Christina Oliva – „Imperiul extensiilor de păr”: „Mă consider o norocoasă fiindcă îmi iubesc meseria“



- Dacă ai putea, ai schimba ceva din modul în care ţi-ai gândit afacerea?
- Sincer, nu am regrete legate de afacerea mea. Singurul meu regret este că n-am făcut copii când eram mai tânără, fiindcă acum am deja 31 de ani, afacerea mea creşte tot mai mult, îmi ocupă tot mai mult timp şi nu prea mai am când să-mi întemeiez o familie. Ăsta e singurul meu regret în viaţă.

- Cum te-ai decis că vrei să-ţi câştigi existenţa cu această meserie?
- Aveam vreo 18 ani şi lucram în comerţ când am cunoscut o femeie care a venit la magazin… Am ajutat-o să cumpere ce îi trebuia şi am aflat că avea o afacere cu extensii de păr. Ea m-a luat sub aripa ei şi m-a instruit. Apoi afacerea ei s-a extins şi a început să-şi formeze o clientelă în Vegas, pe Coasta de Vest, aşa că am preluat eu toate clientele ei de aici, din New York. Aşa a început totul. Apoi, cam un an mai târziu, mi-am început propria afacere.

- Ai spus că e important pentru tine să lucrezi împreună cu familia ta, dar se întâmplă să apară şi probleme, dacă lucrezi zi de zi cu ei? Îţi e mai greu uneori? De ce?

- E foarte greu.
Dacă ne certăm, trebuie să ne lăsăm sentimentele deoparte şi să nu venim la salon cu cearta de acasă. Trebuie să ne purtăm ca nişte adevăraţi profesionişti la lucru, deci e destul de dificil. În special cu vărul şi cu sora mea, care au doar 20 de ani… Uneori mai glumesc, dar cresc şi ei, învaţă şi se maturizează. Uneori îmi e greu când trebuie să le spun să schimbe ceva din ceea ce fac... Nu vreau să rănesc pe nimeni.

- Există vreo vedetă al cărei stil de coafură îţi place foarte mult? Şi, dacă da, de ce?
- Da, Jenifer Aniston. De cele mai multe ori, clientele vor să le aranjez părul aşa cum îl are ea. Sau ca al lui Kim Kardashian... Cred că ele două sunt stilurile cel mai des solicitate de cliente.

- Ce impact a avut programul TV asupra salonului tău? Şi ce impact speri că va avea în viitor?
- Categoric, programul TV m-a ajutat să-mi măresc clientela de la salon. E clar că, de când cu programul TV, vine mult mai multă lume la salon. De curând am avut chiar şi cliente din Marea Britanie care au venit să ne vadă.
Aş spune deci că “Imperiul extensiilor de păr” s-a bucurat de succes până acum.

- Ne spui câteva dintre trucurile tale preferate pentru aranjat rapid părul?

- Îmi place că extensiile noastre de păr pot fi uscate fără uscător - pur şi simplu, lăsate să se usuce în aer liber. Deci e foarte uşor pentru clientele noastre să se trezească dimineaţa şi să-şi aplice doar puţin spray pe păr. Produsul nostru preferat este un spray “după plajă”, dă părului un aspect ondulat. E sufficient să-l pulverizezi pe păr şi să-l laşi să se usuce în mod natural, fără niciun efort. Un alt truc care îmi place este cel cu bagheta pentru ondulat părul. Îţi înfăşori câteva şuviţe pe baghetă, apoi e suficient să-ţi treci degetele prin păr şi să adaugi puţină spumă sau spray. Şi arăţi foarte bine, fără pic de efort. Astea sunt trucurile mele preferate. Amândouă funcţionează pentru femeile care îşi poartă părul liber, pe umeri. Eu îmi las întotdeauna părul desfăcut, nu mi-l prind niciodată în coadă sau coc.

- Secretul este să foloseşti păr adevărat pentru extensii?

- Da, ăsta categoric e unul dintre secretele branşei.
Asta e cea mai mare problemă cu care se confruntă mulţi stilişti. Nu ştiu de unde să-şi procure păr de bună calitate. Aşa că, pentru următoarea mea afacere, m-am gândit să intru în vânzările en-gros, să nu rămân doar la nivelul de vânzare cu amănuntul. Mi-aş dori să pot crea o linie de extensii de păr pentru stiliştii din toată lumea, din toată America, fiindcă noi avem extensii de cea mai bună calitate disponibilă pe piaţă la ora actuală.

- Din experienţa ta, ce ar trebui să facă şi ce nu ar trebui să facă cineva care intră în afaceri împreună cu familia?
- Întotdeauna poţi să ai încredere în familia ta, deci ăsta e un plus. Mie de asta îmi place să lucrez cu rudele mele, fiindcă încrederea e esenţială. Personal, nu am încredere în nimeni, deci pentru mine e foarte important să lucrez cu ai mei, fiindcă în ei pot avea mai multă încredere decât în oricine altcineva. Dar cel mai dificil într-o afacere de familie e că trebuie să rămâi un profesionist la locul de muncă şi să nu amesteci certurile de acasă cu ceea ce faci la serviciu.

- Care sunt cele mai mari satisfacţii personale şi profesionale ale tale, de când ţi-ai deschis propria afacere?

- Cred că satisfacţia mea cea mai mare este, după cum am mai spus deja, că pot să ajut femeile să capete mai multă încredere în forţele proprii.
Avem multe cliente care vin la salon şi au probleme: fie li s-a subţiat părul după sarcină, fie le-a căzut părul din cauza unei boli, adesea cancer… Mi se pare extraordinar că pot să le schimb viaţa, făcând ceva atât de mic pentru ele. Cred că asta e partea cea mai frumoasă a meseriei mele.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod