Coafeaza-te ca un star!

Deschidem o revista mondena, butonam telecomanda, mergem in oras, iar privirile noastre sunt atrase ca de-un magnet de panourile stradale de reclama, de unde ne zambeste cate-o celebritate hollywood-iana... Oftam. "Cat de frumoasa este... Mi-as dori sa arat si eu asa". In foarte multe cazuri, admiratia noastra este ca urmare a coafurii prodigioase. Ne resemnam. "Au muncit zeci de stilisti pentru ca ea sa arate asa!". Ei bine, nu e deloc obligatoriu. Poti sa-ti aranjezi si tu parul astfel, cu atat mai mult cu cat in acest sezon se poarta stilul natural - deci n-ar trebui sa fie deloc dificil.

Jessica Simpson - o cascada aurie si ondulata

Trebuie sa admitem ca Jessica Simpson este norocoasa, inclusiv din punct de vedere al podoabei capilare. Nu e de mirare faptul ca este solicitata din plin pentru promovarea diferitelor produse de ingrijire a parului. Bineinteles, este meritul ei ca a stiut dsa-si puna in valoarea forma fetei si trasaturile chipului, alegand tunsoarea potrivita.

Jessica are fata patrata, drept pentru care a ales o lungime optima, astfel incat parul sa-i cada pe umeri in cascade inelate. Practic, orice femeie care are parul lung poate arata astfel, recurgand la bigudiuri calde, care actioneaza in cel mult 40 de minute. Pentru finisare nu folosi pieptenul, ci trece-ti degetele prin par, pentru un look natural.

Christina Ricci - naturalete cuceritoare

Exista si varianta in care ai parul lung si des, dar nu este ondulat si uite ca nici chef sau timp de a-ti pune bigudiuri nu ai. Si ce-i cu asta? Christina Ricci este un exemplu ca parul purtat cu o carare pe mijloc poate fi un atribut esential al feminitatii. Ar fi bine ca varfurile sa nu fie tunse drept, ci franjurat, ceea ce este nu numai modern, ci si practic: parul se va aseza mult mai frumos si natural, cu minimum de spuma coafanta. Este o coafura ideala daca ai fata rotunda.

Nicole Kidman - personificarea femininatii

Trebuie sa remarcam faptul ca in acest sezon, parul lung este omniprezent. Si este normal sa se intample astfel: poate fi aranjat in zeci de moduri, de la foarte simplu si natural, la sofisticat si elaborat. Drept, carliontat, lasat liber sau prins - alegerea iti apartine. Si nici macar nu ai nevoie de ajutorul stilistului pentru a arata ca frumoasa actrita australiana, despre care tocmai vorbim si care este un adevarat exemplu de feminitate si gratie.

Dupa ce te speli pe cap, usuca suvitele rulandu-le pe o perie rotunda (in cazul in care nu ai timp pentru tot parul, axeaza-te pe suvitele din fata). Usuca parul incepand din spate, cu jet de aer fierbinte si, pe masura ce avansezi spre crestet, seteaza temperatura pentru ca aerul sa fie putin mai rece.

Catherine Zeta-Jones - la soare te poti uita...

O adevarata diva, la care nu putem sa nu ne uitam cu admiratie. Chiar asa - oare femeia aceasta nu greseste niciodata? Nu putem sti, insa in materie de coafura, machiaj si tinuta, putem spune cu destul de multa siguranta ca nu. Oriunde ar aparea, indiferent de context si de stilul ales, ea straluceste.

Demn de mentionat este faptul ca nu opteaza mai niciodata pentru coafuri prea complicate. Altfel spus, ai putea incerca si tu acest lucru, daca ai parul cel putin pana la umeri. Imprieteneste-te cu balsamul special pentru volum si atunci cand te usuci, foloseste o perie dreapta. Dupa ce parul s-a uscat complet (ai grija sa nu fie umed!), foloseste ondulatorul. Nu-l mentine insa prea mult pe suvita, deoarece urmaresti sa obtii un aspect natural prin excelenta. La sfarsit, foloseste un fixativ usor cu particule stralucitoare.

Christina Applegate - arta de a nu-ti arata varsta

Bine, acum sa nu cadem in extreme: faptul ca parul lung este atat de modern si de frecvent nu inseamna ca esti obligata sa-l lasi sa creasca numai pentru a te inscrie in tendinte. Tunsoarea "bob" face furori in acest sezon si, daca ne uitam la Christina Applegate, nu este greu sa ne dam seama de ce. Ai crede ca aceasta actrita va implini in noiembrie 36 de ani?

Intr-adevar, pare o adolescenta si cu siguranta ca un merit deosebit il are coafura ei. Tunsoarea de baza se realizeaza la salon, iar dupa aceea poti sa te joci linistita cu aspectul tau, folosind bigudiuri calde, luand parul din parti si prinzandu-l in clipsuri, sau folosind lateral o clama in forma de floare.



 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • danutza pe 2 Nov 2009, 10:27
    despre par

    buna,am si eu o intrebare,am parul peste fund bond natural cu suvite naturale as vrea sa ma tund nu pea mult km pana la mijloc dar as vrea o tunsoare k a andreei teodorova miss bulgaria si nu stiu kum se numeste.si as mai intreba dk am tenul deschis miar sta bine sa ma vopsesc blond argintiu sau un blond mai alb???as dori sa imi raspundeti kt mai repede.va multumesc

    0
    0

  • lara pe 16 Aug 2008, 21:17
    par ondulat

    In speranta ca ta-am putut ajuta cu cateva informatii, astept si alte intrebari cu privire la problemele parlui, probleme pe care chiar daca nu le avem, ni le cream......ca asa suntem noi femeile, vesnic nemultumite, ne dorim ceea ce nu avem si nu apreciem ceea ce ni s-a dat........

    0
    0

  • La pe 16 Aug 2008, 21:11
    Par ondulat

    Buna, Fabi Mka, Referitor la msj postat de catre tine....da draga mea, este foarte adevarat ca daca utilizezi placa de intins parul frecvent, parul va avea de suferit teribil. Se va degrada cumplit, i-si va pierde stralucirea, va fi foarte aspru...etc. Intr-adevar, parul intins arata foarte bine, dar bine ar fi sa nu abuzezi de placa, sa o utilizezi o data pe saptamana, sa nu insisti foarte mult pe suvita de par, sa nu o folosesti la o temp. foarte mare si foarte important sa folosesti produse destinate pt. tipul tau de par, obligatoriu o masca de hidratare, chiar daca parul tau nu este degradat, vei preveni acest lucru.

    0
    0

  • fabi mika pe 4 Iul 2008, 18:08
    par ondulat

    dupa fiecare spalare...a-m parul ondulat..mai mult sau mai putin....observ bucle,in anumite parti parul cret si altundeva ...cateva suvite drepte...de ce?? de ceva tipm am presa,pe care o folosesc foarte des..dupa fiecare spalare..imi indrept parul.....as vrea sa-mi spuneti....:D cum sa imi pastrez parul?? mie imi place ondulat dar si drept..am inteles k daca il indrept tot mai des..... pan la urma nu o sa mai fie ondulat dupa spalare..din cauza presei..e adevarat?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod