Cum să rezolvi cel mai des întâlnite probleme ale părului

Câteodată, părul nu îți stă exact cum ai vrea. Podoaba capilară poate avea zile bune și zile mai puțin bune.
Însă când zilele proaste încep să fie mai numeroase decât cele bune, este timpul să iei câteva măsuri. Printre cele mai des întâlnite probleme ale părului se numără deteriorarea firului de păr, excesul de sebum, mătreața și căderea părului. Dacă părul tău nu este străin acestor lucruri, iată câteva sfaturi care te ajută să rezolvi cele mai frecvente probleme ale părului!

4 moduri prin care poți rezolva cele mai cunoscute probleme ale părului


1. Părul deteriorat


Metodele de styling pe bază de căldură pot usca părul și deteriora firele de păr, mai ales vârfurile. Dacă deja te tunzi regulat pentru a menține sănătatea firelor de păr, atunci este momentul să hidratezi părul.
O soluție foarte simplă este folosirea unui șampon hidratant și a unor produse de styling care oferă protecție împotriva căldurii. De asemenea, poți apela și la o mască de păr. Unele persoane folosesc o mască pe bază de ulei de cocos, iar altele preferă uleiul de măsline. Poți combina unul dintre aceste uleiuri și cu un ou, pentru a crea o mască foarte hidratantă. Iar după 30 de minute de hidratare, te poți clăti și bucura de beneficiile acestor soluții pentru părul tău.

2. Părul gras, lipsit de volum


Dacă podoaba ta capilară are o predispoziție naturală către îngrășare sau produsele de păr pe care le folosești îți lasă podoaba capilară fără volum, primul pas ar fi să te speli pe cap. Alege un șampon care elimină excesul de sebum.
Dacă nu ai întotdeauna timp să te speli pe cap, ține la îndemână un șampon uscat pentru a absorbi excesul de sebum de la rădăcina firelor de păr. Iar dacă vrei să încerci și o alternativă naturală, ia în considerare oțetul din vin. Acesta te ajută să scapi de acumulările nedorite de pe firele de păr și, de asemenea, îngroașă firul de păr.

3. Mătreața


Mătreața este o problemă inestetică pe care o au unele persoane. Cazurile comune de mătreață pot fi tratate cu produse pe care le găsești la farmacie sau în magazine. Iar dacă ai tendința de a te spăla rar pe cap, poate fi vorba doar despre o acumulare care ar trebui spălată regulată.
În unele cazuri, mătreața poate fi cauzată de o piele a capului uscată sau poate apărea ca reacție negativă la un produs pe care îl folosești. Poți schimba produsele pe care le folosești. Însă există și afecțiuni medicale, pentru rezolvarea cărora este nevoie de opinia unui specialist. Este vorba de psoriazis, foliculită și dermatită seboreică.

4. Căderea părului


Căderea părului este una dintre cele mai des întâlnite probleme ale părului, putând fi cauzată din diferite motive. De exemplu, poate apărea din cauza unui nivel ridicat de stres sau a unei deficiențe nutriționale.
Afecțiunile la nivelul tiroidei, modificările hormonale și bolile autoimune sunt alți factori care cauzează căderea părului. Consultă-te cu un medic specialist pentru a afla care este cauza căderii părului înainte de a trata simptomele.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod