De ce este uleiul de măsline cel mai bun tratament pentru părul degradat

Este perfect pentru a adăuga un plus de savoare salatelor tale și poate fi folosit și pentru a hidrata pielea uscată. Dar uleiul de măsline este în același timp și o soluție salvatoare pentru părul uscat și deteriorat.
De fapt, uleiul de măsline este folosit pentru beneficiile sale uimitoare asupra frumuseții de mii de ani. Cleopatra îl adăuga în apa de baie, împreună cu lapte, pentru a avea o piele strălucitoare. Este la fel de util pentru hidratarea pielii, dar și pentru refacerea părului deteriorat.

Uleiul de măsline poate reda hidratarea, strălucirea și rezistența părului, având în același timp capacitatea de a proteja vârfurile deteriorate de rupere.

Uleiul de măsline este extras din fructele măslinului, un arbore nativ din zona Mării Mediterane. Are o istorie bogată, având în trecut o gamă largă de întrebuințări, de la gastronomie și până la înfrumusețare sau tratarea diferitelor afecțiuni. 

Ce beneficii are uleiul de măsline pentru păr


Conține numeroși antioxidanți și o substanță numită scualan, care este ideală pentru a reda rezistența și strălucirea părului. Uleiul de măsline este în același timp bogat în vitaminele A și E, care protejează cheratina din care este compus firul de păr.
Ajută la blocarea apei în interior, rezultatul fiind un păr mai hidratat și mai flexibil, prevenindu-se astfel ruperea.

Datorită tuturor nutrienților conținuți, uleiul de măsline este puțin probabil să cauzeze reacții alrgice, fiind o opțiune bună pentru tratarea părului chiar și în cazul persoanelor cu scalp sensibil.

Iar dacă toate acestea nu sunt suficiente, atunci ar trebui să afli că uleiul de măsline este ideal și pentru tratarea scalpului. Nu trebuie să uităm că scalpul sănătos este baza de la care pornește părul rezistent și strălucitor. Uleiul de măsline hidratează pielea capului și reduce iritațiile. În același timp, dacă este aplicat pe păr și scalp înainte de șamponare, va reduce numărul firelor aspre și rebele.

Uleiul de măsline îți face părul mai moale, dar în același timp mai rezitent pentru că penetrează teaca firului și ajută la menținerea hidratării optime.
Dacă scalpul tău este predispus la mâncărime, uleiul de măsline te va ajuta să calmezi această senzație neplăcută. Fie că îl folosești ca pe un balsam obișnuit, sub formă de tratament cald sau ca produs de styling, părul tău va beneficia fără îndoială de acest ulei natural cu efecte spectaculoase.

Un alt efect mai puțin cunoscut al uleiului de măsline este capacitatea de a îndepărta murdăria și impuritățile. De fapt, romanii îl foloseau pentru a-și curăța corpul în timpul băilor, așa cum în prezent este folosit săpunul. Poate elimina celulele moarte de piele și în același timp eliberează foliculii blocați. Prin urmare, în afara faptului că îți face părul mai rezistent, mai strălucitor și mai sănătos, uleiul de măsline poate să stimuleze și creșterea părului. 

"Atât uleiul de măsline, cât și uleiul de cocos sunt foarte populare în zonele lor de origine.
Și sunt două motive pentru acest lucru: aceste uleiuri sunt destul de grele și se potrivesc părului gros și des care există în aceste zone. În al doilea rând, clima caldă și soarele ajută părul să absoarbă uleiul. În zonele cu climă mai rece, în care persoanele au părul fin și mai subțire, astfel de uleiuri pot încărca prea mult firele
", declară hairstilistul Paul Windle.

"Secretul este să alegi cu grijă uleiuri care îți oferă beneficii maxime. În orașele poluate, este important să optezi pentru uleiuri mai ușoare, precum cel de monoi, de baobab sau de ovăz. Găsește un amestec care se potrivește cel mai bine tipului tău de păr și care se adaptează în funcție de formă, textură sau grosimea firelor. Dacă amesteci uleiurile tale favorite, părul tău va profita la maximum de toate beneficiile", mai spune specialistul.

Folosirea uleiurilor naturale nu este întotdeauna cea mai bună alegere pentru orice tip de păr pentru că anumite tipuri de păr pot reține uleiul mai mult decât altele.
Uleiul de măsline este o opțiune bună pentru părul cu fir gros, aspru sau degradat, dar mai puțin pentru părul cu fir subțire, pe care îl poate îngreuna. De asemenea, părul și scalpul gras nu au nevoie suplimentară ulei.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod