7 trucuri care îţi fac părul să crească mai repede

7 trucuri care îţi fac părul să crească mai repede

Părul creşte de obicei cu aproximativ 1,20 centimetri pe lună, ceea ce ar putea părea o veşnicie dacă abia aştepţi să ai părul lung sau să scapi de o tunsoare care nu-ţi mai place.
Rata de creştere diferă în funcţie de moştenirea ta genetică, de alimentaţie şi starea de sănătate, fiind puţin influenţată de factorii externi. Dar modul în care îţi îngrijeşti părul poate avea un impact important asupra sănătăţii părului şi, prin urmare, asupra timpului până când vei reuşi să ajungi la lungimea dorită.

Cum să îţi crească părul repede: Masajul scalpului

Nu este un secret că un scalp sănătos este esenţial pentru ca părul tău să crească sănătos. Potrivit unui studiu recent, citat de elle.com, masajul zilnic al scalpului te poate ajuta să ai un păr mai des. Cinci minute de masaj în fiecare zi sunt o idee bună pentru a-ţi susţine părul în procesul de creştere.

Tăierea vârfurilor degradate

Poate că nu îţi sună bine să-ţi tunzi părul atunci când vrei să crească mai repede... Dar este foarte important să tai o dată la trei luni vârfurile.
Pe măsură de "îmbătrânesc", vârfurile se degredează tot mai mult, apoi se rup treptat. Dacă nu le tunzi, părul tău va fi tot mai degradat şi vei avea senzaţia că pur şi simplu nu mai creşte. Nu uita să-i explici stilistului tău că vrei să-ţi laşi părul să crească şi trebuie să taie foarte puţin din vârfuri.

Cum să îţi crească părul repede: Leagă-ţi corect părul

Cozile joase, la spate, prinse cu un elastic mai larg sunt ideale pentru a-ţi proteja părul, în timp ce cozile înalte, strânse puternic, provoacă ruperea firelor de păr sau chiar smulgerea lor din rădăcină.

Evită decolorarea

Blondul şi alte nuanţe deschise, pentru care eşti nevoită să te decolorezi, nu sunt opţiuni prea bune atunci când îţi laşi părul să crească. Decolorarea este unul dintre cele mai nocive procese pentru părul tău.
Stiliştii sfătuiesc adesea ca alegerea să fie blond şi ceva mai scurt sau o culoare mai închisă şi lung. Părul blond, lung şi sănătos este aproape imposibil de obţinut.

Cum să îţi crească părul repede: Evită extensiile

Chiar dacă eşti foarte nerăbdătoare să ai părul lung şi ai vrea să încerci extensiile, trebuie să ştii că nu este o idee prea bună. Extensiile adaugă un plus de greutate părului tău natural, iar toată această tensiune se resimte asupra rădăcinilor, care vor ceda treptat. De asemenea, firele fragile se vor rupe şi vei ajunge astfel dependentă de extensii, pentru că părul tău natural nu va mai fi atât de sănătos şi frumos pe cât ţi-ai dori.

Perie-l corect

O perie cu fire naturale este alegerea ideală pentru părul tău. Prin periere stimulezi circulaţia sanguină de la nivelul scalpului, care are la rândul său o mulţime de beneficii pentru părul tău.
În primul rând, fluxul adecvat de sânge va determina o mai bună oxigenare a scalpului şi a rădăcinilor de păr, şi va oferi foliculilor de păr nutrienţii de care au nevoie pentru a se dezvolta corect.

Cum să îţi crească părul repede: Lasă-ţi părul să se "odihnească"

În funcţie de tipul tău de păr, probabil că foloseşti tot felul de ustensile pentru a-l coafa şi a-l transforma aşa cum îţi place să-l porţi. Dar cu cât îţi supui părul unui proces cât mai complicat şi mai dur, cu atât cresc riscurile să-l deteriorezi şi să prelungeşti durata de timp până când va fi lung. Uită pentru o vreme de placa de păr, ondulator, perie rotativă şi alte ustensile pentru coafare care folosesc temperaturi ridicate.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod