Coafura frumoasa sta in... perie!

Ar putea suna ca un fel de incercare (nereusita, sa ne intelegem) de a parafraza cine stie ce proverb. In realitate, nici vorba de asa ceva. Este doar unul dintre multele asa-numite "secrete ale lui Polichinelle" (nimeni nu-ti spune, pentru ca se gandeste ca stii deja). Mai precis, despre faptul ca o coafura reusita si, pe termen lung, un par sanatos depind, deloc in ultimul rand, de... peria pe care o folosesti.

In privinta aceasta, imaginatia stilistilor nu pare sa cunoasca limite. Unele au tot felul de atasamente special concepute, altele sunt create in asa fel incat descurca usor parul umed, fara a-l rupe sau a-l deteriora; altele sunt special destinate volumului, altele - netezirii unui par altminteri destul de rebel.
Si acestea sunt cateva exemple... Cum putem sti care ni se potriveste? Raspunsul consta atat in textura firului, cat si in modelul tunsorii.

Spre pilda, peria mare si plata este ideala pentru parul drept si lung, sau pentru a te pieptana usor dupa ce ai folosit placa de intins. Nu este recomandata pentru femeile care au par ondulat, intrucat va afecta modul in care se aranjeaza buclele si va periclita si volumul.

Un alt model de perie, conceput parca special pentru a "sculpta" coafura, este cea cu multe ace, care te ajuta sa tii parul fixat intr-o parte, in timp ce te usuci cu foehnul sau aplici fixativ ori spuma.
Este foarte indicata persoanelor cu parul scurt, intrucat are capacitatea de a "disciplina" suvitele si a conferi mai mult volum.

Daca ai parul de lungime medie si nu foarte ondulat, poti folosi o perie plata, cu mici "bilute" din cauciuc. Aderenta acestora pe suprafata parului este foarte buna si permite ondularea parului fara a-i periclita in nici un fel textura sa.

Binecunoscutele perii rotunde se potrivesc indiferent de lungimea parului si tipul coafurii. De data aceasta, secretul nu consta in forma, ci in marimea lor.
Astfel, cele mici sunt potrivite daca iti doresti mai mult volum pentru un par scurt, periile medii se potrivesc unui par de lungime medie si usor ondulat, iar cele mari adauag un plus de volum si forma parului, dupa ce tocmai ti-ai scos bigudiurile.

In general, tine cont de faptul ca periile din lemn sunt ideale pentru orice par, mai ales daca sunt facute din fire de par de porc. Unul dintre cele mai importante avantaje ale lor consta in faptul ca nu electrizeaza parul.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod