5 motive pentru care tenul tău este lipsit de strălucire

5 motive pentru care tenul tău este lipsit de strălucire

O piele frumoasă și sănătoasă are acea strălucire pe care nu o poți defini, dar cu siguranță o observi din primele clipe.
Orice femeie îi dorește un astfel de ten care radiază, dar de multe ori pare extrem de dificil de obținut. Dacă faci tot ceea ce trebuie pentru a-ți îngriji pielea, dar tot nu ai rezultate, sunt câteva cauze care ar putea fi de vină. Iată care ar putea fi:

Acumularea de celule moarte

Celulele pielii tale se reînnoiesc constant, iar cele moarte pot rămâne blocate pe ten. În fiecare zi sunt eliminate milioane de celule, iar dacă nu faci nimic pentru a le îndepărta, pielea ta va avea un aspect cenușiu, indiferent de nuanța tenului tău. Formează un strat asemănător prafului, care împiedică lumina să se reflecte. Soluția este să-ți exfoliezi tenul o dată sau de două ori pe săptămână.
Folosește puțin zahăr brun amestecat cu câteva picături de ulei de măsline pentru a masa delicat pielea. De asemenea, soluțiile pentru peeling din comerț sunt o altă variantă eficientă. Alege-le pe cele care conțin hidroxi acizi.

Aerul poluat

Poluarea și toxinele din aer ne afectează fără să observăm. Și tenul are de suferit de pe urma particulelor de praf sau substanțe toxice din aer. Acestea creează radicali liberi la nivelul pielii, care sunt responsabili pentru apariția ridurilor și hiperpigmentare. Iar când culoarea și textura pielii sunt afectate, tenul va avea un aspect obosit și îmbătrânit. Soluția este să te speli pe față în fiecare seară, fără excepție.
Alege un produs delicat pentru spălarea tenului și folosește o perie pentru față cu care să masezi ușor. Vei îndepărta impuritățile, iar pielea ta își va recăpăta strălucirea.

Stresul

Stresul este un alt motiv important pentru care pielea ta este lipsită de acea strălucire naturală. Atunci când treci prin dificultăți, muncești mai mult, esști sub presiune și te enervezi, nivelul cortizolului, numit și hormonul stresului, crește semnificativ. Acesta declanșează o stare de urgență în întreg organismul, redirecționând o mare parte din fluxul sanguin către organele vitale, mai puțin către piele și față. Rezultatul este un chip cu aspect obosit.
Dar pentru că este imposibil câteodată să nu te stresezi, poți încerca un truc care să remedieze aceste efecte asupra pielii. Masează-ți delicat fața în timp ce aplici cremă hidratantă. Este o metodă excelentă de a stimula circulația sanguină la nivelul tenului, aduce culoare în obraji și îți oxigenează pielea.

Pielea ta este deshidratată

Atunci când celulele pielii nu conțin suficientă apă, tenul are un aspect uscat și nu mai reflectă lumina. Serurile care conțin acid hialuronic sunt intens hidratante, fiind ideale pentru pielea uscată. Alege creme care sunt special concepute pentru pielea uscată și nu uita să le aplici în fiecare dimineață și seară.
De asemenea, este necesar să bei suficientă apă în fiecare zi, pentru a-i oferi tenului tău hidratare din interior.

Ai o deficiență de minerale

Seleniul, cuprul, zincul și fierul sunt esențiale pentru combaterea radicalilor liberi care afectează puternic sănătatea și frumusețea pielii. Iar dacă nu le incluzi suficient în alimentația ta, în organism poate exista o deficiență, iar pielea este prima care va avea de suferit. Multivitaminele care conțin și minerale te pot ajuta să remediezi acest deficit, dar este de preferat să ceri sfatul medicului tău înainte de a lua suplimente alimentare.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod