Vrei par scurt? Alege tunsoarea potrivita!

Trecerea de la parul lung la parul foarte scurt este o schimbare radicala de look. De aceea, inainte de a da buzna intr-un salon, trebuie sa stii ce ti se potriveste.
Trecerea de la parul lung la parul foarte scurt este o schimbare radicala de look. De aceea, inainte de a da buzna intr-un salon, trebuie sa stii ce ti se potriveste.

De multe ori, parul nu arata asa cum ne-am dori, fie ca este prea degradat, fie prea rar sau a suferit din cauza unor accidente de vopsire. Acestea sunt cauzele pentru care unele femei iau hotararea de a se tunde foarte scurt.

Dar o tunsoare scurta nu trebuie privita ca pe o solutie de urgenta. Parul scurt poate fi interesant, sexy, rebel, serios...
cum vrei tu! Important este sa alegi stilul potrivit.

"Te poti juca cu parul scurt: il poti textura sau ondula, este frumos, sexy si modern. Foloseste un gel sau o ceara pentru a accentua individual suvitele", sfatuieste pentru ivillage.com.

Cand alegi o anumita tunsoare, este necesar sa tii cont si de forma fetei. Iata stilurile de tunsori scurte adecvate celor mai comune forme ale fetei, potrivit short-hairstyles.com:

1. Fata ovala


Fata ovala este cea mai versatila foma a chipului, din aceasta cauza poti alege aproape orice stil sau coafura - par scurt, mediu lung, drept sau ondulat.

Cea mai buna alegere este reprezentata de stratificarea suvitelor din fata, care vor pune in valoare forma fetei.


O tunsoare scurta, cu un breton subtire, delicat, poate fi purtata atat dreapta, cu accente pe varfurile ascutite ale suvitelor, cat si usor ciufulita.

2. Fata alungita


In acest caz, secretul este sa oferi parului tau volum in laterale, pentru ca fata ta sa para mai plina.

Poti obtine un astfel de efect in diferite moduri, dar cand vine vorba de stilul scurt, este indicat sa alegi un bob pana la nivelul barbiei, parul usor in scari sau ondulat.

De asemenea, poti opta pentru un breton filat, pe o parte.


Tunsorile pana la nivelul barbiei sunt cea mai buna alegere, pentru ca ofera volum in lateral.

Bretonul poate ascunde o frunte inalta, dar evita tunsorile foarte scurte si cu volum in crestet, care amplifica lungimea chipului.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (37)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sorin pe 16 Iun 2012, 15:58
    dorinta profunda

    nu stilista e de vina, ci ochii cu care te privesti in oglinda :-) adevarul e ca multe femei isi doresc sa aiba parul foarte foarte scurt sau zero care reprezinta indrazneala, libertate interioara, simplitate si afirmarea sigurantei in popria sexualitate - trasaturile dezgolite, expusa in permanenta. Doar ca le e groaza de ce spune lumea in jur ... - si dau vina pe coafeza ...(de fapt le e frica sa se priveasca goale in oglina, frica sa se arate, asa cum sunt in fata lumii, fara masca)

    2
    0

  • laura pe 17 Apr 2012, 17:45
    tunsori

    as vrea si eu cateva sugestii adica am parul lung depaseste umerii dar nu stiu cum sa ma tund pentru ca port ochelari si vreau cateva idei de coafuri ce m-ar putea avantaj avand in vedere ca am fata rotunda.

    9
    0

  • Mia pe 19 Feb 2012, 01:09
    bob pentru par scurt

    Poate sa-mi recomande cineva un salon, in Bucuresti, un stilist, pentru o tunsoare bob pentru par scurt si ondulat? Am avut nenumarate incercari nereusite...practic nu m-am tuns de 2 ori in acelasi loc, sperand sa gasesc stilistul/ stilista care sa realizeze aceasta tunsoare cu rabdare, pricepere si cu ochiul format pentru aceasta meserie!

    10
    0

  • ioana pe 11 Feb 2012, 14:06
    par scurt

    dragele mele, eu am fata rotunda. m-am tuns asimetric, lasand intr-o parte parul mai lung, iar in cealalta scurt, cu breton partial assimetric, si parul zburlit spre crestet!! si e ok...recunosc ca am stat la tuns aproape o ora jumatate, verificand tot timpul lungimea, forma...cred ca am innebunit-o pe coafeza!!!:)

    6
    7

  • sorina pe 11 Nov 2011, 22:12
    parul scurt

    sunt sorina.am 12 ani si am parul scurt nu stiu cum sa mil aranjez .imi puteti da un sfat

    14
    4

  • Bunatati de poveste pe 1 Oct 2011, 22:47
    Par scurt

    Cum pot obtine efect de par rebel la o tunsoare scurta?

    23
    3

  • crina pe 19 Sep 2011, 12:53
    tunsori par scurt

    CE FEL DE TUNSORI PUNETI PT.PARUL SCURT DACA SUNT SI DE PAR LUNG SI MEDIU NUMAI CA AU PRINS PARUL LA SPATE SI, PE DEASUPRA SI 3 FOTO DATI.

    10
    2

  • cristina pe 22 Feb 2011, 18:13
    lungimea tunsorilor

    eu cred ca tunsirile astea sunt milt pra scurte :(

    22
    3

  • stefy pe 13 Oct 2010, 16:53
    p.t.f

    buna tuturor...eu zic ca cel mai importatnt e comunicarea dintre stilist si client ...clientu trebuie sa stie inca de la inceput ceea ce vrea,multi/te clinete merg la un stilist si nu stiu exact ce vor,si pe urma vor iesi ne multumite...atat timp cat vi cu o idee fixa ma uite asa vreau e imposibil ca un stilist sa nu isi faca treaba asa ca la carte(daca e stilist) si cum a primit ordin...si acela care se tine stilist cu adevarat si un centimetru daca ii se cere sa tunda pai nu ia nici mai mult nici mai putin si respecta dorinta clientului...au dreptu ca stilisti sa sugereze ca ar trebuie mai mult luat in cazul in care varfurile sunt mai deteriorate dar nu sa faca de capu lor totusi, si clienta sa fie nemultumita....si tineti cont si de tipul de par care il aveti ca nu toate frizurile vi se potrivesc, vor sta bn cat sunt aranjata in acceasi zi cu tunsul si pe urma acas nu mai stiti sal aranjati si o sa spuneti "waoo ce mia facut??" si'a batut joc de capu meu"...si eu am fost tunsa si la fel numai pareri de rau am avut..si akm ca, m'am apucat de meseria asta tin con de tot ce mi se cere si nu am avut probleme din contra....o zi buna va doresc... incredere si comunicare ca o sa fie bn...bafta...:)

    3
    4

  • Ema pe 8 Sep 2010, 17:26
    Pentru Jenny

    P.S.: Eu sunt tot din Brasov :)

    3
    7

  • Ema pe 8 Sep 2010, 17:25
    Pentru Jenny

    Draga Jenny, ma doare cand citesc randurile tale pentru ca eu lucrez in domeniu si astfel de experiente nu fac cinste celor care pun pasiune in ceea ce fac. Deasemenea, imi pare rau ca "joci teatru", din diplomatie si din bun simt in loc sa spui verde in fata angajatelor ceea ce simti cu adevarat. Sunt banii tai si ai dreptul sa fii tratata cu respect.

    5
    4

  • annemariebianca pe 29 Iul 2010, 13:15
    tunsoare pt parul scurt

    Buna ziua. Sunt o tanara de 33 de ani si am o mare rugaminte:sa-mi recomandati si mie un salon de coafura sau o coafeza (din Ploiesti) care se PRICEPE sa tunda parul scurt si ondulat (rebel).Sunt slabuta,am fata de forma alungita si gatul lung.As vrea o tunsoare care sa mi se potriveasca dar pana acum nu am gasit locul sau persoana care sa ma puna in valoare.Pretul (tuns+coafat) sa fie mediu.Va mulumesc.

    9
    4

  • Anna pe 6 Iul 2010, 17:31
    stilisti pentru par scurt

    Anda, sa stii ca este un salon foarte bun dar si scump undeva langa cismigiu... n-am mai fost de mult acolo pentru ca tipul a observat ca nu mai folosesc atat de multe produse si maica-mea nu se mai vopseste acolo asa ca nu si-a mai dat silinta... in orice caz paul e un stilist bun, dar ti-am zis.. mai asa.. nu mia stiu cum se numea salonul dar stiu ca este acolo si o cafenea.. pe partea cealalta adica vis-a-vis de salon e si o intrare in cismigiu.. si cam atat.. sper ca ti-am fost de folos.. app tipu' si nevasta-sa sunt cunoscuti pe la barcelona, milano...alea-alea :*

    17
    5

  • tibiria pe 30 Iun 2010, 09:12
    par mediu

    am par mediu as vrea sa ma tund un pic o schimimbare de lok stie cineva cam cat coasta un tus si aranjat la forfeca de aur

    5
    3

  • nana pe 12 Iun 2010, 18:12
    parul scurt,

    1, daca o femeie isi doreste un par scurt, tuns "periuta", poate realiza acest lucru singura, acasa, cu o masina de tuns profesionala. * cu masina de tuns parul creste mai repede* 2, daca nu sunteti multumite de coafeza/stilista/frizer/s,am.d puteti incerca sa va tundeti singura,,, prime data v`a arata mai ciudat, dar in 3-4 luni parul v`a ajunge sa arate perfect, 3. eu ma tund singura de 4 ani, la fel ma si vopsesc, si toata lumea crede ca ma duc la coafor si la stilist,,, nu, nu e asa... 4, daca va tundeti singure, nu mai aveti pe cine sa dati vina. ps: eu tund pe oricine, dupa cum vad eu ca i`ar sta bine, deci, cine e interesat, prima tunsoare, gratis, doar pt bucuresti, e-mail:lacrymossad@yahoo.com

    8
    5

  • reby pe 10 Iun 2010, 16:45
    par scurt

    tare mi-as dori sa ma tund scurt.........dar nu stiu ce frizura sa aleg..........ma puteti ajuta?

    6
    6

  • Tundy pe 27 Mai 2010, 09:29
    tunsori

    Da, aveti dreptate cand spuneti ca nu prea se gasesc hair stilisti care sa te multumeasca. Bine, ei toti se cred buni, dar dezamagirea e mare.Pana acum acum 3-4 ani, aveam parul foarte lung si drept si tot asa vroiam o schimbare si m-am dus la una care se credea cea mai buna, cu scoli facuter pe nu stiu unde, in fine si ma programase o prietena, in ziua cu pricina parca nu imi venea sa ma duc, dar am zis ca haide sa vad si ii spusesem sa imi fileze din lungime .Oameni buni, cand am plecat de acolo, ma rog mi-l aranjase, dar era pe jumatate, a doua zi cand am vrut sa mi-l aranjez, am zis ca mor, era tot ciopartit, trebuia sa ma duc la altcineva sa imi faca ceva la par, in fine, din parul lung care trecea de solduri,ajunsesem sa-l am cam pe la umeri in 2 zile.Deci o schimbare majora, bine oricum am vrut sa mai tai din el ca deja la o varsta, dar ma gandeam ca undeva dupa 40 de ani.si de atunci sunt tot in schimbari, nimic nu-mi place, acum am parul foaarte scurt, ma mai intinereste, dar toata lumea ma certase ca mi-am tuns frumusetea de par, caci intradevar il aveam foarte des si sanatos , caci aveam grija de el.Asa ca fetelor, aveti grija ce shimbari faceti si la cine.

    4
    5

  • vuka pe 25 Mai 2010, 00:07
    par scurt

    nu ma mai tund scurt!!!

    4
    3

  • monik pe 23 Mai 2010, 22:35
    urgent putin timp

    va rog daca stie cineva an bacau un salon bun as vrea sa ma tun scurt cam pana la barbie si as vrea ceva gen blond dar sa aiba tendinte de par mai mult suvitat daca cineva stie va rog sa ma ajutati

    1
    3

  • ada pe 11 Mai 2010, 11:04
    stie cineva o coafeza buna in brasov?

    Buna ,caut o coafeza buna in brasov daca imi poate recomanda cineva .Va multumesc o zi buna ASTEPT RASPUNS VA ROG ps. la ada's style s-a tuns cineva?

    4
    4

  • mada pe 29 Ian 2010, 21:32
    dilema

    cum as putea sa ma tund scurt daca parul meu se face din ce in ce mai cret daca il scurtez?????????

    7
    4

  • flori57 pe 17 Ian 2010, 13:37
    Tunsoare pentru par scurt

    incercati daca sunt in Cluj saloane Wella. Cei de la Wella au sesiuni de tuns, in care coafezele isi dau examene pentru diferite trepte de specializare si sunt asistate si supravegheate de specialisti. Garantat ve-ti fi multumite de rezultat.

    3
    3

  • Jenny pe 12 Ian 2010, 22:01
    rugaminte

    Constat ca marea majoritate a celor care au scris,au avut "triste experiente" ; este important pe mana cui ajungi.Eu inca sunt in cautarea unei coafeze(asa imi place sa spun)...ma rog...stiliste...dar nu am gasit.Am avut curaj de fiecare data si in acelasi timp am sperat ca va fi pt ultima oara,dar nu a fost sa fie asa...Meru plec dezamagita....de la salon..coafor...Imi este jena deja...pe moment "joc teatru"...da,e ok...platesc...mai las si ciubuc si ies pe usa nemultumita si trista. Locuiesc In Brasov de 5 ani si inca nu am gasit persoana potrivita si credeti-ma ca sunt ok..nu sunt o fire care sa caute cusur...dar imi doresc sa ma plac cand ma uit in oglinda si sa reusesc sa ma simt bine in pielea mea....Parul este f important...Putem sa purtam o adevarata discutie,dar cred ca toate ati trecut sau mai treceti prin aceste experiente TRISTE.Daca este cineva care poate sa-mi dea o idee,unde asi putea merge in Brasov,indiferent de cost,i-asi fi recunoscatoare.

    4
    2

  • alina pe 5 Ian 2010, 19:59
    despre tunsori si forma fetei

    Am fata intre rotunda si patrata ,aproape tot timpul am avut parul mai lung de umeri .Acum as vrea sa ma tund scurt datorita faptului ca il am rar si degradat dar nu stiu daca imi va sta bine.

    4
    3

  • nina pe 14 Dec 2009, 22:12
    salut

    adevarul e ca e f greu sa gasesti o persoana care s ate tunda si in care sa ai incredere.cel mai important lucru e ca acea persoana sa iti cunoasca stilul.sa iti fie prietena.daca stie ce stil iti poate citi gandurile.eu am o prietena care are cursul de coafeza dar tunde acasa.nu are salon.dar e foarte ok,niciodata n mia gresit.si incaun lucru important e sa nu-ti para rau niciodata dupa par.el creste.si cu cat e tuns mai des cu atat respira mai bine si creste mai frumos.succes fetelor

    6
    3

  • Anita pe 22 Nov 2009, 21:05
    Racomandare salon

    Personal, pentru cele care cautati un salon bun in Cluj, eu va recomand foarte calduros salonul Gett's, din Iulius Mall..Eu, de cand merg acolo, m-am perindat pe la toti stilistii. Si pot sa spun ca sunt mai mult decat multumita. Te trateaza extraordinar, salonul e impecabil, si, preturile sunt diferentiate in functie de experienta stilistului. Eu, pentru coafat merg la junior, iar pt tuns sau vopsit, la stilist. E un baiat, Alex, care a castigat locul 2 la ceva concurs national de tunsoare si o tipa, Simona, care a luat locul 3, la acelasi concurs, la culoare. Face fata aia niste culori de-a dreptul superbe. Si au si mani pedi si cosmetica. eu zic ca merita sa incercati :)

    4
    3

  • Allexys pe 13 Nov 2009, 08:59
    Alta solutie

    Eu optez mereu pentru o tehnica mai putin ortodoxa...am o prietena foarte buna in care am incredere si o rog pe ea sa ma tunda ..ideea mea o explic si impreuna facem o tunsoare super ok. de cand am inceput sa ne tundem una pe alta...amandoua avem succes enorm la tunsori. :)) Inainte am avut si eu probleme foarte mari cu toti stilistii...am renuntat...E mai ok solutia asta (daca ai o prietena care nu se pierde) pentru ca persoana respectiva te cunoaste, poate sa iti dea un sfat sincer si concepeti o tunsoare complet personalizata. (si nu in sensul rau). Asta e pentru curajoase :))

    1
    2

  • iuliana pe 10 Aug 2009, 09:21
    par scurt

    okkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    2
    2

  • tintin pe 9 Apr 2009, 10:36
    schimbare de look

    si eu m-am tuns scurt de curand dupa multi ani de par lung, pe care il purtam mai tot timpul legat. eu sunt fericita cu noua tunsoare, mult mai usor de intretinut , dar putin mai greu de aranjat pentru unele. Parul meu e cam aspru si ondulat, asa ca nu am nevoie de fixativ, putin gel de par rezolva problema.

    2
    2

  • Gia pe 6 Apr 2009, 13:05
    Coafor Cluj

    Eu sunt din Cluj si pentru cele care ati cerut recomandare pentru un coafor ..de mai bine de un an eu ma duc la o tipa care mie personal imi place fff mult cum tunde. Daca vreti sa incercati si voi : LA iesirea de la Sora, aia din spate, faceti prima poarta la stanga ....e o poarta mai mare ..nu are nici un afis..ink ... intrati in curte si in partea stanga sunt niste scari pana la et. 1 care duc la coafor ...acolo intrebati de Cristina. Dar aveti grija ca acolo in curte mai este un coafor la parter, sa nu intrati la acela. Preturile sunt chiar rezonabile si se tine cont si de preferintele voastre.

    3
    2

  • flor pe 5 Apr 2009, 10:57
    par scurt

    stiu eu in bucuresti 2 persoane care v-ar putea ajuta. 1. Emil care are o locatie intre spitalul de ochi si gradina icoanei 2. Marina la Sofitel care tunde super bine eu am par f bun si destul de gros si de sanatos. succes!

    2
    2

  • draganmihaela pe 5 Apr 2009, 10:35
    tunsori

    buna am 35 ani si am paru scurt as dori si eu o schimbare a tunsorii ce puteti face pt mine mihadd

    1
    6

  • liliana pe 3 Apr 2009, 22:27
    Recomandare coafor

    pentru cine sta in Bucuresti sa incerce in Berceni pe Secuilor la salon Cocket la Mihaela, eu ma tund acolo de ceva vreme si sunt foarte multumita si nu costa mult o tunsoare doar 10 lei si face o tunosoare bob super

    2
    2

  • OANAIOANA pe 2 Apr 2009, 22:08
    despre concurs

    am intrat azi la concursuri si nu am prin\mit nici un ou.de ce??? stiiti ceva?

    3
    1

  • anda pe 2 Apr 2009, 14:21
    "stilisti pentru par scurt

    Se potriveste ca ieri m/am tuns si pot da referinte "la cald"despre subiect,deci: am dintotdeauna parul scurt, m/am tuns la diverse coafeze.mai nou "stiliste".Niciodata nu am gasit o meseriasa care sa /si cunoasca meseria ,de aceea am incercat si la frizer pe rationamentul ca daca tunde mai des are mana formata:degeaba, se cunoaste dupa cum tin foarfecele in mana ca nu stiu meseria.Am explicat ce vreau, m/am dus si cu o foto ca model degeaba.Eu sunt din Bucuresti si astept o recomandare a cuiva din proprie experienta pentru cineva care chiar stie sa tunda!Va multumesc anticipat!!!!!!!

    3
    3

  • lavy pe 2 Apr 2009, 12:35
    saloane

    lol, si eu sunt din Cluj . la fel, am parul lung si mi-as dori o schimbare pt ca nu mai stiu cum sa mi-l aranjez. inca nu stiu unde sa ma duc, mi-e frica si de preturi... :) am auzit de Foarfeca de Aur ca e cel mai bun salon din Cj, eu n-am fost, iarasi mi-a zis o prietena de salonul Belle, in spate la Sora, pare destul de modern. nu stiu ce sa zic, mi-e frica sa nu patesc ca si tine. daca auzi ceva intre timp, zi-mi si mie :)

    2
    1

  • helen_2000 pe 2 Apr 2009, 12:15
    Parul scurt- provocarea pentru "stilistii" romani

    Eu am avut , in 30 de ani de viata, cam 25 de ani parul lung, adica depasea mijlocul spatelui. Apoi am zis sa incerc o tunsoare mai scurta, nu foarte........Dar "stilista" s-a incurcat in parul meu si m-am ales cu o tunsoare de toata jena. Am un par bogat, cu o textura buna, nu a fost vopsit, iar cand il aveam lung nu il prindeam foarte des in coada deoarece imi puneam bigudiuri si il aveam aranjat o saptamana.Si de aproape 2 ani tot incer sa gasesc pe cineva care sa ma tunda cat de cat OK, dar slabe sanse........Imi pare rau dupa parul meu lung, iar acum imi e foarte greu sa trec de perioada dificila,cand parul arata dezordonat........si iar il tund, scurt, chiar si "periuta". Asa ca GNDITI DE 2 ORI....daca va tundeti si la cine. Eu sunt din ClujNapoca, si daca cineva care citeste acest comentariu cunoaste o persoana din Cluj care sa se priceapa la tuns va rog sa ma anuntati.

    3
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod