Ce este șamponul micelar și de ce ar trebui să-l folosești?

În mod sigur ai auzit până acum de apa micelară și probabil o folosești deja.
Acest produs pentru demachierea și curățarea tenului a devenit rapid foarte popular în special datorită capacității sale de a dizolva instant chiar și cele mai rezistente farduri. 

Ce este apa micelară


Apa micelară este o combinație de apă distilată, ingredienți de hidratare precum glicerina și concentrații mici de substanțe cu efect surfactant, potrivit chimistului Joseph Cincotta, citat de allure.com.

"Moleculele din acești surfactanți naturali se grupează împreună și formează sfere microscopice numite micele, care atrag murdăria și uleiurile ca un magnet", spune Cincotta.

Atunci când îți ștergi fața cu o dischetă demachiantă pe care ai aplicat apă micelară, micelele aderă la fibrele de bumbac ale dischetei în timp ce atrag particulele de machiaj, sebum și alte impurități care se acumulează pe piele de-a lungul zilei. Formulele apelor micelare sunt de obicei atât de delicate încât nu este necesară clătirea.
În acest fel ingredientele hidratante din compoziție au efect emolient asupra pielii.

"Apa micelară este deosebit de benefică pentru tenul predispus la apariția acneei", declară dermatologul Francersca Fusco pentru Allure. "Îndepărtează impuritățile blocate pe piele, dar nu usucă tenul. Eu le recomand pacientelor mele să folosească apă micelară între reaplicările de loțiune solară pe timpul verii pentru a evita apariția porilor blocați", adaugă medicul.

De ce să folosești șampon micelar?


Dacă ești convinsă că apa micelară este o alegere excelentă pentru tenul tău, atunci probabil vei fi încântată să afli că are aceleași beneficii majore și pentru păr și scalp. Micelele care absorb murdăria de pe ten au capacitatea de a absorbi excesul de sebum de pe pielea capului, impuritățile și resturile de produse de styling de pe păr.

În principiu, moleculele micelare fac pe păr exact ceea ce fac și la nivelul feței: îndepărtează murdăria fără să-ți lase părul uscat sau degradat. 

"Șampoanele cu apă micelară sunt ideale pentru folosire frecventă pentru că ajută la curățarea murdăriei acumulate de-a lungul zilei pe păr", declară cercetătorul în industria cosmetică Rachel Zipperian pentru wellandgood.com. 

"Micile dar puternicele micele curăță atât de bine pentru că o parte a micelei este atrasă de ulei și cealaltă parte este atrasă de apă.
În timpul folosirii, micelele sunt activate astfel încât absorb uleiul și îl suspendă în apa care apoi este clătită de pe păr
", spune specialista.

Șampoanele micelare sunt ideale dacă ai părul cu tendințe de îngrășare, te confrunți cu dermatită seboreică sau folosești des produse de styling precum ceară de păr, spumă, fixativ etc.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod