Frumuseţea ta: 5 secrete care te ajută să-ţi recapeţi sănătatea părului

Când vine vorba de păr, nicio femeie nu este mulţumită de podoaba sa capilară. Fie este prea aspru, prea moale, prea fin, prea creţ, fie nu stă niciodată aşa cum ne-am dori.

Însă, un singur lucru au în comun toate femeile, indiferent de tipul de păr pe care îl au: sănătatea pletelor. Femeile îşi doresc un păr sănătos care să atragă toate privirile, cu care să se mândrească şi să cucerească. Şi chiar dacă eşti tentată să crezi că părul tău nu va arăta niciodată aşa cum îţi doreşti decât dacă investeşti în produse de îngrijire foarte scumpe, să ştii că te înşeli.  

Există câteva secrete care te ajută să ai un păr frumos şi sănătos şi unde mai pui ca sunt ieftine şi la îndemâna oricui. Important este să le cunoşti şi să le foloseşti.

Uleiuri naturale

Poate că ai auzit de mai multe ori cât de eficiente sunt uleiurile naturale în tratamentele de înfrumuseţare. Dar ştiai că uleiurile sunt perfecte şi pentru părul tău? Acestea hidratează şi dau strălucire şi celui mai tern păr.

Un foarte bun aliat pentru părul tău este uleiul de argan. Se absoarbe foarte repede şi oferă o strălucire imediată. Aplică-l seara, înainte de culcare, pe toată lungimea părului. Acoperă capul cu un batic şi lasă uleiul să acţioneze toată noaptea. Dimineaţă spală-l normal, cu şampon şi balsam. Vei observa că podoaba ta capilară este hidratată şi strălucitoare.

De asemenea, poţi adăuga ulei de argan în tratamentele pe care le foloseşti în mod frecvent pentru părul tău. Hrăneşte intens cu vitaminele A, B1, B2, D, E, lecitină şi acizi graşi. În aceeaşi categorie intră uleiul de măsline şi uleiul de migdale. Cu ajutorul unui masaj, conferă strălucire părului. Poţi adăuga 1-2 capsule de vitamina E în ulei de păr sau chiar 1-2 capsule de ulei de peşte. Vei avea cel mai strălucitor păr.

Măşti "home made"

Obişnuieşti să-ţi îngrijeşti părul cu diverse tratamente care-ţi promit un păr fără probleme asemenea fetelor din reclame.
Însă, de cele mai multe ori aceste produse nu dau rezultatele aşteptate şi costă şi o mică avere. Aşa că, ce ai zice să încerci şi câteva trucuri "home made". Te vor costa mult mai puţin, iar părul tău se va simţi răsfăţat.

O mască foarte eficientă este una cu un ou şi miere. Pentru preparare ai nevoie de o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou şi 3-4 linguri de lapte. Amestecă toate ingredientele bine şi întinde pasta obţinută pe lungimea firului de păr. Această mască se aplică imediat după ce ţi-ai spălat părul şi trebuie să o laşi să acţioneze cel puţin 30 de minute, după care clăteşti bine.

Tratamente cu ou

O alt tratament foarte eficient, care îţi redă sănătatea părului tău, este cel pe bază de ulei de măsline şi ou. Ai nevoie de două linguri de ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie.
Pasta se aplică pe păr şi se lasă 30 de minute să acţioneze. Este indicat să-ţi acoperi părul cu un prosop. După ce îndepărtezi tratamentul, şamponează şi dă părul cu balsam.

De asemenea, gălbenuşul de ou se poate amesteca şi cu o banană şi rezultă o mască perfectă pentru a-i oferi părului tău o doză de vitalitate. Proteinele din ou şi vitaminele şi minerale din banană formează un adevărat cocktail concentrat de substanţe nutritive pentru părul tău.
 
Maioneza face şi ea minuni asupra părului uscat şi lipsit de strălucire. Aplică maioneza (făcută în casă) pe părul proaspăt spălat şi las-o să acţioneze timp de o oră. Clăteşte apoi foarte bine.

Bere şi cafea

Alte două ingrediente minune pentru părul tău sunt berea şi cafeaua. Berea este perfectă pentru a aduce strălucire părului tău tern.

Tot ce ai de făcut este să clăteşti părul cu bere dezacidulată, iar pletele tale vor străluci mai ceva ca soarele. Este un truc vechi şi foarte eficient.

Un alt ajutor vine de la espresso. Ai nevoie de o cană de espresso tare pe care să o toarni pe părul uscat pe care îl clăţeşti după 20 minute. Strălucirea este garantată!

Aştept să le încerci şi să-mi spui cât de folositoare ţi-au fost micile secrete şi cum arată părul tău după ce le-ai folosit.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod