Trucuri pentru ingrijirea parului in anotimpul rece

In timpul iernii, parul tau trebuie sa faca fata frigului, vantului puternic, umiditatii, caldurii artificiale si schimbarilor bruste de temperatura. Din cauza acestora, parul are tendinta sa devina tern, uscat, lipsit de stralucire si fragil. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa ai un par in forma pe durata intregii ierni.

Superbele palarii, berete, sepci si caciuli, acesorii indispensabile in acest sezon, electrizeaza parul si duc la aparitia suvitelor rebele. Din aceasta cauza trebuie sa folosesti un sampon hranitor, care capteaza hidratarea si reduce electrizarea statica a firelor de par.


Atunci cand iti speli parul, utilizeaza dupa samponare si un balsam. Ajuta la regenerarea firului de par si il hraneste. Este recomandat ca samponul si balsamul sa faca parte din aceeasi gama pentru a avea la baza aceeasi formula. Alege produsele care sunt adaptate tipului tau de par.

Clateste-ti parul cu apa rece. Desi este tentant sa te speli pe cap cu apa la o temperatura mult mai ridicata decat in restul anului, incearca sa il clatesti cu cea mai scazuta temperatura pe care o suporti. Apa rece ajuta parul sa pastreze mai mul timp hidratarea si il face sa straluceasca.

De doua ori pe saptamana, aplica o masca hranitoare pentru par.
Daca nu ii dai o mana de ajutor, iarna si frigul il vor afecta puternic. Intinde masca pe toata lungimea firului de par si nu neglija varfurile. Las-o sa actioneze cateva minute si apoi clateste parul. Cele mai eficiente si hranitoare masti sunt cele care au in compozitie ulei de masline.

Iarna, varfurile firelor de par au cel mai mult de suferit deoarece intra in contact cu hainele groase, fulare si gulere care le afecteaza integritatea. De aceea este recomandat sa iti tai varfurile lunar si sa incerci sa iti porti parul strans.

Nu uita ca parul ondulat sau cret este in general uscat si trebuie sa folosesti o masca hranitoare adecvata.
Profita de timpul in care lasi masca sa actioneze pentru a asculta muzica ta preferata si pentru a-ti hidrata pielea cu o crema de corp parfumata.

Redu utilizarea aparatelor de coafat si a produselor de styling care afecteaza parul uscat din cauza frigului. Dupa ce iti speli parul usuca-l in mod natural. Daca nu ai timp si trebuie sa folosesti un uscator de par, alege o temperatura cat mai scazuta.

Nu iesi sub nicio forma cu parul umed. Pe langa faptul ca te vei alege cu o raceala zdravana, parul care nu este complet uscat poate ingheta sau se poate rupe cu usurinta la o temperatura foarte scazuta.




 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • plesca pe 28 Ian 2009, 12:34
    caderea parului

    buna!dupa ce am nascut imi cadea parul foarte tare.ca sa impiedic caderea parului am folosit de la vichy sampon si masca.sunt foarte bune

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod