Top 5 cele mai bune șampoane anti-mătreață 2023

Apariția mătreții - un subiect sensibil și îngrijorător pentru multe persoane. Mătreața este o boală de natură fungică și este adesea un precursor al dermatitei seboreice. Ea poate fi cauzată de o varietate de factori și circumstanțe din viață: schimbări hormonale, stres prelungit, precum și produse de îngrijire a părului și a scalpului alese necorespunzător (diverse șampoane, balsamuri, măști etc.). Oricum ar fi, atunci când apare mătreața, vrem să scăpăm de ea cât mai repede și să nu o lăsăm să se dezvolte. În acest caz, șampoanele specializate și profesionale destinate eliminării mătreții vin în ajutor.
Toate produsele anti-mătreață sunt împărțite în doua grupe: produse terapeutice și cosmetice. Primele pot fi achiziționate de la farmacie și pot fi folosite strict conform instrucțiunilor, de regulă, cu o regularitate de 1-2 ori pe săptămână, deoarece formula lor conține componente terapeutice puternice care elimină eficient mătreața. Șampoanele cosmetice sunt destinate utilizării regulate ca măsură delicată de combatere a mătreții, componentele din compoziția lor acționează mai blând, astfel că efectul va fi vizibil după ceva timp de la începerea folosirii produsului.

În articolul de astăzi, îți prezentăm o listă cu cele mai bune șampoane anti-mătreață 2023. Recomandările noastre te vor ajuta să faci cea mai bună alegere pentru nevoile și dorințele tale. 

Vezi mai jos ”Top șampon anti-matreață”


1.  Davines Natural Tech Purifying

 
În fruntea acestui clasament se află Davines Natural Tech Purifying, un șampon profesional de curățare a mătreții de la renumitul producător italian. Acest produs este prescris pentru problemele scalpului asociate cu apariția mătreții grase sau uscate, căderea părului, dermatita seboreică sau schimbările legate de vârstă.
Ingredientele active sunt betaina, glicerina, acidul citric și disulfura de seleniu, care, împreună, duc la rezultate rapide și eficiente în cazul utilizării regulate a cosmeticului. Un mare avantaj al acestui șampon este formula hipoalergenică, care nu conține parabeni sau sulfați. Formula produsului conține uleiuri esențiale de lavandă, fitoactivitate de păpădie, uleiuri esențiale de smirnă și salvie, care contribuie la un efect calmant. Este potrivit pentru toate tipurile de păr. Nivelul pH-ului său este de 4,9.

2. Vichy Dercos Anti-Dandruff

 
Vichy Dercos Anti-Dandruff - un șampon antimătreață pentru femei, pentru păr normal și gras. Este produs în Franța. Avantajul său este acțiunea rapidă cu rezultate de lungă durată, precum și un efect anti-mătreață pentru următoarele șase săptămâni de la aplicare. Ingredientele active din formula de tratament sunt disulfura de seleniu și cohesilul, care luptă împotriva dezvoltării mătreții și elimină ciupercile și bacteriile patogene. Vitamina E, mentolul, acidul salicilic și uleiul de cocos sunt, de asemenea, prezente, care, combinate, ajută la obținerea unui păr moale, ușor de aranjat și strălucitor, fără mătreață.
Dercos șampon antimătreață nu conține parabeni sau siliconi. Este potrivit pentru utilizare zilnică. 

 

3. Mirrolla Sulsen Forte 

 
În cazul în care cauți un remediu de buget împotriva mătreții, care să fie universal pentru orice tip de păr, îți recomandăm insistent să arunci o privire mai atentă asupra acestei optiuni. Mirrolla Sulsen Forte este un șampon fabricat în Rusia, conceput pentru a trata orice tip de mătreață și dermatită seboreică. Impactul moale îți permite să utilizezi produsul în mod regulat. Componentele active ale formulei de tratament sunt betaina și glicerina, care nu numai că luptă împotriva ciupercii, dar au și un efect de întărire asupra firelor de păr. De asemenea, conține disulfură de seleniu, care favorizează profilaxia. Componentele nutriționale suplimentare ale șamponului sunt responsabile pentru îngrijirea scalpului iritat. Cu utilizarea regulată a acestui produs, nivelul de activitate al corneocitelor scade. 
 

4. ARAVIA Professional Oily Dandruff Shampoo

 
 
Poziția a patra a acestui rating „top 5 cele mai bune șampoane antimătreață” o ocupă șamponul cosmetic profesional ARAVIA Professional Oily Dandruff Shampoo, special conceput pentru a combate mătreața și scalpul gras cu secreție excesivă de sebum.
Pe lângă scopul său principal, acesta elimină mirosurile neplăcute și vindecă inflamațiile. Ingredientele active sunt betaina, acidul lactic, olamine pyroctone și trehalose. Toate ingredientele din formulă au un efect regenerator și antioxidant, protejează celulele pielii de distrugere, elimină ciupercile și bacteriile patogene. Trehaloza este responsabilă pentru menținerea echilibrului hidrolipidic optim al pielii. Pyroctone Olamine normalizează microbiomul scalpului și controlează producția de sebum, ceea ce ajută părul să rămână mai curat pentru mai mult timp. Produsul este potrivit pentru o utilizare regulată. Nu a fost testat pe animale. 
 

5. Doctor Heiler

 
 
Doctor Heiler - un șampon farmaceutic fără sulfați, conceput pentru a combate mătreața, dermatita seboreică și mâncărimea scalpului. Ingredientele active sunt piritiona de zinc și acidul salicilic, care împreună împiedică creșterea ciupercii și restabilesc nivelul optim al microbiomului scalpului, normalizând producția de sebum. Produsul este potrivit pentru proprietarii de păr normal și gras.
Formula produsului de îngrijire nu conține OMG-uri, gluten, conservanți artificiali, coloranți, parfumuri, parabeni și alte substanțe potențial periculoase pentru pielea iritată și alergică. Utilizarea șamponului contribuie la formarea unui ușor efect de răcire care ameliorează mâncărimea. Compoziția mai conține aminoacizi, vitaminele A, C, E, F, B, pantenol, proteine din grâu, uleiuri de eucalipt, brusture și rozmarin, care hidratează și întăresc celulele epidermice, prevenind dezvoltarea diferitelor afecțiuni ale pielii. Produsul nu a fost testat pe animale. 



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod