de machiaj cu cât mai puţine ingrediente.

4. Hidrochinona pentru depigmentare

Hidrochinona este o substanţă folosită pentru depigmentarea pielii, prescrisă de medicii dermatologi. Studiile realizate pe animale au asociat folosirea acestei substanţe cu riscul de cancer, însă cercetările continuă pentru a constata dacă există aceleaşi efecte şi pe subiecţi umani.

5. Parfumurile sintetice şi coloranţii

Provoacă alergii, sunt cancerigene şi afectează sistemul nervos. Evită produsele cosmetice care conţin aceste substanţe!

6. Ulei mineral şi derivatele sale

Uleiul mineral se găseşte în aproape toate produsele cosmetice, fiind un ingredient din petrol. S-a demonstrat că provoacă: îmbătrânirea prematură a pielii, distruge bariera imunitară naturală a pielii (inhibându-i capacitatea de a respira şi de a absorbi substanţele necesare hidratării), afectează capacitatea pielii de a elimina toxinele, favorizează apariţia acneei şi a altor boli dermatologice.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Splash pe 21 Nov 2011, 09:05
    Gresit!

    Uleiul mineral nu favorizeaza aparitia acneei!!! Cu restul sunt de acord, mai putin cu asta. Dintre toate ingredientele de acest gen, uleiul mineral are gradul de comedogenitate cel mai mic.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod