Sfaturi pentru alegerea coafurii de mireasa

"... Iar printul si printesa s-au casatorit si au trait fericiti pana la adanci batraneti". Iti aminteste de povestile pe care le citeai in copilarie si de visele din adolescenta? Acum nu mai este un basm sau o iluzie! Traversezi una dintre cele mai fericite perioade ale vietii tale - ai fost ceruta in casatorie si esti in febra pregatirilor. Dincolo de detaliile organizatorice, care este aspectul care te preocupa cel mai mult? Cum va fi rochia? Ce accesorii sa alegi? Din ce flori sa-ti faci buchetul de mireasa? Raspunsurile la aceste intrebari sunt relativ usor de gasit, in functie de gusturi, posibilitati si sfaturile din cataloage. Dar te-ai gandit la coafura? Coc, suvite rebele, tiara, flori "raspandite" ici-colo in bucle? Sunt atatea posibilitati! Ce se poarta? Ce ti se potriveste?

Iti oferim un mic ghid care sa te ajute sa alegi coafura care se adapteaza cel mai bine tipului tau de par si formei fetei, dar care, in acelasi timp, este moderna, compatibila cu personalitatea ta si te pune cel mai bine in valoare.

Specialistii de la salonul de coafura Abbate ne dau o veste surprinzatoare, dar interesanta: anul acesta voalul nu mai este la moda, fiind preferate din ce in ce mai mult coafurile naturale, iar ca accesorii, florile naturale de mici dimensiuni - poti opta pentru crini sau trandafiri, nuanta fiind la alegerea ta. Ai grija insa ca florile din par sa se regaseasca in buchetul de mireasa, pentru a se completa reciproc in mod fericit.

In functie de modelul rochiei si de preferintele tale, poti alege ca accesorii cateva clame mici, stralucitoare - de exemplu, cu cristale Swarovski, sau o singura clama de acest gen, de dimensiuni mai mari. Posibilitatile sunt nelimitate! Tine cont insa ca diademele, atat de apreciate in anii anteriori, nu mai sunt la moda. Cu exceptia cazului in care ti-ai propus sa "sfidezi" tendintele in domeniu, iti recomandam sa eviti acest accesoriu, chiar daca rochia este fastuoasa.

De asemenea, iti prezentam o serie de sfaturi pentru alegerea unei coafuri, in functie de lungimea parului tau. Nu este nevoie sa-ti lasi parul sa creasca timp de cateva luni inainte de marea zi. Sau sa te tunzi daca ai vazut intr-un catalog o mireasa superba cu par scurt. Fii tu insati!

Par scurt

Ai putea fi surprinsa, dar sunt multe posibilitati de alegere a coafurii pentru care poti opta. Pentru ca parul tau sa aiba mai mult volum, foloseste bigudiuri mari si, dupa ce parul s-a uscat, scoate bigudiurile si trece-ti degetele prin par, cu miscari line, astfel incat buclele sa-si gaseasca ele insele forma. Si orienteaza-le obligatoriu in interior - daca vor fi indreptate spre exterior vei arata ca descinsa de la inceputul secolului trecut! Daca porti breton, orienteaza-l in partea stanga sau dreapta.

Par de lungime medie

In functie de tipul de par si de forma fetei, ai putea opta pentru bucle largi, cat mai naturale, care vor fi sustinute de clame sau de flori (evident, acestea vor fi la randul lor fixate cu clame mici, cat mai "invizibile"). O alta idee ar fi sa-ti dai parul dupa urechi (ai grija la cercei, in acest caz) si sa-l fixezi in clame.

Par lung

Parul lung confera un plus de feminitate si iti ofera, poate, cele mai multe optiuni de coafura. Nu te grabi sa alegi cocul. De acord, denota distinctie si eleganta, dar este poate prea... protocolar, chiar daca nunta este o ocazie cand este permis cam orice. Foloseste bigudiuri, pentru a-ti crea o "cascada" de bucle (aceasta, daca parul tau nu este ondulat natural). Ai putea alege sa porti parul pe spate, alunecand in bucle usoare si matasoase (ce poate fi oare mai feminin?) si sa-l prinzi intr-o clama. Nu-ti lasa tot parul pe spate, este prea comun pentru o asemenea zi. Prinde-l din parti si lasa cateva suvite sa-ti incadreze chipul.

Atentie, insa! Daca rochia de mireasa este impodobita si ea cu pietre stralucitoare sau cristale, fie alegi o clama mai simpla, fie - ideal! - cauta o clama in care se regasesc ornamentele de pe rochie.

Inainte de a-ti alege coafura, nu uita ca parul are nevoie de un tratament pentru a arata superb in ziua nuntii. Cu cel putin 2-3 luni inainte, cere sfatul unui stilist si, daca este necesar, urmeaza un tratament adecvat, pentru a nu avea surprize neplacute.

Si zambeste! Este ziua ta, la care ai visat de cand erai numai o fetita... care acum si-a gasit printul, alaturi de care iti dorim sa ai o viata minunata si plina de impliniri!



 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 2 Dec 2008, 14:11
    par mediu

    eu am parul mediu dar ondulat. din pacate am si fata rotunda. ce tip de coafura mi s-ar potrivi ?

    0
    0

  • irina pe 10 Iul 2008, 14:12
    rochia - coafura

    daca rochia mea are bolero din dantela credeti ca se mai potriveste parul lung cret lasat liber....doar putin coafat...chiar sunt in dilema...nu stiu cum sa procedez...ajutati-ma

    0
    0

  • irina pe 10 Iul 2008, 14:08
    coafura mireasa

    sunt de aceeasi parere cu elena. in locul clamei putem folosi agrafe care nu se vad iar pe deasupr aputem masca cu flori(trandafiri...etc) si sa stii k eu am parul cret si lung.

    0
    0

  • silitra cristina elena pe 11 Feb 2008, 17:08
    coafura

    eu am parul lung si bucle naturale, dar ma gandeam nu e prea comun sa il prind cu o simpla clama?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod