Te-ai vopsit? Ingrijeste-ti corect parul!

Multe dintre noi aleg sa isi schimbe culoarea parului pentru a fi mai atragatoare. Daca te afli printre adeptele parului vopsit, trebuie sa tii cont de cateva aspecte pentru a-l pastra sanatos. In primul rand, nu uita ca el necesita o ingrijire diferita de cea a unui par cu o culoare naturala.

Daca ai luat decizia de a-ti vopsi parul, pune pe lista ta de cumparaturi si produse speciale pentru ingrijirea lui. Nu trebuie sa mergi pe ideea ca samponul pe care il folosesti in mod curent este suficient pentru parul tau deoarece, odata vopsit, el are un statut aparte si trebuie sa il tratezi cu mai multa atentie.
Cauta acele produse care au mentinuea "par vopsit" si elimina-le pe cele pe care obisnuiai sa le folosesti pana acum.

Samponul si balsamul pentru par vopsit trebuie folosite la fiecare spalare. Parul tau are acum, mai mult decat oricand, nevoie de balsam pentru a-si recapata stralucirea. Aplica balsamul pe toata lungimea parului, incepand cu varfurile, si lasa-l sa actioneze timp de 3 - 5 minute.

Pentru mai multa stralucire, aplica saptamanal o masca de par care il va hraini, ajutandu-l sa isi recapte vigoarea.
Poti alege masca protectoare in functie de tipul de par pe care il ai, dar tine cont si de faptul ca, odata vopsit, parul are tendinta de a deveni uscat si trebuie tratat ca atare.

O problema specifica parului vopsit este cea a radacinilor carora trebuie sa le acorzi permanent atentia cuvenita. Este bine sa le vopsesti la 6 - 8 saptamani pentru ca altfel vor intra in contrast cu lungimea parului si vei avea un aspect nu tocmai placut.

Nu uita ca pentru a arata bine trebuie sa improspatezi culoarea parului o data la doua trei luni.
In intervalul de timp cuprins intre doua vopsiri, poti accentua culoarea cu un sampon colorant sau utilizand un revelator de culoare.

O alta regula de aur in ingrijirea parului vopsit este evitarea coafurilor sofisticate care presupun fixativ, spuma de par si gel in exces. Obteaza pentru coafuri lejere si lasa pentru alta data parul facut permanent. In caz contrar, parul tau va fi supus permanent factorilor chimici care vor duce la degradarea lui.

Daca vrei ca ingrijirea parului sa nu iti dea prea mare bataie de cap, obteaza pentru o culoare apropiata de nuanta ta naturala.
Va fi mai usor de intretinut si vei putea trece neobservata cand vei lua hotararea de a nu te mai vopsi.



 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • delia pe 14 Apr 2009, 08:39
    intrebare stephanie

    aceeasi problema o am si eu , m-am vopsit si nu imi place ce a iesit . as vrea sa-mi schimb culoarea...stie cineva dupa ce perioada pot face lucrul acesta ca sa nu imi ard parul si nici pielea capului??

    0
    0

  • Stephanie pe 5 Dec 2008, 19:40
    intrebare?

    Cum as putea sa ajung din nou la blond?eu m-am vopsit recent acum,dar am ramas suprinsa mi-a iesit un saten inchis,ce nu-mi place?help me. sa-mi raspunda cv????pls

    0
    0

  • Bia pe 18 Mar 2008, 23:43
    pentru un par vopsit frumos si sanatos

    ...eu, cand ma vopsesc, "obtez" pentru vopseaua de la garnier(cea cu masline): e foarte buna! culoarea nu se degradeaza in timp+ca daca nu folosesti produse de ingrijire, parul nu devine uscat prea repede. oricum, ideal ar fi sa folosim sampon si balsam pt par vopsit, eventual si o masca pentru par vopsit(eu le prefer pe cele din gama elseve-culoarea rosie- sunt produse de calitate foarte bune). eu personal, imi aplic uneori ulei de masline pe par, il las sa actioneze o jumatate de ora--o ora inainte sa imi spal parul; e impresionant ce efect benefic are uleiul de masline asupra parului vopsit. mai recomand masca din ulei de ricin. am parul lung si des, si chiar si vopsit, ingrijit cum trebuie, e sanatos si are un aspect frumos.

    0
    1

  • crinutza pe 8 Mar 2008, 14:13
    oare imi va iesi culoarea?

    m-am vopsit acum 5 sapt cu nuanta A1o de la palette..deoarece aveam o culoare inchisa nu mi-a iesit asa cum trebuia ci un saten mediu!astazi as vrea sa ma vopsesc cu aceeasi nuanta si nu stiu daca o sa imi iasa macar o culoare apropiata de cea de pe cutie/:)..puteti sa ma ajutati?

    0
    0

  • emyia pe 7 Mar 2008, 19:21
    ''obteaza''

    in mod normal se scrie ''opteaza''. Eu ma vopsesc de 6 luni si niciodata nu am folosit produse pt par vopsit.Oare e periculos ca nu am folosit pana acum?

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod