Ceai de menta pentru par

Cum să folosești ceaiul de mentă pentru a-ți transforma părul

Te-ai obișnuit să regăsești parfumul de mentă în gelurile de duș, șampoanele revigorante sau chiar în deserturile cu ciocolată? Ei bine, te poți bucura de savoarea fresh în timp ce realizezi un tratament de înfrumusețare pentru părul tău, fără să apelezi la măști sau balsamuri cu silicon ori alte ingrediente problematice. Află cum acționează ceaiul de mentă asupra părului și ce rezultate vei obține.
Chiar dacă ai remarcat aroma de mentă în cazul ciocolatei ori drept parfum pentru anumite produse cosmetice, probabil că nu ai băut foarte des ceai de mentă. Este folosit de obicei pentru combaterea disconfortului digestiv, a crampelor, diareei și balonării, însă utilitatea acestei băuturi nu se oprește aici. Potrivit headcurve.com, ceaiul de mentă poate fi folosit pentru a reda aspectul mătăsos al părului și a trata scalpul.
 
Nu este deloc complicat să testezi și tu această variantă naturală fără efecte secundare, care te ajută să ocolești ingredientele care îți pot pune sănătatea în pericol.
În plus, parfumul plăcut pe care îl dă părului te va face să zâmbești relaxată de fiecare dată când te piepteni.

 
Ce beneficii oferă ceaiul de mentă pentru îngrijirea părului?

Avantajele pe care le vei obține depind de modul în care folosești ceaiul de mentă.

 
Iată ce beneficii vei remarca:

 
1. Dacă alegi să bei ceaiul 

În cazul în care vei savura o ceașcă de ceai de mentă în fiecare zi vei accelera creșterea părului. Acest ceai stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului și poate ameliora viteza de creștere a firelor. De asemenea, părul va fi mai sănătos, rezistent și elastic pentru că băutura aromată previne rărirea și subțierea firelor.

 
2.
Dacă alegi să-ți clătești părul folosind ceai

În acest caz vei remarca următoarele efecte utile:
- combaterea mătreții: vei elimina crustele de la nivelul scalpului, vei stopa mâncărimea constantă și iritațiile care pot apărea;
- reglarea producției de sebum: este un avantaj major pentru părul gras sau cel cu rădăcini grase. Ceaiul de mentă reglează nivelul pH-ului și previne producția excesivă de sebum care pune în pericol volumul părului;
- parfumarea părului: după fiecare aplicare părul tău va mirosi senzațional. Nu va mai trebui să te îngrijorezi că mirosul pe care îl degajă este unul artificial și neplăcut din cauza produselor de coafat cu ingrediente chimice.

 
Cum să-ți clătești părul folosind ceai de mentă

Este foarte simplu să prepari ceaiul de care vei avea nevoie, dar trebuie să ții cont că nu va avea o concentrație identică față de momentele în care îl pregătești pentru a-l bea.

 
Iată ce pași trebuie să respecți:

- pune 4 pliculețe de ceai de mentă în 450ml de apă clocotită;
- lasă la infuzat 2-3 ore;
- după ce s-a răcit șamponează părul, înfășoară-l în prosop și lasă-l să se usuce 15-20 de minute;
- în continuare pune ceaiul într-un recipient tip spray și aplică uniform pe toată lungimea părului;
- lasă să acționeze 30 de minute și clătește-te sau poți să nu clătești deloc ceaiul dacă ai părul foarte gras.
Ceaiul de mentă va fi util și între spălări când îl poți aplica direct pe părul uscat pentru a preveni pierderea volumului și a crea un parfum plăcut.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod