Cum sa obtii o coafura de vedeta

Le vedem adesea la televizor, pe covorul rosu sau in diferite pelicule si, de fiecare data, ramanem uimite: sunt, pur si simplu, perfecte! Fiecare suvita de par sta "la locul ei", nici un carliont rebel nu strica aspectul coafurii. Inevitabil, te intrebi: cate ore au stat la coafor si cati stilisti si-au adus contributia pentru a se obtine o asemenea infatisare? Raspunsul te-ar putea surprinde pentru ca... aceste coafuri sunt relativ usor de obtinut. Ai nevoie de uscator, bigudiuri, spuma, gel sau fixativ si... un par sanatos. Am uitat ceva? Ah, cele 15-20 de minute. Da, numai atat iti va fi necesar pentru a te coafa precum Nicole Kidman, Charlize Theron sau Julia Roberts...

Par lung

Nicole Kidman - simplitate si distinctie

Frumusetea clasica si pielea fara de cusur ale actritei Nicole Kidman sunt admirate de catre toti cei din jur, insa coafura ei impecabila o ajuta sa-si puna in valoare trasaturile fizice si ii confera distinctie. Indiferent pentru ce coafura opteaza - par drept, carliontat, lasat liber sau prins - si oricare ar fi nuanta, infatisarea ei este ireprosabila. Interesant este faptul ca, daca-ti doresti sa arati si tu astfel, nu este neaparat nevoie sa ceri ajutorul stilistului. Iata care sunt "pasii" pe care trebuie sa-i urmezi.


  • Spala-te pe cap si foloseste un balsam special pentru volum (pana aici e foarte simplu, nu-i asa?);

  • Tamponeaza parul cu un prosop moale si foloseste uscatorul de par, ruland suvitele pe o perie mare si rotunda.

  • Usuca suvitele incepand din spate, cu jet de aer fierbinte si, pe masura ce avansezi spre crestet, regleaza aparatul astfel incat aerul sa fie putin mai rece.

  • Aplica un spray cu particule stralucitoare, de la radacini spre varfuri.

  • Cu ajutorul unui pieptene cu dintii rari, desparte parul astfel incat sa obtii o carare in lateral.


  • Julia Roberts - expresia independentei

    Nimeni nu-i spune Juliei Roberts cum sa-si aranjeze parul. Nu tine cont de cele mai recente tendinte in materie de coafura decat daca simte ca acestea o reprezinta, se tunde scurt atunci cand alte actrite isi pun extensii, se vopseste bruneta in timp ce alte artiste devin blonde. Daca simti ca aceasta independenta te caracterizeaza si pe tine, incearca sa adopti coafura ei, urmand sfaturile unui celebru stilist din New York.

  • Pentru a-ti mentine buclele, este important sa te speli pe cap cu sampon numai de doua ori pe saptamana, dar te poti clati cu apa calduta in fiecare zi, daca simti ca este necesar. Folosirea excesiva a samponului poate deregla secretia de sebum, ceea ce va avea ca rezultat "incarcarea" firului si, implicit, deteriorarea buclelor si pierderea formei.

  • Dupa spalare, usuca-te cu prosopul si combina in palme putina spuma coafanta si gel cu efect de stralucire. Amesteca si aplica aceasta combinatie pe par, de la radacina spre varfuri. Foloseste un pieptene cu dintii rari, pentru a te asigura ca produsul este distribuit integral si uniform.

  • Usuca parul incepand de la baza si, cu ajutorul degetelor, desparte parul in suvite groase. Usuca fiecare suvita in parte, avand grija ca jetul de aer sa fie caldut, nu fierbinte.

  • Nu usca parul complet, ci lasa-l sa fie usor umed si foloseste un ondulator electric. Ruleaza cateva suvite pe ondulator si mentine-le cateva secunde, astfel incat sa obtii bucle largi si cu un aspect natural. Important este sa nu alegi decat cateva suvite (cateva din fata, doua din lateral, cateva din spate), pentru ca urmaresti sa obtii o infatisare usor rebela, si nu una uniforma.

  • Pentru a-ti definitiva infatisarea, aplica ceara stralucitoare pe bucle.


  • Par de lungime medie

    Reese Witherspoon - lejeritate si farmecul inocentei

    Castigatoarea Globului de Aur pentru rolul interpretat in pelicula "Walk The Line", Reese Witherspoon, poate ca nu este cea mai frumoasa femeie din lume, insa are, cu siguranta, "acel ceva", care o face irezistibila. Majoritatatea stim ca este blonda - insa culoarea naturala a parului ei este negru. Cert este ca a facut o alegere inspirata: nuanta blonda o intinereste, iar coafura ei lejera este usor de obtinut si de intretinut.


  • Spala-ti parul folosind un sampon bland si aplica un balsam cu efect de intindere a parului, de la extremitati spre crestet, dar fara a atinge radacinile.

  • Tamponeaza parul cu un prosop si foloseste uscatorul tinand capul in jos, oprindu-te cand parul nu este complet uscat, ci usor umed.

  • Incepand din crestet, trece-ti degetele prin par, astfel incat sa-l "disciplinezi", pentru ca s-a electrizat in urma uscarii cu foehnul.

  • Aplica o spuma coafanta si ruleaza-ti cateva suvite pe bigudiuri mari, pentru volum - doua in dreapta, doua in stanga si patru-cinci la spate. Mentine-le timp de aproximativ zece minute - interval in care iti poti face machiajul.

  • Scoate bigudiurile, trece-ti degetele prin par si traseaza o carare laterala, cu ajutorul unui pieptene cu dintii rari. Poti folosi o clama stralucitoare, pentru un plus de efect.

  • Foloseste un fixativ cu particule stralucitoare.


  • Charlize Theron - stil si expresivitate

    Este una dintre cele mai schimbatoare actrite in ceea ce priveste coafura si nuanta parului - dar, sa recunoastem, "penduleaza" excelent intre extreme: fie ca este blonda sau bruneta, Charlize este irezistibila si emana un farmec aparte. Prefera coafurile lejere, cu bucle usoare si cat mai naturale, care ii confera un aer ingenuu. Multe femei si-ar dori sa arate astfel... si este mai usor decat ai fi crezut.

  • Hidratarea este esentiala pentru a obtine bucle frumoase si bine definite, astfel incat foloseste sampon si balsam cu efect nutritiv, mai ales daca, asemenea lui Charlize, obisnuiesti sa-ti vopsesti parul. Sunt de preferat produsele cu texturi usoare, care lasa firul suplu si matasos.

  • Usuca-te cu prosopul si maseaza parul cu balsam pentru volum, incepand de la radacina si pana spre varfuri.

  • Seteaza foehnul astfel incat jetul de aer sa fie usor incalzit si usuca parul despartind cu degetele suvite groase.

  • Cu ajutorul unui pieptene cu dinti rari, separa parul in patru parti egale (le poti fixa cu ajutorul unor clame) si ruleaza suvite scurte pe ondulator, in sens vertical, din spate spre frunte si apoi in lateral. Nu atinge buclele pana cand acestea nu se usuca, pentru a nu le strica forma.

  • Dupa ce acestea s-au sucat, separa-le cu ajutorul degetelor in sensul in care doresti, trece-ti degetele prin ele si definitiveaza coafura cu un fixativ usor.


  • Par scurt

    Halle Berry - rebela si naturala

    Despre frumoasa mulatra se poate spune ca a impus un stil: cati dintre noi ne amintim ca a avut si parul lung odata? Daca te hotaresti sa adopti aceasta tunsoare, este bine sa stii ca este una pretentioasa si care necesita multa atentie pentru a fi intretinuta si a nu capata un aspect neglijent. Dar se va merita, cu siguranta!

  • Pentru a obtine tunsoarea de baza, va trebui sa mergi la coafor, si nu uita sa-i spui stilistului sa foloseasca lama pentru tunsoarea de la capete. Cand te coafezi acasa, foloseste sampon si balsam cu efect de hidratare. Aceasta coafura impune uscarea cu jetul de aer fierbinte, ceea ce ar putea duce la deshidratare, daca nu-ti ingrijesti parul corespunzator.

  • Usuca-te cu un prosop si prepara un "cocktail", amestecand in parti egale gel si balsam cu efect de intindere a parului. Aplica aceasta combinatie de la radacina spre varfuri, pentru a preveni incretirea parului. Este esential ca acesta sa stea drept!

  • Foloseste uscatorul incepand din crestet spre baza, despartind suvitele si fixandu-le cu ajutorul unor clame. Foloseste o perie rotunda si ingusta.

  • Aplica un gel cu fixare puternica pe fiecare suvita in parte. Pentru fixarea coafurii si durabilitate, foloseste fixativ cu particule stralucitoare - dar ai grija ca produsul sa nu contina grasimi, pentru ca ar compromite coafura.


  • Cyntia Nixon - serioasa si... sexy!

    Interpreta Mirandei din celebrul serial "Totul despre sex", Cynthia Nixon impune respect prin infatisarea ei clasica si coafura simpla, dar de mare efect. Daca ar trebui sa concepem o definitie a femeii moderne si de succes, am alege fotografia ei. Iata care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmezi pentru a-ti aranja astfel parul.

  • Dupa ce te-ai spalat pe cap, usuca-te ruland suvitele pe o perie rotunda, alternativ: de la stanga la dreapta si invers, de sus in jos si viceversa.

  • Pune in palme putina spuma coafanta si trece-o prin par, astfel incat sa te pregatesti pentru urmatorul pas - care implica folosirea ondulatorului. (Rolul spumei, in acest caz, este de a preveni deshidratarea firului si de a-i conferi stralucire). Incepand din spate, ruleaza pe rand suvitele pe ondulator, pana la radacini. Ai grija sa nu indepartezi dispozitivul, tine-l cat mai aproape de cap, pentru ca ideea este ca parul sa ramana drept, nu sa se ruleze spre interior.

  • La sfarsit, aplica in fata putina spuma si traseaza o carare in lateral.




  •  

    Comentarii (9)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • Amariutei Lucica pe 10 Sep 2011, 17:58
      coafuri si frumusete

      Am parul ondulat si decat sa folosesc placa,prefer sal prind in coada sau impletit uneori,vreu un sfat

      0
      0

    • alinutza pe 25 Iul 2011, 22:29
      cum sa imi fac parul

      as vrei sa imi fac parul intr-un mod mai deosebit...il am mediu adica pana mai jos de umeri si as vrea sa obtin o coafura simpla cum ar trebui sa o fac.....va rog da-ti-mi un sfat...:*

      2
      0

    • eda pe 17 Aug 2009, 11:27
      parul

      de ce nu aveti poze cu pariuri facute si cu elastica.

      1
      0

    • nicole pe 13 Aug 2009, 16:25
      paru drept

      pt fetele care au parul drept lung sau scurt este foarte usor sa obtina o coafura rapida si frumoasa(doar cu placa si cu o perie obtii niste bucle foarte frumoase....)si trebuie doar sa-ti folosesti imaginatia....cat despre parul cret si eu am parul cretz si nu prea ai ce sai faci...exclude placa....

      1
      0

    • cristinutza pe 21 Iun 2009, 22:12
      vreau o coafiura frumoasa dar usor de realziat

      salut sunt cistina .As vrea o coafiura frumoasa dar sa nu fie greu de realizat.Am parul pana mai jos de umeri este saten .Sper sa ma puteti ajuta

      1
      1

    • REGHI pe 8 Apr 2009, 18:58
      sfat

      am parul mediu si drept. vreau un sfat cum sa-l aranjez.... m-am plictisit de aceeasi coafura...

      1
      0

    • christine pe 4 Feb 2009, 16:28
      m-am plictisit de acelasi look:((

      pai eu am parul drept fara breton si as vrea o coafura care sa iasa bine in evidenta adica daka il pun in coada nici nu se observa ca am par lung si miar trebui si mie o idee cum sami aranjez parul si sa fie usor si rapid

      0
      1

    • andreea pe 7 Apr 2008, 20:14
      sfat

      incearca sa iti intinzi parul cu placa. cat de cat se va aranja.

      0
      1

    • iulia pe 20 Feb 2008, 09:26
      cum sa imi aranjez si eu parul?

      am un par cret foarte frumos..:| dar..nu prea pot face ce vrea din el...adica..spuma nu trebuie sa lipseasca..si imi imbacseste parul..!! va rog daty-mi un sfat.....

      3
      0

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod