Frumuseţe. 6 obiceiuri proaste care îţi distrug culoarea părului

Aşa cum îţi protejezi pielea de razele soarelui, este la fel de necesar să-ţi protejezi şi părul. Foloseşte pe timpul verii produse cu factor de protecţie UV, în special când mergi la plajă
Ai obţinut exact acea nuanţă senzaţională la care visai de multă vreme? Ca să te bucuri cât mai mult timp de ea este necesar să faci câteva schimbări simple în ritualul tău zilnic de îngrijire. Iată ce obiceiuri nocive pentru culoarea părului tău să eviţi: 
 

Te speli prea des pe cap

Apa este un inamic serios al intensităţii culorii părului tău. Iar faptul că te speli prea des pe cap accelerează estomparea nuanţei. Apa pătrunde în interiorul firului de păr, unde dizolvă treptat pigmentul vopselei.
Iar dacă părul tău este poros, adică absorabe foarte uşor apa din cauza deteriorării stratului exterior format din cuticule, pierderea pigmentului în momentul spălării este şi mai puternică. Spală-te pe cap de maximum două ori pe săptămână şi foloseşte şampon uscat între spălări pentru ca părul tău să-şi păstreze cât mai mult timp o culoare intensă.

Foloseşti prea multe produse de îngrijire

Uleiurile şi serurile pentru îngrijire pe care le iubeşti pentru că îţi fac părul strălucitor au şi un efect mai puţin benefic: estompează treptat culoarea părului. Vinovate pentru acest proces sunt substanţele pe bază de silicon conţinute adesea de produsele pentru strălucire.
Siliconul se depune treptat pe firele de păr, atrage impurităţi şi devine mat, estompând culoarea şi oferindu-i părului un aspect lipsit de vitalitate. Foloseşte produsele pentru strălucire cu moderaţie şi evită-le pe cele pe bază de silicon. De asemenea, o dată la două săptămâni foloseşte un şampon purifiant, care să îndepărteze complet orice reziduri acumulate pe firele de păr.

Îl coafezi la temperaturi înalte

Placa, ondulatorul, foehnul sau peria electrică te ajută să obţii coafuri superbe, dar au ca efect secundar deteriorarea iremediabilă a părului. Firele de păr sunt acoperite la exterior cu un strat protector format din cuticule, care sunt dispuse suprapus, asemenea unor solzi de peşte.
Din cauza temperaturilor ridicate, aceste cuticule sunt rupte şi deteriorate, ceea ce face ca părul să fie mult mai poros şi să permită pătrunderea apei adânc la fiecare spălare, ceea ce elimină treptat pigmentul. Nu uita să foloseşti un spray pentru protecţie termală la fiecare coafare cu temperaturi înalte.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod