Cum să-ţi decolorezi părul fără să-l distrugi. 5 sfaturi

Când te plictiseşti de culoarea părului tău sau ţi se pare prea închisă, încep dubiile şi întrebările referitoare la decolorarea chimică. Cu siguranţă ştii cât este de nocivă şi probabil că ai şi văzut efectele dezastruoase pe care le are asupra părului.
Când te plictiseşti de culoarea părului tău sau ţi se pare prea închisă, încep dubiile şi întrebările referitoare la decolorarea chimică. Cu siguranţă ştii cât este de nocivă şi probabil că ai şi văzut efectele dezastruoase pe care le are asupra părului.

Primul lucru pe care trebuie să-l ştii dacă vrei ca părul tău să fie mai deschis cu câteva nuanţe este acela că nu poţi face asta instant. Decolorarea treptată este cea mai indicată merodă. Iată ce poţi face:

1.
Tonuri mai deschise

Alege să te vopseşti folosind o vopsea un ton, două mai deschise decât cea pe care o foloseai în mod obişnuit. Dacă faci acest lucru de fiecare dată când te vopseşti, nuanţa părului tău se va decolora treptat.

2. Ceaiuri din plante

Dacă te hotărăşti să renunţi la vopsea, ceaiurile din plante puternic pigmentate îţi decolorează părul delicat, fără să-i afecteze structura. Poţi încerca ceaiul din muşeţel care îi oferă părului tău o tentă aurie, reducând din pigmenţii puternici de culoare închisă.
Fierbe în doi litri de apă un pumn de ceai de muşeţel, lasă să se răcească, apoi strecoară. Clăteşte-te cu ceaiul astfel obţinut de câteva ori, la fiecare clătire avâbd grijă ca lichidul să se scurgă într-un vas.

3. Henna

Henna este o vopsea naturală obţinută din planta cu acelaşi nume. Dacă o foloseşti frecvent, alegând nuanţe deschise, părul tău va pierde din pigmenţii închişi şi va căpăta tonuri ceva mai luminoase. Foloseşte nuanţe uşir mai deschise decât culoarea actuală a părului tău, pentru ca decolorarea să se realizeze treptat.

4.
Soarele

Soarele este principalul factor de decolorare naturală pentru părul tău. În timpul verii, nuanţa părului tău este mai deschisă tocmai din această cauză. Chiar dacă razele soarelui nu sunt tocmai benefice, lasă-ţi părul liber când mergi la plajă. Vei observa o decolorarea vizibilă în timp. Comparând soarele cu tratamentele chimice foarte dure de decolorare, este evident care este varianta mai puţin nocivă.

5. Zeamă de lămâie

Acidul citric din lămâi este un decolorant natural pentru piele, dinţi, dar şi pentru păr.
Clăteşte-te la fiecare spălare cu sucul unei lămâi diluat într-un litru de apă. În acest fel părul tău va deveni din ce în ce mai deschis la culoare. (Foto: iStockphoto)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod