Beneficiile și riscurile șamponului uscat. Află cum să-l folosești corect!

Beneficiile și riscurile șamponului uscat. Află cum să-l folosești corect!

Șamponul uscat este o soluție de urgență, care îți permite să obții imediat un păr proaspăt, cu un miros plăcut și mai mult volum, ca și cum tocmai te-ai spălat pe cap.
Este un produs extrem de util, mai ales dacă te confrunți cu un păr cu tendințe de îngrășare. 

Dar cu toate acestea, șamponul uscat trebuie folosit cu moderație și evitat în unele cazuri. Iată ce ar trebui să știi despre acest produs, potrivit specialiștilor Sebastian Professional:

Șamponul uscat are o mulțime de beneficii, însă e musai să îl folosești ca la carte ca să poți să te bucuri la maxim de atuurile sale.

Părul sănătos trebuie înainte de orice spălat și curățat. Ține minte că șamponul uscat nu curăță și nu îndepărtează impuritățile și sebumul la fel ca un șampon normal!

Cum funcționează șamponul uscat? 

Produsul conține un amidon natural, care absoarbe sebumul acumulat. Tubul se agită bine, apoi se pulverizează produsul la rădăcină și pe lungimi, pentru un efect proaspăt și un plus de volum. 

Șamponul uscat este ideal dacă vrei să mai prelungești cu o zi frecvența de spălare a părului.
Și, în mod special, atunci când vrei să ajungi la un eveniment inopinat și îți trebuie o coafură impecabilă. Dar este esențial să-ți amintești că șamponul uscat nu poate și nu are cum să prelungească frecvența de spălare a părului cu până la o săptămână. Așadar, să nu devină o obișnuință și, mai ales, să nu înlocuiască șamponul normal. 

În cazul în care începi să folosești în mod excesiv șamponul uscat, vei ajunge să te confrunți cu aglomerări microbiene. Acestea, într-un final, dacă nu sunt îndepărtate corespunzător, pot conduce la dermatite, la subțierea și chiar căderea firelor de păr.

Trebuie menționat faptul că nu amidonul din șamponul uscat este problema, ci tendința noastră de a exagera când aplicăm șampon uscat!

Când folosim șamponul uscat?

Pentru un păr sănătos  și plin de vitalitate, șamponul uscat trebuie folosit cu măsură. Aplică-l o dată, de două ori pe săptămână, și doar atunci când este necesar.
Spre exemplu, în  zilele în care vrei să ajungi la un eveniment, când ai nevoie de o zi în plus cu părul nespălat, când te supără excesul de sebum sau când ai nevoie de un plus de vitalitate.

Când trebuie să folosim cu prudență șamponul uscat?

În cazul în care te confrunți cu diferite afecțiuni ale pielii și mai ale scalpului, trebuie să fii extrem de atentă când optezi pentru șamponul uscat. Psoriazisul, dermatita sau căderea excesivă a părului sunt câteva dintre problemele care te pot împiedica să folosești șampon uscat.
Eventual, consultă un medic dermatolog înainte și alegeți împreună cea mai bună variantă de șampon uscat pentru tine!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod