6 greșeli de colorare a părului care te îmbătrânesc

E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
Simți de ceva timp că nuanța părului tău nu arată exact așa cum îți dorești și că nu se armonizează cu tenul? Este posibil ca procesul de colorare la care apelezi pentru a-ți ascunde firele albe să te îmbătrânească. Descoperă cum eviți anii pe care ți-i adaugă o culoare neinspirată.
„Cea mai frecventă greșeală pe care o fac femeile de peste 40 de ani în ceea ce privește culoarea părului este fie să încerce să arate prea tinere, fie să accentueze maturitatea chipului prin intermediului culorii”, spune Carolina Ortega, hairstylist din New York.
Nu trebuie să fii expertă în colorarea podoabei capilare, ci să reții câteva reguli simple care vor asigura o nuanță ideală pentru a-ți pune în valoare trăsăturile.

 
Iată ce greșeli trebuie să eviți pentru a intensifica nuanța părului fără să arăți mai în vârstă decât ești:

 
1. Culorile prea închise

Nu miza pe o culoare extrem de închisă pentru că vei crea impresia că ai mai multe riduri și linii de expresie decât în realitate. „Dacă ai păr alb nu recomand să încerci să menții o culoare a părului prea închisă pentru că în momentul în care îți vor crește rădăcinile se va crea o linie de demarcație foarte inestetică.
Alege o culoare cu 2-3 tonuri mai deschisă decât nuanța ta naturală pentru a da luminozitate pielii și a evita contrastul sever pe care îl creează culorile foarte închise. De asemenea, poți opta pentru șuvițe mai deschise în cadrul unei nuanțe închise pentru a masca firele albe fără să mergi foarte des la salon”
, spune Michelle Lee, hairstylist din Boston.

 
2. Tonurile foarte argintii

Indiferent dacă alegi brunetul, șatenul, roșcatul sau blondul nu este recomandat să optezi pentru tonuri argintii pentru că vei accentua semnele de oboseală, vei fi mai palidă, iar părul va părea lipsit de volum. Adaugă tonuri calde cu fiecare ocazie și vei avea un look întinerit, plus o coafură reușită.

 
3. Nuanțele portocalii

Fă tot posibilul să elimini subtonurile de portocaliu din părul tău pentru că vor da un aspect degradat și te vor face să pari obosită. Dacă tonurile de portocaliu nu se regăsesc decât în partea de sus a părului nu vei avea probleme, dar dacă toată podoaba capilară te încadrează cu străluciri portocalii tenul va părea lipsit de strălucire și va fi accentuată roșeața.

 
4. Nuanțele prea deschise

Părul prea deschis la culoare poate părea alb. „Le spun mereu clientelor că părul prea deschis le poate îmbătrâni la fel de mult ca și cel prea închis.
Este foarte important să se mențină un contrast clar între culoarea tenului și a părului.
În caz contrar nuanța părului nu va avea profunzime și vei părea palidă, obosită și cu un chip îmbătrânit. Dacă ai un păr blond foarte deschis natural este bine să-l închizi cu 1-2 tonuri sau să adaugi șuvițe mai închise pentru a lumina trăsăturile”
, recomandă Gabriel Samra, hairstilist.

 
5. Excesul de șuvițe

Nu exagera nici când vine vorba despre numărul șuvițelor. Dacă vor fi prea multe părul tău va părea mat, aspru și degradat. „Șuvițele nu trebuie să fie prea multe, ci să fie plasate în locuri strategice pentru a evidenția nuanțele care te avantajează. Cele aurii sunt foarte utile după 40 de ani pentru că dau volum părului și pun în valoare frumusețea ochilor, distrăgând atenția de la riduri sau linii de expresie”, spune Samra.

 
6. Roșul prea intens

Vopsirea părului într-o nuanță uniformă de roșu intens te va îmbătrâni în câteva clipe. „Un look care include părul foarte roșu nu este la modă dacă ai trecut de 40 de ani.
Această culoare este potrivită între 20 și 30 de ani, dar odată ce ai trecut de pragul de 40 de ani pielea începe să-și piardă pigmentul, iar contrastul cu părul va fi prea rigid. Vei părea aprinsă la față sau vei avea un aer obosit, ca și cum nu ai fi dormit bine de câteva zile. Alege un roșcat apropiat de nuanța cuprului pentru a arăta mai tânără fără să renunți la culoarea ta favorită”
, spune Samra.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marieta pe 9 Ian 2020, 00:25
    As fi foarte fericita daca as primi un rapids.

    Buna eu am 51 de ani am caruntit de la 20 ani parul meu era saten va rog sa-mi spuneti cam ce culoare ar fi pt. mine ok multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod