Cum se protejează mai uşor părul vara? Tuns scurt sau lăsat lung?

În timpul verii, razele soarelui ne afectează şi structura firului de păr, nu numai pielea. Pletele noastre îşi pierd din strălucire, se decolorează şi se deshidratează. De aceea, trebuie să avem grijă de el şi să-l protejăm.

Atunci când vine căldura, nu putem să nu ne întrebăm: "cum e mai bine să ai părul vara - scurt sau lung?".

 

Mai uşor de întreţinut

Dacă ne gândim la acele zile caniculare, trebuie să recunoaştem că părul scurt este o alegere bună. Este mai uşor de întreţinut şi mult mai comod de aranjat. Întreținerea și coafarea părului scurt îți ocupă mai puțin timp, iar spălatul și uscatul devin o plăcere.

Nu mai ai vârfuri despicate

Problema vârfurilor despicate dispare atunci când alegi o tunsoare mai scurtă.

De aceea, părul tău arată mult mai bine şi mai sănătos, atunci când îl ai scurt. De asemenea, atunci când porţi o tunsoare scurtă, părul se decolorează mai greu. Pe de altă parte, atunci când ai părul lung ai avantajul că îl poţi prinde în diverse cocuri sau împletituri sexy.

Însă, indiferent cum te hotărăşti să-ţi porţi părul în această vară, protecţia este la fel de importantă. Aşa că, apelează la diferite tratamente de îngrijire în timpul verii.   

Uleiul de cătină

Uleiul de cătină este una dintre cele mai eficiente substanţe naturale care acţionează ca o loţiune cu factor de protecţie solară, atât pentru piele, cât şi pentru păr.
Pune câteva picături în palme, masează şi apoi distribuie pe tot părul uniform. Dacă ai părul scurt, uleiurile naturale sunt perfecte pe timpul verii.

Nu uita de pălărie

De asemenea, în timpul verii nu trebuie să ne lipsească pălăria dacă vrem să ne protejăm părul. Aduce un plus de şarm ţinutei şi ne ajută să avem un păr sănătos la sfârşitul verii, indiferent că îl avem scurt sau lung.  

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod