6 motive pentru care mâinile tale par îmbătrânite. Cum să le remediezi

Când vine vorba de îngrijirea tenului, în mod sigur ai un ritual foarte bine pus la punct: de la creme cu factor de protecție și până la seruri hidratante sau antirid.
Dar ce faci pentru a preveni îmbătrânirea mâinilor? Acestea dau semne de îmbătrânire mult prea devreme pentru că sunt de obicei ignorate, dar și supuse unor factori nocivi, precum detergenți, apă fierbinte, frig și vânt. Iată șapte motive pentru care mâinile tale par îmbătrânite și ce poți face pentru a le reda frumusețea:

Petele de vârsta


Un lucru mai puțin cunoscut este că petele de vârstă nu au nimic de-a face cu vârsta. "Acestea sunt cauzate de expunerea la soare", spune medicul dermatolog Eileen Lambroza, potrivit prevention.com. Deși cei care iubesc să se bronzeze le fac mai devreme, petele de vârstă apar de obicei în cazul celor de peste 50 de ani, care au acumulat de-a lungul vremii ore de expunere la soare.
Pentru a le preveni, folosește zilnic o cremă hidratantă pentru mâini cu factor de protecție 30 și reaplică de-a lungul zilei dacă stai afară. 
Petele deja existente pot fi reduse cu creme pentru depigmentare, dar acestea trebuie folosite exact cum scrie în recomandări, atfel riscă să agraveze problema.

Pielea ridată


Dacă pielea de pe dosul palmelor începe să pară ridată și să aibă un aspect de hârtie creponată, folosește o cremă cu retinoizi prescrisă de medicul dermatolog. Retinoizii stimulează producția de colagen, îmbunătățesc textura și estompează petele pigmentare. Medicul tău dermatolog îți va explica cum să folosești un astfel de produs eliberat cu rețetă astfel încât să beneficiezi de toate avantajele sale, dar fără să te confrunți cu efectele iritante ale retinolului.

Vene proeminente


Vestea proastă este că nu poți face prea multe pentru a scăpa de venele proeminente de pe mâini. Singura metodă este una invazivă, prin care venele de la suprafața pielii sunt îndepărtate chirurgical.
Venele din profunzime vor prelua fluxul de sânge. O variantă deloc invazivă este folosirea unui corector pentru corp, care are o formulă rezistentă și ascunde vasele de sânge proeminente.

Pielea uscată


Pielea cu aspect aspru și uscat nu pare în niciun caz tânără. Dar îi poți reda suplețea peste noapte dacă încerci un ritual înainte de culcare. Primul pas este să îndepărtezi celulele moarte de piele cu un scrub delicat, precum zaț de cafea amestecat cu puțin ulei de măsline. Apoi clătește mâinile, aplică o cremă cu uree sau glicerină, pune-ți o pereche de mănuși din plastic și mănuși din bumbac. Lasă tratamentul să acționeze în timp ce dormi, iar dimineața pielea mâinilor tale va arăta perfect.

Unghii galbene


În primul rând trebuie să afli de ce unghiile tale devin galbene sau maronii. Dacă culoarea persistă și este acompaniată de durere, este posibil să te confrunți cu o ciupercă și ar trebui să mergi la medic.
De asemenea, este posibil ca unghiile să devină galbene din cauza folosirii prelungite a ojei de culoare închisă și nu numai. Freacă unghiile cu o felie de lămâie sau înmoaie-le într-un amestec concentrat de apă cu zeamă de lămâie. Folosește o bază pentru unghii înainte de a aplica oja. În acest fel previi îngălbenirea unghiilor.

Manichiură cu aspect demodat


Formele unghiilor și nuanțele populare de ojă se schimbă constant, iar să ții pasul cu ele este o modalitate simplă care îți va face mâinile să pară mai tinere. În prezent, unghiile scurte sunt în tendințe, iar culorile deschise sau intense te vor ajuta să distragi atenția de la riduri sau alte probleme ale pielii mâinilor. Încearcă variante clasice precum roșu intens sau mov în locul unor mult prea trendy precum galben neon sau verde.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod