6 trucuri ca să-ţi repari părul

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în materie de frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în materie de frumusețe și modă
Nu te mai "înţelegi" absolut deloc cu părul tău? Când părul ajunge să fie degradat, lipsit de strălucire, cu vârfuri despicate şi culoarea ştearsă, e clar că l-ai chinuit cam mult...
Nu te mai "înţelegi" absolut deloc cu părul tău? Când părul ajunge să fie degradat, lipsit de strălucire, cu vârfuri despicate şi culoarea ştearsă, e clar că l-ai chinuit cam mult...

Vopsirile dese în culori permanente, folosirea produselor chimice pentru decolorare, utilizarea frecventă a foehnului, ondulatorului sau plăcii îţi  distrug în timp părul. Cu ceva investiţii şi puţin efort îl poţi aduce la viaţă.

Balsamul - regula numărul 1


Primul pas şi cel mai important pentru un păr sănătos este balsamul. Dacă sari peste acesta, ai puţine şanse să reuşeşti altfel.
Chiar dacă părul tău este deja degradat, balsamul formează o peliculă protectoare în jurul firului de păr şi previne o degradare şi mai accentuată.
Nu îl poate reface în totalitate, dar cel puţin îi oferă o "armură".

Tunde-te mai des


În cazul părului deteriorat, vârfurile sunt adesea în cea mai proastă stare. Sunt despicate şi se rup des, ceea ce arată îngrozitor, iar pe de altă parte, ai senzaţia că părul tău nu mai creşte! Taie-ţi frecvent vârfurile pentru ca părul tău să se regenereze.

Ser pentru vârfuri


Un ser pentru protejarea vârfurilor te ajută să nu treci iar prin experienţa firelor despicate. Acesta protejează zona cea mai expusă a părului pentru a preveni degradarea.

Tratament termic redus


În perioada de terapie a părului tău este obligatoriu să renunţi la foehn, placă, ondulator sau perii termice pentru coafare. Lasă-ţi părul să se usuce natural de fiecare dată când ai ocazia şi evita coafarea termică.
De asemenea, nu folosi temperaturi înalte pe părul ud pentru că vor duce la deteriorarea rapidă a părului.


Apa blocată în firul de păr fierbe efectiv atunci când foloseşti placa sau ondulatorul pe părul ud, iar microvaporii degajaţi duc la explozia cuticulelor, stratul protector al firului de păr.

Mască de regenerare


O dată sau de două ori pe săptămână, aplică o mască special concepută pentru părul degradat. Îi va reda strălucirea părului tău şi îi va oferi mai multă rezistenţă.
Ai grijă să nu aplici masca şi la rădăcină pentru că astfel părul tău se îngraşă mai repede.

Perie-l corect


Ai părul ondulat sau creţ şi eviţi să te pieptăni? Este o greşeală care te poate costa sănătatea părului. La rădăcina părului este secretat sebumul, o substanţă grasă protectoare care îmbracă fiecare fir de păr.


Prin periere, distribui uniform acest balsam natural pe toată suprafaţa părului, până la vârfuri. Dacă ai părul ondulat sau creţ şi chiar nu mai poţi ieşi din casă dacă îl perii, poţi face asta seara, înainte de culcare, sau înainte de a te spăla pe cap. De asemenea, o perie cu păr natural ajută la menţinerea sănătăţii podoabei capilare, comparativ cu una sintetică. (foto: iStockphoto)
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Ana pe 8 Iul 2013, 13:10
  Sfat

  Am parul ondulat , dar nu in totalitate(intr-o parte sta drept si in alta ondulat) . Ce pot face sa il am tot ondulat ? Conteaza si cum il usuc? Multumesc .

  1
  0

 • Lory pe 24 Sep 2012, 01:37
  varfuri despicate

  Buna fetelor! pe blogul lui Vadim style-look.com , el a scris un articol foarte bun despre varfuri despicate: style-look.com/varfuri-despicate-tratare-si-ingrijire/

  1
  0

 • nichei pe 5 Ian 2012, 09:58
  intrebare

  am un par extraordinar de aiurit nul am des des si nici rar e normal da il am subtire,si nu ma vopsesc des cam o data pe an,ce pot sa fac ca sa nu fye atat de subtire,ajutatyma va rog,multumesc

  0
  2

 • elena pe 27 Dec 2011, 00:45
  parul meu...stresat

  nu mi-am chinuit parul cine stie ce ,natural are o culoare frumoasa deci nu mi-l vopsesc,mi l-am facut suvite de doua ori si...adio arata oribil,am folosit creme,uleiuri,masti,balsamuri,cristale,remedii naturale dar nimic in plus cade foarte mult,am incercat si cu pastile de drojdie de bere,rezultatele nu sunt incurajatoare,poate cineva sa-mi spuna ceva ce nu am facut pana acum???

  1
  0

 • Slvia pe 14 Dec 2011, 13:31
  Tuns barbati la 8 lei cu spalat tuns si masaj capilar. E oau. O sa ii iau si eu prietenului meu

  http://www.okdeals.ro/bucuresti/e-randul-barbatilor-sa-fie-rasfatati-doar-8-lei-pe

  2
  0

 • Slvia pe 14 Dec 2011, 13:29
  Tuns barbati la 8 lei cu spalat tuns si masaj capilar. E oau. O sa ii iau si eu prietenului meu

  http://www.okdeals.ro/bucuresti/e-randul-barbatilor-sa-fie-rasfatati-doar-8-lei-pe Super oferta

  0
  0

 • Cristina pe 23 Nov 2011, 21:32
  pt Daiana

  da...exista...poti gasi in farmacii asa balsam,contra afectelor termice...

  0
  1

 • Daiana pe 21 Nov 2011, 21:39
  Intrebare...sfat

  am parul rar si sunt si vopsita, am parul ondulat si in fiecare zi ma fac cu placa de intins parul, stiu ca nu e bine . exista vreun sampon pentru indreptarea parului??? si ceva balsam ulei sau sampon pentru inchiderea parului la culoare?..

  3
  1

 • andreea pe 15 Nov 2011, 21:15
  o intrebare

  dupa fiecare spalare trebuie aplicat balsamul, iar o data pe saptamana o masca intrebarea mea este: atunci cand folosim masca trebuie sa aplicam si balsamul inaintea ei? sau nu? multumesc

  6
  2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod