Ai peste 30 de ani? Alege coafura potrivita!

Frumusetea nu are varsta, se spune. Cea interioara, cu siguranta, insa frumusetea fizica se pastreaza cu efort si grija constante. Daca ai depasit varsta de 35 de ani, pentru a-ti pastra farmecul...

Frumusetea nu are varsta, se spune. Cea interioara, cu siguranta, insa frumusetea fizica se pastreaza cu efort si grija constante. Daca ai depasit varsta de 35 de ani, pentru a-ti pastra farmecul si atractivitatea, este necesar sa abordezi o alta tinuta si o alta coafura decat cele pe care le purtai, curajoasa, la 20 de ani.

Modul in care ne aranjam parul in functie de ocazie si vestimentatia pentru care optam se schimba la 35 de ani, migrand de la stilul casual sau nonconformist catre unul mai atent studiat, apropiat de stilul clasic sau elegant.

Totodata, schimbarile hormonale care apar in intervalul de varsta 35-40 determina o modificare a structurii firului de par, motiv pentru care trebuie sa acordam o atentie sporita ingrijirii podoabei noastre capilare.

Asa cum a explicat Razvan Andrei, hair stylist New Andrei Style si expert pe Sfaturi.Eva.ro, "femeile cuprinse in acest interval au, in marea lor majoritate, parul vopsit si incep sa aiba probleme cu modificarea culorii, a volumului si a posibilitatilor de styling, modificarea stabilitatii styling-ului si a stralucirii parului sau modificarea scalpului".

Stilistul a adaugat faptul ca "norocul este ca nu toate aceste probleme apar deodata; modificarile se intampla in proportii diferite si la varste diferite". Insa tot in aceasta perioada incepe sa creasca si procentajul de fire albe, iar puterea de acoperire a vopselelor pe parul alb scade.

Ingrijire adecvata, in functie de tipul parului

O coafura stralucitoare, pe care sa o afisezi la evenimente speciale si nu numai, reuseste in special pe un par bine ingrijit. Chiar daca parul tau a suferit modificari datorate varstei, dar si regimului de viata, ai avantajul experientei, cunoscand mult mai bine acum ceea ce te avantajeaza si ce nu, sau care este cel mai bun ritual de ingrijire pentru parul tau, decat o stiai in urma cu 10 ani.

"Femeile intre 30 si 40 de ani stiu ce vor, si-au gasit stilul si stiu cine sunt; totusi, ar trebui sa insiste mai mult pe tratarea parului cu produse adecvate tipului lor de par, pentru a-i reda hidratarea si elasticitatea.", spune Razvan Andrei.

In cazul in care ai parul ondulat (permanent sau nu), stilistul te sfatuieste sa aplici o masca-tratament de ingrijire pentru acest tip de par, cu scopul de a-i reda supletea si, mai ales, hidratarea, "care, altfel, nu poate fi refacuta". In plus, asa cum precizeaza Razvan Andrei, parul ondulat nu se piaptana decat la spalat.

In cazul in care ai parul vopsit, este indicat sa folosesti sampon, balsam sau masca special create pentru acest tip de par, pentru a-ti pastra culoarea proaspata cat mai mult timp si pentru a primi ingrijirea de care are nevoie parul tratat chimic.

 

Comentarii (32)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • angelina pe 14 Aug 2012, 20:54
    liliana

    Parerea mea este sa-ti tai parul in scari.lungime medie,sa-ti faci niste suvitze subtiri,iar bretonul subtiat,dar nu scurtat.Sper sa-ti placa!

    1
    0

  • nina calin pe 26 Feb 2011, 00:10
    hai sa fim tinere la chip, ca si la suflet ...

    am citit intr-o revista ca tratamentul cu Gerovital h3 face minuni...in curand fac 45 de ani iar radacinile albe ale parului se incapataneaza sa apara la 7 zile dupa vopsire ... credeti ca gerovitalul ajuta? am o tensiune arteriala de 9/6 batuta in cuie-nu creste, nu scade ... am fata rotunda, parul pana la umeri, ce tunsoare mi s-ar potrivi? Multumesc de raspunsuri !

    46
    9

  • bia pe 12 Oct 2010, 22:44
    culoarea parului

    va rog daca puteti sa-mi ziceti ce culoare are tipa roscata la tip?sau mai exact ce tip de vopsea si culoarea respectiva.multumesc.v-as fi recunoscatoare.

    20
    10

  • iordache elena pe 9 Sep 2010, 12:28
    par cret

    Am parul ondulat spre cret, sunt tunsa in scari, nu ma vopsesc, intodeauna il las sa se usuce natural il spal cu produse adecvate parului cret si cu toate astea e foarte uscat, lipsit de stralucire, si nu se mai aranjeaza deloc frumos, nu se mai definesc deloc buclele, seamana mai degraba cu o calie de fan. Poate produsele folosite nu sunt cele potrivite, sau tunsoarea sau poate varsta e de vine (am 38 ani).Ce ma puteti sfatuii?

    13
    5

  • Ice pe 22 Aug 2010, 12:20
    Par frumos

    respectati*si nu uitati cum va simtiti voi conteaza mai mult si cum simtiti,poti sa ai parul ingrasat si nepieptanat dar daca esti om si natural...vei fi mai mult apreciat,dar desigur ca trebuie sa ne ingrijim deoarece poti sa fi cel mai inteligent daca nu esti aranjat nu esti bagat in seama.Cu bine

    24
    7

  • Ice pe 22 Aug 2010, 12:17
    Par frumos

    Si daca chiar vreti fetele cu parul drept:)ca si mine...sa aveti parul la varfuri putin mai inelar mai ondulat.....dupa ce faceti un dus va prindeti parul in forma unui melc un melc la spate opozitionat in partea de jos de la ceafa sau mai multe melcuri...sunt usoare de facut,se rasuceste parul pur si simplu.Dupa veti vedea rezultatul vezti zice ..uaau!avea dreptatea nebuna aia de pe forum...numai sa respectia normale .

    4
    2

  • Ice pe 22 Aug 2010, 12:13
    Par frumos

    Si daca vreti sa va creasca parul frumos si repede ar fi recomandat sa va duceti la un salon bun...unde sa acumulati mai multe informatii cele de baza fetelor si sa va taiati varfurile normal pentru a nu se deteriora parul sa nu se inbacseasca se fac ghemotoace si parul va cadea daca nu respectati normele acestea.Parerea mea si sfatul meu cand vreti sa incercati o noua culoare de par nu ar trebui sa va vopsiti in totalitate parul incercati niste suvvite mai groase.

    4
    1

  • Ice pe 22 Aug 2010, 12:10
    Par frumos

    Plus de asta estetica parului,arta de a ingriji este apa sampon masca pe tot parul sau balsam doar pe lungimea firului de par nu si la radacina pentru a nu se ingrasa parul mai repede,si nu in fiecare zi ar trebui spalat parul chit ca vi se ingrasa in fiecare zi ceea ce nu este bine sau la doua trei zile...aceasta este ca o protectie si ar trebui lasat parul asa cateva zile ca nu trebuie spalat parul in fiecare zi doar la da doua trei zile pe saptamana

    4
    2

  • Ice pe 22 Aug 2010, 12:06
    Par frumos

    Se foloseste uleiul de ricin sau masline ca tratament daca vreti sa mergeti pe baza naturistica dar parerea la momentul respectiv este ca nu ar trebui risipit un ou cand poti sa il mananci fructe sau legume...mai bine sa folositi uleiurile si sa incercati ceva pe baza profesionala chit ca e mai scump pana vedeti ce vi se potrivete parului vostru

    2
    2

  • AndreeaX pe 31 Iul 2010, 10:46
    coafuri pt par rar, cu firul subtire

    Cristina, se pare a avem aceeasi problema... Daca vine cineva cu vreo solutie/idee... Multumim

    16
    2

  • aurora ciucan pe 7 Iul 2010, 11:30
    cum sa opresc caderea parului

    imi cade tot mai mult par si sint ingrijorata am facut mai multa tratamente si nici un rezultat va rog sa ma ajutati ca ramin fara par

    9
    3

  • aurora ciucan pe 7 Iul 2010, 11:25
    parul lung si carunt

    nu mai stiu cum sa-l port ,sint carunta si vopsita neagra si am o virsta nu mai stiu cum sa-l port va rog sa imi dati ceva sfaturi

    12
    3

  • tatiana pe 7 Mar 2010, 19:26
    adevarat ?'

    am 45 de ani asi vrea sa stiu daca e adevarat cum se spune ca o femeie dupa 40 de ani ar fi bine sa se tunda scurt deoarece demonstreaza mai putin ? daca e adevarat ce tunsoare ma consiliati tinind cont ca sunt un pic in sopra pezo?multumesc din suflet

    17
    14

  • lungu paula pe 14 Feb 2010, 18:10
    indreptarea parului

    am 42 de ani si am avut parul cretz din totdeauna...asa ca am vrut o schimbare l-am indreptat cu solutie permanent si nu a reushit decat sa mi-l arda si sa-l onduleze deci nu mai era cretz ci ondulat asa ca ma-m facut blonda si bineintezeles lam ars !efectiv aråta ca o måtura tocita asa ca m-am tuns il aveam de lungime medie am vrut o tunsoare BOB nici aia nu mi-a reushit-o frizerita si m-a tuns fff scurt motivind ca era prea ars !asa ca acum suport consecintzele totul s-a petrecut in 45de zile si regret nespus asa ca ginditzi-va de doua ori inainte sa v-a schimbatzi look-ul ! s-au poate doar eu am avut ghinion! pacat ca nu se pot posta poze aici ....puteam dovedi:)

    13
    3

  • zambiluta pe 3 Feb 2010, 14:18
    articolul e vechi?

    Ziceam si eu ca,uite ,am nimerit-o cu tunsoarea pe care o am dar citind comentariile am observat ca sunt si din nov.2008! Pai se poate! Nu ca as fi obsedata de trend-uri(la40 de ani port ce vreau si cum cred eu ca mi se potriveste) dar chiar nu a mai aparut nimic nou in domeniu?

    4
    1

  • preda adela pe 8 Dec 2009, 15:01
    dilema

    Mama mea are 56 de ani,are breton si parul de lungime medie.Ma rog de ea de foarte mult timp sa isi schimbe look-ul si nu vrea de teama ca nu stie daca ii va sta bine.Nu stim ce tunsoare i s-ar potrivi.Va multumesc daca m-ati putea ajuta cu un sfat.

    4
    4

  • Delorean Doina pe 13 Mar 2009, 22:39
    coafura

    Amuns scurt, 50 de ani,parul meu este tuns scurt, este foarte gras .Daca nu-l spal la 2 zile arata groaznic.Mi-as schimba si eu look-ul.Ce sfat imi dati.

    16
    7

  • cristina72kiki pe 3 Mar 2009, 20:46
    tunsori

    am parul foarte fin si din aceasta cauza folosesc zilnic fixativ stiu ca nu este bine dar nu cunosc alta solutie ptr parul meu care este si rar si fin daca stie cineva un alt produs care nu deterioreaza asa de rau parul ca fixativul va rog spuneti-mi si mie va multumesc.

    5
    9

  • paula pe 3 Feb 2009, 10:18
    Nu mai pot

    Am 43 de ani m-am saturat ca toata lumea sa spuna ca pt femeile intre 43-50 ani nu mai sunt tunsori la moda.Fiica mea se tunde de foarte multe ori,iar eu raman cu veche mea tunsoare de " BABA".VA ROG AUTATI-MA CUMVA CA NU MAI SUPORT.VA ROG MULT.NR DE MEU DE TELEFON :0767271262

    16
    0

  • FLORESCU LIANA pe 18 Dec 2008, 12:04
    parul scurt

    Buna ziua.Va rog sa m-ajutati si pe mine cu un sfat: am 33 de ani,parul scurt si putin ondulat si am fata rotunda.Cum sa m-aranjez ca sa fiu frumoasa de sarbatori si nu numai? Acum 5 zile am vopsit parul in negru. Multumesc

    6
    6

  • otilia para pe 8 Dec 2008, 09:57
    Par ondulat...

    Am peste 40 ani si am parul foarte ondulat, spre cret...L-am facut blond si tare as vrea sa mai schimb putin look-ul de sarbatori! Cum as putea sa mai schimb cate ceva si la culoare si varianta mea de...cret? Multumesc pentru sfaturi!

    5
    2

  • oxana pe 5 Dec 2008, 17:17
    ajutatima..va rog

    buna ziua..st blonda, as vrea o schimbare de look, dar radicala, ce sfaturi miati putea oferi...multumesc

    4
    4

  • lilioara pe 26 Nov 2008, 22:45
    coafuri

    scuze, am uitat ceva : " ? "

    3
    2

  • lilioara pe 26 Nov 2008, 22:42
    coafuri

    Buna, recomandari si poze cu coafuri pt. cele trecute de 45 ani

    27
    3

  • michelle pe 23 Nov 2008, 21:56
    coafura

    Buna...am si eu o intrebare,as dori sa-mi fac parul cret,se arde sau se intretine greu,asa am auzit.Eu nu am parul vopsit,astept sfaturile voastre.MULTUMESC ANTICIPAT!

    10
    6

  • andreea pe 21 Nov 2008, 14:39
    poze interesante

    E foarte interesant ca desi recomandarile sunt pentru persoane peste 30 sau chiar 35 de ani, in pozele postate ca ilustratii sunt fete de maxim 20 ani.

    5
    4

  • cristina pe 20 Nov 2008, 07:13
    coafura

    excelent am si eu 36 de ani si cred ca una din acele tunsori mar prinde. cea cu par scurt. multumesc

    9
    4

  • KALIS27 pe 18 Nov 2008, 21:44
    stil

    pt.barna -iliana.eu una va sfatuiesc sa va tundeti,parul f putin sub barba intinereste[ca lungime].tuns drept la spate,pornind cu el mai lung spre fata, pornind in scari de sus ,e f sexy,am vazut tunse asa si schimbarea este de 100%.trebuie sa va duceti la cineva care chiar stie.un salon renumit.

    3
    1

  • grace pe 18 Nov 2008, 11:43
    Raspuns Termeni

    Intai sa mergi la scoala si sa studiezi... si apoi sa te preocupe parul...."mam saturat", "sa mil mai prind".. eventual de repetat clasa a 3-a?

    4
    2

  • Termeni pe 17 Nov 2008, 19:44
    Parul meu

    Am 14 ani si pot sa spun ca am un par destul de ingrijit dar mam saturat sal tin mereu in coada sau pe spate.Daca il tin pe spate mie se incurca repede. Cand merg la scoala sau la diverite locatii exemplu( in plimbari la ziua cuiva) nu stiu cum sa mil mai prind.Vreau sa apar mereu cu o alta infatisare.Ce ma sfatuiti?

    4
    2

  • claudiaariton pe 14 Nov 2008, 18:55
    Coafura

    Sigur, expertul Eva.ro in materie de stil si coafura, Razvan Andrei, iti poate da sfatul potrivit. Iti sugerez sa accesezi Sfaturi.Eva.ro

    1
    2

  • barna_liliana pe 14 Nov 2008, 18:41
    stil si coafuri la 40 ani

    Am parul blond cenusiu deschis vopsit si as dori o schimbare de look, insa nu stiu exact ce ma avantajeaza.. Parul este lung peste umeri,tuns drept si breton...Ce ma sfatuiti ?

    5
    6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod