Reţetă miraculoasă pentru păr: Masca din banane

Părul tău poate fi mai în vârstă decât tine şi asta pentru că este chinuit zi de zi cu produse cosmetice agresive, cu foehn, ondulator sau placă. În emisiune sa, The Dr. Oz Show, medicul Mehmet Oz a realizat câteva teste pe păr, cu ajutorul unui scanner special care determină vârsta reală a părului. În cazurile testate, vârsta părului era cu mult mai mare decât vârsta biologică a femeilor al căror păr a fost testat.
Părul tău poate fi mai în vârstă decât tine şi asta pentru că este chinuit zi de zi cu produse cosmetice agresive, cu foehn, ondulator sau placă.

În emisiune sa, The Dr. Oz Show, medicul Mehmet Oz a realizat câteva teste pe păr, cu ajutorul unui scanner special care determină vârsta reală a părului. În cazurile testate, vârsta părului era cu mult mai mare decât vârsta biologică a femeilor al căror păr a fost testat.


Medicul a dezvăluit o armă naturală care poate ajuta părul degradat. Este vorba despre banane, care au o concentraţie mare de vitamine şi minerale foarte hrănitoare pentru părul tău.

Iată câteva măşti pe baza de banane, care îţi hrănesc şi repară părul:


Este foarte important să menţii oricare dintre măştile de mai jos cel puţin 15 minute pe păr!

Reţetă miraculoasă pentru păr: Masca cu banană şi ou

Amestecă o banană şi un ou într-un blender şi aplică pasta rezultată pe părul uscat, uniform. Lasă să acţioneze timp de 15 minute, apoi clăteşte.
Proteinele concentrate din ou şi vitaminele şi minerale din banană formează un adevărat cocktail concentrat de substanţe nutritive pentru părul tău.

Masca cu avocado şi banană

Un fruct la fel de hrănitor ca şi banana, avocado conţine omega 3, ceea ce oferă strălucire şi hidratare intensă părului tău. Nu uita că avocado trebuie lăsat câteva zile într-un loc întunecat, până ce se înmoaie şi devine cremos. Pisează-l apoi împreună cu banana şi aplică pe păr. Lasă 15 minute şi apoi clăteşte. Pentru ca părul tău să primească şi energie din interior, include avocado şi în dieta ta.

Reţetă miraculoasă pentru păr: Masca cu banană şi ulei de măsline

Dacă părul tău este foarte uscat şi degradat, amestecul de banană şi ulei de măsline este perfect pentru a-ţi rehidrata profund fiecare fir de păr. Pisează o banană şi adaugă două linguri cu ulei de măsline extravirgin, presat la rece. Amestecă bine şi aplică apoi pe păr, masează, lasă să acţioneze timp de 15 minute şi spală-te cu un şampon blând.

Masca cu banană şi vitamina E

Pisează o banană şi toarnă în piureul format două linguriţe de vitamina E sau sparge câteva capsule de suplimente de vitamina E şi toarnă conţinutul în masca ta. Vitamina E este o adevărată comoară pentru părul şi pielea ta, fie că este inclusă în dieta ta zilnică, fie că este aplicată extern.   

Reţetă miraculoasă pentru păr: Mască cu banană şi ulei de argan

Uleiul de argan este unul dintre cel mai intens hidratante şi reparatoare uleiuri vegetale. Ajută la repararea firului de păr şi îl învăluie într-o peliculă protectoare.
Procedează ca şi în cazul măştilor de mai sus: amestecă piureul de banane cu o linguriţă sau două de ulei de argan.


De asemenea, poţi aplica şi o mască simplă cu banană, dar pentru ca părul tău să beneficieze de cât mai multe elemente care îi refac structura şi îl protejează, include şi alte elemente naturale în măştile tale, precum cele de mai sus, sau altele, precum uleiul de migdale, uleiul de ricin, din sâmburi de struguri sau susan. (Foto: iStockphoto)
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ionela Gheorghe pe 2 Feb 2024, 12:13
    Bună tuturor de pe aici !❤️

    Sincer mă crucesc și rad la anumite comentarii

    0
    0

  • Rasfat pentru par pe 6 Dec 2014, 02:12
    Cea mai sanatoasa, utila si buna masca pt par.

    Buna fetelor, eu folosesc pt parul meu: banana, lamaie, miere, ou, scortisoara, ulei de masline, ulei de migdale, ulei de cocos, ulei de ricin, vit a, vit e si putin ceai de musetel. Este un adevarat rasfat pentru par. Se spala foarte greu. Dar merita! Cel putin odata pe luna.

    1
    0

  • Andreea pe 19 Ian 2014, 16:43
    masca cu manane!!!

    buna fetelor!!! eu folosesc de doua ori pe saptamana masca cu banane si pot sa spun ca nu am nici un fel de problema cu descurcatu parului. Normal ca aveti probleme daca pasati banana cu furculita. eu de ex pun intr-un blender banana cu galbenus de ou ,miere si un pic de lapte de cocos sau lapte normal si mixez bine bine de tot si iese ca o pasta. cum poate o pasta hidratanta sa incalceasca parul?

    2
    1

  • Laura pe 12 Nov 2013, 19:22
    masca cu banana si ou

    Sunt o adepta a produselor naturale preparate in casa.Masca cu banana si ou contine calciu,proteine si B-uri,dar aplicata pe par ,este greu de indepartat dupa baie, deoarece se formeaza un stat gros si se omogenizeaza.Ieri seara am patit o intamplare nefericita ,mi-am samponat parul de doua ori dupa care l-am clatit si tot nu am reusit sa scap de aceasta compozitie.Intr-un final dupa ce mi s-a uscat parul ,nu va puteti imagina cat chin a fost sa ii descurc ,reusind sa scap de masca.O masca foarte buna pentru par este: - 1 ligurita de ulei de Argan/Jojoba/Avocado sau Migdale dulci,amestecat cu -1 lingurita de ulei natural de masline cel de culoare verde -1 ligurita ulei de Ricin si cateva picaturi de vitamina A sau C care le puteti lua din suc de lamaie sau cele care se gasesc la farmacie in sticlute mici.O viata sanatoasa ,un corp sanatos!

    1
    0

  • alex pe 30 Mai 2013, 17:06
    masca cu banana

    eu folosesc o data pe saptamana masca acesta din 1banana (care trebuie sa fie coapta foarte bine pt a se putea face pasta), un galbenus de ou, ulei de masline si pun si miere de albine putin calda; o intind pe parul uscat si pieptanat inainte si incerc sa stau cat mai mult cu ea in par (in functie de timpul fiecaruia, 1-2-3h). Samponez parul cam de 3 ori pt ca este de lungime mediu si destul de des si clatesc foarte bine la sfarsit cu apa calda spre rece. inainte sa-l ususc pun putin ser cu ulei de argan in palme(care este luat de la avon, surprinzator este foarte bun), apoi il usuc cu feonul. este un adevarat rasfat pt par, il simt super la atingere, nu mai pun niciun balsam pt descurcare, inainte imi prindeam aproape tot timpul parul pt ca ma intepa, era aspru la varfuri, dar acum imi place foarte mult cum il simt, moale si matasos.. deci folositi cu incredere masca aceasta. (p.s. cu putine ingrediente care nu sunt deloc scumpe se pot face masti extraordinare pt par )

    1
    1

  • sorana pe 31 Mar 2013, 17:17
    banana

    pt Aureliana,sa-i spun ca o banana costa mai mult de un leu,iar un ou costa 1leu,mai bine sa va dati pe par cu ulei de masline,nu cu banana.

    1
    0

  • Anamaria pe 9 Ian 2013, 12:08
    masca banane

    Eu am parul onulat, firul gros si destul de rebel. Folosesc tot felul de masi de par homemade. Preferatele mele sunt cele cu banane. Lasa parul intr-adevar stralucitor si pare muuuuuuuuuult mai sanatos (cel putin al meu, care este nevopsit). Iar de dat jos masca din par, eu nu am avut nici o problema. Se spala parul de doua ori cu samponul folosit de obicei si totul este super ok.

    0
    0

  • mani pe 28 Sep 2012, 14:55
    nu va mai vaitati atata

    draga"doar eu" nu ai banane sa mananci banane dar bine ca ai bani sa platesti internetul.tipicul roman care moare de foame dar se lafaie in lux,imi e scarba de voi sincer

    6
    1

  • Alina pe 16 Iun 2012, 22:19
    masca cu banana

    Eu zic sa incercati oricare alta masca de par, dar nu cu banane.Am incercat si eu si apoi m-am chinuit mai bine de o ora sa imi scot banana din par.

    6
    1

  • andreyutza pe 8 Iun 2012, 19:44
    parul

    am incercat si este foarte bun .dar putem inlocui bananele cu altceva ?

    0
    0

  • aureliana pe 9 Ian 2012, 20:52
    foarte hranitoare

    e o masca foarte buna si eficienta iar ptr cele de mai sus: o banana e 1 leu iar un ou 0.50 lei prin urmare 1.5 lei nu mi se pare o suma foarte mare ptr un tratament. iar parul nu trebuie clatit cu apa fierbinte...acesta e motivul ptr care se "fierbe"...daca il clatesti cu apa calduta spre rece nu vor fi probleme.

    1
    1

  • tina pe 7 Dec 2011, 18:08
    interesant!

    ieftin si usor.....un par stralucitor.....multumesc!!!!!

    3
    1

  • doar_eu pe 29 Nov 2011, 19:45
    banane???

    io n-am banane sa mananc si voi imi ziceti sa-mi pun pe par...hmmm...nu toata lumea se lafaie in de toate, oameni buni...

    2
    9

  • marcelacauc pe 24 Nov 2011, 11:50
    caderea parului

    as dori sa va intreb despre caderea parului

    4
    3

  • Dana pe 23 Nov 2011, 17:47
    masca cu banana

    Am aplicat si eu cu entuziasm o masca simpla cu banana dupa ce am vazut emisiunea, din pacate mi-a fost foarte greu sa o scot din par, mai ales ca la apa calda aceasta s-a "fiert" si s-a lipit si mai rau de par.. asa ca mare grija.. Puteti incerca masca doar pe o suvita si vedeti apoi cum va descurcati cu indepartarea mastii..

    16
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod