Cum să-ți repari firul de păr folosind gelatina alimentară

Gelatina este o proteină fabricată din produse de origine animală. Aceasta este folosită pentru pierderea în greutate, pentru tratarea osteoartritei, artritei reumatoide și osteoporozei.
Unele persoane o folosesc chiar și pentru întărirea oaselor, articulațiilor și unghiilor. Însă știai că îți poți repara firele de păr folosind gelatina alimentară? 

Părul poate fi uscat în mod natural sau din cauza condițiilor meteorologice, tratamentelor cosmetice sau de styling care folosesc căldură. Din cauza acestor condiții, părul își pierde cu ușurință proteinele. Firele de păr sunt formate în principal din proteine, așa că, atunci când acestea se pierd, apar vârfurile despicate, iar firele de păr se pot rupe mai ușor și își pierd strălucirea.
Tratamentele și serurile regăsite în saloane și în magazinele cosmetice pot fi destul de costisitoare. Însă poți trece pe la supermarket să cumperi un pliculeț de gelatină alimentară, pentru un remediu eficient și la un cost mult mai mic decât te-ai aștepta. Iată cum poți prepara această soluție pentru repararea firului de păr!

Mască de păr cu gelatină alimentară:

 
Toarnă jumătate de cană cu apă caldă într-un castron. Adaugă și un pachet de gelatină simplă în apă și amestecă bine cu ajutorul unei linguri, până când se dizolvă gelatina complet.

Adaugă și o linguriță de oțet de mere în castron.
Acest ingredient va da strălucire podoabei capilare și va reduce încrețirea, pe când gelatina va întări firul de păr. 

Masează soluția pe păr cu vârful degetelor, până când sunt acoperite toate firele de păr. Acoperă părul cu o cască de duș. Încălzește un prosop pe calorifer sau cu uscătorul și înfășoară-l în jurul capului, prinzându-i bine marginile. Căldura de la prosop va deschide trunchiul firului de păr și va ajuta tratamentul să fie absorbit, pentru rezultate de durată.

Se lasă masca de păr să acționeze timp de 30 de minute.
Se scot prosopul și casca de duș și se clătește cu apă caldă părul.

Se spală părul, de preferință cu un șampon ce conține keratină, și se clătește din nou. Masează scalpul pentru a stimula fluxul sanguin și pentru a încuraja răspândirea substanțelor nutritive.

Aplică balsam la vârfuri și lasă-l să acționeze timp de 3 minute înainte de a clăti final. Balsamul va ajuta părul să rețină umiditatea oferită de oțetul de mere și va trata vârfurile despicate.

Cu toate acestea, nu este bine să exagerezi cu surplusul de proteine oferit părului.
Acest tratament este recomandat o dată pe săptămână pentru părul foarte deteriorat și o dată pe lună pentru părul ușor uscat.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod