Ai părul fin? 7 reguli de îngrijire

Părul fin necesită o îngriire specială pentru a nu-i periclita aspectul sau volumul. Dacă ai observat că ți s-au subțiat firele de păr este momentul să-ți adaptezi ritualul de îngrijire pentru a avea în continuare un look desăvârșit.
Deși pare o provocare din punct de vedere estetic pentru că ai impresia că orice produs îngreunează părul fin, să știi că există reguli pentru a-l îngriji așa cum trebuie. Nu trebuie să presupui că nu ai cum să obții coafura pe care ți-o dorești pentru că textura părului este diferită, ci este esențial să aplici regulile corecte pentru a evidenția frumusețea podoabei capilare.

 
Iată cum trebuie să procedezi pentru a face părul fin mătăsos, strălucitor și ușor de aranjat:

 
1. Menține părul curat

Richard Mannah, hairstylist și director artistic internațional, consideră că persoanele cu părul fin trebuie neapărat să folosească șamponul frecvent deoarece părul va arăta mai rar dacă se îngrașă. Acesta recomandă alegerea unui șampon cu extract de zmeură, fibre vegetale și cafea pentru a da impresia de păr bogat și des.
Între șamponări este esențial să ai la îndemână șamponul uscat pentru a absorbi excesul de sebum de la rădăcini și a adăuga volum.

 
2. Folosește balsam în mod strategic

Dacă ai părul fin și ți se pare că este îngreunat de balsam, probabil că îl aplici pe toată lungimea părului, periclitând volumul podoabei capilare. Este recomandat să aplici puțin balsam la vârfuri, care sunt de obicei mai uscate decât restul părului și mai predispuse deteriorării.

 
3. Nu uita de tăiatul vârfurilor la intervalele potrivite

Este esențial ca la fiecare 6-8 săptămâni să te programezi la salon pentru a menține părul frumos și sănătos. Este de înțeles că nu vrei să pierzi din lungimea părului, dar dacă ai grijă să tai vârfurile la intervale regulate vei preveni vârfurile despicate care ar putea necesita să tai și mai mult păr pentru a avea din nou o coafură impecabilă.
„Când părul este fin și subțiat este nevoie să creăm o formă mai amplă și un plus de volum, mai ales la nivelul vârfurilor. Dacă vârfurile sunt despicate sau foarte degradate va părea că ai mai puțin păr decât în realitate. Contează foarte mult marginea de jos a părului”, explică Richard Mannah.

 
4. Apelează cu încredere la produsele potrivite

Dacă ai părul fin nu trebuie să crezi că produsele de îngrijire sunt inamicul tău. De fapt, le poți folosi ca strategie utilă pentru a avea un look deosebit. Alege spuma pentru volum pentru a ridica părul de la rădăcină și a crea un aspect ondulat. Foehn-ul este un alt instrument util în acest caz. Ridică fiecare secțiune de păr dată cu spumă și fixează stilul creat cu jetul de aer rece. Vei maximiza rapid volumul fără să faci eforturi suplimentare. Dacă vrei să ridici și mai mult rădăcinile poți pieptăna ușor părul spre spate.

 
5. Ferește-te de căldură

Fii atentă la temperatura pe care o setezi instrumentelor utilizate pentru coafat. În cazul părului fin este indicat să optezi pentru cea mai joasă setare disponibilă pentru că este foarte ușor să-l rupi sau să-l arzi.

 
6. Folosește o mască specială o dată pe săptămână

Și părul fin are nevoie de îngrijire, chiar dacă îți este teamă că hidratarea îi va elimina complet volumul. O mască de hidratare intensă aplicată la nivel de săptămână va reface zonele degradate și va da părului un aspect mătăsos, cu mai mult volum.
Este recomandat să alegi produsele care conțin ulei de jojoba pentru a repara și fortifica părul sau cu ulei de cătină, care conține acizi grași esențiali și antioxidanți, inclusiv vitaminele A și C.

 
7. Nu uita de meniul zilnic

Proteinele reprezintă baza pentru un păr sănătos. Dacă nu consumi suficiente proteine, organismul tău nu va putea înlocui firele de păr pe care le pierzi zilnic. Meniul tău trebuie să includă carne de pui, somon, iaurt grecesc simplu, fasole, linte, năut, semințe și nuci. În plus, peștele gras și nucile nu conțin doar proteine, ci și acizi grași de tip Omega-3 care cresc elasticitatea și rezistența părului, prevenind uscarea și ruperea firelor. Iaurtul grecesc furnizează organismului o doză importantă de vitamina B5, care stimulează circulația la nivelul scalpului, iar semințele de dovleac sunt bogate în zinc, mineralul care previne căderea părului.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod