6 trucuri naturale ca să ai păr strălucitor

De cele mai multe ori, produsele cosmetice pe care le folosim pentru ca părul să devină mai suplu şi strălucitor nu fac altceva decât să acopere firele de păr cu un strat de substanţe sintetice care reflectă lumina, fără să-i îmbunătăţească structura.
De cele mai multe ori, produsele cosmetice pe care le folosim pentru ca părul să devină mai suplu şi strălucitor nu fac altceva decât să acopere firele de păr cu un strat de substanţe sintetice care reflectă lumina, fără să-i îmbunătăţească structura.

Dar există câteva mici trucuri, cu totul naturale, care au capacitatea de a reda strălucire părului tău. Iată care sunt:

Apă rece

Temperaturile ridicate sunt foarte nocive pentru părul tău. Îi deteriorează stratul de cuticule care acoperă fiecare fir de păr ca o armură de solzi.
Când aceşti mini-solzi sunt deterioraţi, părul nu mai reflectă lumina, devine tern şi lipsit de viaţă.

Pentru ca aceste cuticulele să fie perfect ordonate, clăteşte-te cu apă călduţă, chiar rece, pe lungimea părului.

Masca din banană

Celebrul Dr. Oz a recomandat în cadrul emisiunii sale, The Dr. Oz Show, un remediu natural pentru repararea părului care te ajută să-i redai strălucirea. Este vorba de masca din banană, care se aplică pe păr, se lasă să acţioneze 15 minute, apoi se clăteşte.
Simplu şi rapid!

Perie naturală

O perie cu peri naturali ajută la îndreptarea cuticulelor firului de păr, astfel că sunt perfect suprapuse şi reflectă lumina. Nu uita că pieptănatul nu îţi descurcă părul şi atât, ci îi oferă şi strălucirea la care visezi.

Uleiul cald

Măştile cu ulei de măsline uşor încălzit şi apoi aplicat pe păr transformă părul tern într-unul strălucitor şi hidratat. Aplică uleiul cald, masează bine pe tot scalpul şi pe toată lungimea părului, acoperă-ţi capul cu un prosop şi lasă să acţioneze 45 de minute.
Spală-te apoi cu şamponul tău obişnuit şi aplică la final o mască pentru păr degradat.

Gălbenuşul de ou

Gălbenuşul de ou conţine proteine de cea mai bună calitate, ideale pentru a-i oferi strălucirea care-i lipseşte părului tău. Bate bine două gălbenuşuri sau unul singur, dacă ai părul scurt, aplică pe toată lungimea părului şi lasă să acţioneze timp de cel puţin 15 minute.

Uscare naturală

Lasă-ţi părul să se usuce natural, fără să foloseşte foehnul. Pentru că aerul cald îţi deteriorează părul şi îl lasă lipsit de strălucire, evită cât  poţi de mult uscarea cu foehnul. O investiţie foarte benefică pentru părul tău este un uscător profesional, care permite folosirea aerului rece pentru uscare părului.
(foto: iStockphoto)
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Blondy pe 6 Dec 2011, 19:35
    Par sanatos

    Buna! Si eu ma cronfrunt cu o probleme destul de serioasa din punctul meu de vedere si anume cu cadere ecscesiva a parului....nu stiu ce sa mai fac,am incercat tot felu de tratamente scumpe si chear si naturiste si facute in casa si nimic deocamdata....oricum decand folosesc ulei de masine,ulei de recin si ou pot sp k eu sunt multumita de ele,inca nu se obs rezultatele dar ast.... Dare masca cu banana cum se foloseste?

    2
    0

  • Andra pe 4 Dec 2011, 14:33
    par stalucitor

    Masca de banane am incercat-o o singura data si mi-a ajuns. Foarte greu am dat-o jos pt ca raman bucati de banana in par iar la final parul arata groaznic. Am incercat si masca cu galbenus de ou...fara samponare dupa. Nu mi-a placut nici acesta pt ca a doua zi parul miroase oribil...doar cu apa nu este suficient sa scoti galbenusul din par si a doua zi miroase oribil. Mi-a placut mai mult cu samponare dupa acesta masca....

    6
    2

  • didi pe 4 Dec 2011, 00:19
    ulei de masline

    Masca cu ulei de masline e perfecta folosita doar pentru virfurile parului.

    7
    0

  • ioa-kla pe 3 Dec 2011, 19:45
    Da, uleiul de masline!

    Si eu imi fac masca de par cu ulei de masline, si e bun. Parul ramane chiar mai curat!

    4
    1

  • Sandi pe 3 Dec 2011, 18:38
    6 trucuri naturale ca sa ai un par stralucitor

    Mai adaugati la cele sase si pe acesta : spalati-va cu galbenus de ou in loc de sampon. Mi-a fost recomandat de dermatolog. Iti simti pielea capului super, parul e curat si in timp ce il spalati ii faceti si masca.Stopeaza caderea parului si ii da un aspect frumos .Nu e nevoie sa il bateti, doar il separati de albus, ca apoi sa il striviti de par si sa il intindeti. Masati parul ca la orice samponare, clatiti si asta-i tot. Succes !

    2
    2

  • fotosinteza pe 3 Dec 2011, 14:37
    ulei de masline?

    Am incercat si eu uleiul de masline dar rezultatele nu prea s-au vazut. Nu mai spun ca m-am chinuit sa-l spal din par. Samponat de 3 ori si tot nu iesea.

    6
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod