7 secrete ale femeilor care au părul perfect

7 secrete ale femeilor care au părul perfect

Tratamentele scumpe la salon nu sunt întotdeauna secretul unui păr care arată impecabil. Îngrijirea corectă de zi cu zi este mult mai importantă decât vizitele o dată pe lună la salon.
Iar femeile care par să aibă întotdeuna părul perfect știu acest lucru foarte bine. Totul ține de câteva obiceiuri esențiale pe care trebuie să le adopți pentru ca părul tău să se mențină sănătos, puternic și strălucitor. 

Iată ce să încerci:

Evită aparatele de styling cu căldură


Obiceiul de a-ți îndrepta părul cu placa zi de zi, de a-l ondula des sau de a folosi peria rotativă te împiedică să ai părul impecabil la care visezi. Michael Duenas, hairstilist al vedetelor, recomandă folosirea bigudiurilor cu abur în locul ondulatorului, pentru că acestea sunt delicate cu părul și nu se încălzesc prea tare. Dar dacă trebuie neapărat să folosești aparate cu temperaturi ridicate, aplică întotdeauna pe păr un produs special de protecție termică.

Dormi pe față de pernă din mătase


Textura alunecoasă a mătăsii nu va degrada cuticulele firelor de păr așa cum se întâmplă când dormi pe o față de pernă din bumbac. Iar asta înseamnă că vei avea un păr mai mătăsos și mai strălucitor în fiecare dimineață.

Păstrează-ți părul curat


Probabil ai auzit de diverse trenduri care promovează spălarea pe cap fără șampon pentru a păstra uleiurile naturale ale părului. Dar nu este o strategie prea bună dacă vrei să ai un păr strălucitor și sănătos.
Ar trebui să-ți "asculți" părul, este de părere hairstilistul Scott Fontana, citat de goodhousekeeping.com. "Atâta timp cât folosești un șampon de calitate, te poți spăla pe cap atât de des pe cât necesită părul tău", spune specialistul.
Ar trebui să te speli pe cap o dată la două trei zile dacă nu petreci prea mult timp în aer liber sau într-un oraș cu nivel ridicat de poluare.

Nu uita de hidratare


Pielea scalpului are nevoie de hidratare la fel ca pielea de pe față și corp, mai ales dacă vrei să oferi o bază sănătoasă pentru ca părul să crească puternic și rezistent. "O regulă de bază este aceea de a aplica balsam de fiecare dată când te speli pe cap", declară hairstilistul Riawana Capri.
Hidratarea ar trebui să continue și după spălare, prin aplicarea unui produs de protecție precum un balsam leave-in.

Consumă alimentele potrivite


Jumătate din bătălia pentru un păr frumos este pierdută dacă acorzi atenție numai părului, nu și foliculilor. Iar pentru a te asigura că părul tău crește sănătos, trebuie să-i oferi nutrienții necesari din interior, prin intermediul unei alimentații corecte. "O dietă bogată în fier, zinc, omega 3 și proteine va stimula foliculii de păr să crească", spune medicul dermatolog Robert Dorin. Acesta recomandă să alternezi între consumul de carne roșie, pui și pește de-a lungul săptămânii pentru un păr mai sănătos.

Ia suplimente alimentare pentru păr


Chiar dacă ai o alimentație impecabilă, este posibil să ratezi unele vitamine care sunt foarte importante pentru păr. Iar ca să-ți dai seama dacă ai nevoie de ele, trebuie să-ți observi pielea și unghiile.
De exemplu, dacă pielea este uscată, iar unghiile au denivelări și striații, este un semn că și părul tău are nevoie de mai multă susținere din interior. Vitaminele special concepute pentru piele, păr și unghii vor completa necesarul organismului de vitamine, minerale și amino acizi de care acestea au nevoie.

Limitează expunerea la soare


Observi cu ușurință pe pielea ta care este efectul unei zile de expunere la soare fără protecție solară. Dar chiar dacă nu se observă la fel de ușor, și părul tău suferă la fel de mult. Pentru a-l proteja de razele UV, aplică un balsam leave-in o dată la două zile. Folosește în special de la jumătatea părului până la vărfuri pentru a combate efectele nocive ale vântului, razelor UV și apei sărate.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod