Cum dai volum părului fin și subțire

Dacă ai probleme cu volumul părului tău, nu ești singura. Îți este mai greu să îl coafezi și să îl faci să stea într-un anume fel pentru mai mult timp și ți se pare că trebuie să te speli în fiecare zi pe cap, pentru a putea ieși din casă.
Însă există câteva sfaturi de la specialiști, care te pot ajuta să dai volum părului fin și subțire. Iată despre ce este vorba!

Modalități prin care poți să dai volum părului fin și subțire

1. Schimbă-ți cărarea


Probabil că ai o parte pe care îți place să-ți faci cărarea. Este locul unde părul tău cade în mod natural în centru sau pe o parte. Problema este că exact la cărare părul are cel mai puțin volum, iar tu nu faci decât să încurajezi acest comportament al părului.
Schimbă cărarea exact pe partea opusă, pentru a crea volum instant de la rădăcină. Poți face acest lucru când este părul ud.

2. Tapează-l


Tapatul nu are neapărat o reputație foarte bună. Însă nu trebuie să îți tapezi părul foarte mult, ci poți pieptăna invers părul cu un pieptene fin, fără a duce la încurcarea firelor de păr. Poți da puțin volum chiar și dacă periezi în sens invers rădăcinile părului cu ajutorul unei perii mari. Poți fixa stratul superior al părului, după care împărți șuvițele de păr, lucrând pe secțiuni.
Poți da și puțin fixativ pe păr pentru a ajuta volumul părului să reziste mai mult.

3. Usucă-te pe păr cu capul în jos


Nu ți-ai perfecționat tehnica de uscare a părului? Nu îți face griji, cea mai ușoară modalitate de a da volum părului este uscarea acestuia cu capul în jos. Probabil că pare prea ușor pentru a fi adevărat, dar vei fi uimită de rezultate. Motivul pentru care această tehnică dă roade este pentru că, atunci când stai cu capul în jos, rădăcinile firelor de păr dau în mod natural volum părului și le usuci astfel. 

4. Folosește un șampon de volum


Acesta pare un sfat pe care ți l-ar da oricine, dar pe care nu îl urmezi neapărat. Ai fi surprinsă de diferența pe care o face un șampon bun în ceea ce privește volumul părului fin și subțire.
Folosește produse care au o textură translucidă, deoarece acestea probabil că au cele mai puține ingrediente care pot încărca părul. Cu alte cuvinte, nimic alb și cremos pentru părul fin și subțire. De asemenea, ai grijă când aplici balsamul. Aplică-l doar pe jumătatea inferioară sau pe sfertul inferior al părului și asigură-te că îl clătești foarte bine.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod