Părul tău: 7 secrete cruciale

Ştiai că produsele cu silicon şi cheratină întăresc firul de păr subţire sau că poţi să scapi foarte uşor de părul care se electrizează? Află câteva trucuri ca să ai un păr de invidiat!

Ştiai că produsele cu silicon şi cheratină întăresc firul de păr subţire sau că poţi să scapi foarte uşor de părul care se electrizează? Află câteva trucuri ca să ai un păr de invidiat!

 

1. Întăreşte firul de păr cu silicon şi cheratină

Dacă ai păr subţire este recomandat să alegi produsele care conţin silicon şi cheratină, deoarece aceste substanţe învelesc firul de păr şi-l fac mai gros. Evită balsamul foarte hidratant, deoarece îţi lasă părul mult prea moale şi pufos.

 

2. Mănâncă peşte şi nuci pentru un păr sănătos

Multe femei se plâng că au firul de păr subţire şi nu se aranjează nicicum, dar secretul constă în alimentele pe care le consumi, spun nutriţioniştii. Include în meniul tău peşte gras, nuci şi seminţe, legume cu frunze verzi, leguminoase şi morcovi pentru a îmbunătăţi aspectul părului tău.

Lipsa de zinc, biotină, proteină determină căderea părului şi îi conferă un aspect lipsit de vitalitate.

 

3. Nu spăla părul cu apă fierbinte!

Dacă vrei ca părul tău să aibă strălucire nu-l spăla cu apă fierbinte, deoarece aceasta îndepărtează uleiurile naturale care au rolul de a proteja firul de păr şi de a-i conferi strălucire. Apa căldută este cea mai potrivită pentru păr.

 

4. Balsamul te scapă de părul care se electrizează

Senzaţia de electrizare a părului este extrem de enervantă şi de regulă este o problemă frceventă în lunile de iarnă. Ca să eviţi acest lucru, foloseşte un balsam de păr (dacă ai părul subţire aplică doar la vârfuri) sau un şampon blând cu pH echilibrat.

 

5. Nu pieptăna des părul creţ

Părul creţ are nevoie de o hidratare mai intensă pentru a preveni uscarea şi casarea lui şi pentru a-i conferi strălucire. Aplicarea unui balsam leave-in şi definirea buclelor îi vor conferi un aspect mai plăcut, decât încercarea de a-l pieptăna în fiecare dimineaţă sau seară.

Hairstiliştii recomandă folosirea balsamului cu polimeri pentru părul creţ.

 

6. Evită schimbările extreme de culoare

Aceste schimbări presupun transformarea părului din brunet în blond sau invers şi sunt foarte dăunătoare pentru păr. Dermatologii recomandă vopsirea părului cu o culoare cu maxim 3 nuanţe mai deschisă sau inchisă faţă de cea naturală.

 

7. Evită foehnul dacă ai părul uscat şi foarte subţire

Uscarea frecventă cu ajutorul foehnului îi va face mai mult rău, iar aspectul său va avea de suferit şi va accelera căderea firelor. Când trebuie să foloseşti foehnul încearcă să nu-l laşi pe cald şi să foloseşti în prealabil un balsam de păr.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Amy pe 20 Nov 2011, 20:53
    homejob

    Cauti un job la domiciliu sau pur si simplu vrei sa iti suplimentezi veniturile? Iti ofer un job pe care poti sa il practici de la calculatorul tau, de acasa, fara prea mare efort. NU DEPUI NIMIC! Catigi 17 $ doar pt ca te inscrii. Nu ai nevoie decat de un calculator conectat la Internet si un minim de cunostinte legate de accesarea site-urilor on-line. Pentru informatii suplimentare, trimite un e-mail cu subiectul "HOMEJOB" pe adresa homejob_3@yahoo.com

    0
    2

  • Ana-Maria109 pe 20 Nov 2011, 09:55
    Buna

    Niste recomandari de sampoane care ar fi??

    1
    0

  • Dyutza_003 pe 20 Nov 2011, 09:39
    Buna

    Intradevar, cheratina lichida intareste parul, cat despre silicon...nu stiu ce sa zic, chiar daca invaluie firul de par si acesta pare vizual mai gros, mai puternic, dupa un oarecare timp-siliconul se ,,crapa" de pe firul de par, cade cu mici bucati din firul de par, si risti sa ramai cu 3 fire de par in cap, pe care nu il mai restabilesti. Cunosc persoane care au utilizat sampoane de cai, (pn a restabili parul) si in timp de 4-5 luni a inceput sa le cada groaznic parul, sa se rupa, era uscat, din cauza dozei mare de silicon, pe care il contin ff multe sampoane de pe piata. De ex, Pantene…si multe altele.

    11
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod