5 metode care te ajută să ai părul drept fără să foloseşti placa

Majoritatea femeilor cu părul ondulat visează să aibă un păr perfect întins şi strălucitor. Există câteva metode simple care te ajută să ai părul drept.

La fel cum femeile cu părul întins îşi doresc uneori bucle perfecte care să reziste, tot aşa cele care au aceste bucle sau un păr des şi creţ vor să obţină uneori coafuri perfecte şi aă aibă părul întins, ordonat. În afară de folosirea plăcii de păr mai există şi alte trucuri simple la care să apelezi ca să ai părul drept. Iată care sunt acestea:


1. Foloseşte oţetul din cidru de mere

Se pare că oţetul din cidru de mere are un efect de ordonare a şuviţelor, favorizând întinderea părului. Amestecă într-o sticlă cu pulverizator 2 linguri cu oţet din cidru de mere cu o ceaşcă de apă.

Foloseşte acest amestec pentru a-l pulveriza de câteva ori peste părul proaspăt spălat şi ud. Lasă-l să acţioneze câteva minute, după care se clăteşte cu apă caldă.


2. Foloseşte henna incoloră

Acest amestec de pulberi din plante are un efect regenerant asupra firului de păr, întărindu-l. Astfel că părul tău va deveni mai greu şi mai întins în mod natural. Dacă nu vrei să foloseşti henna colorată, poţi să aplică henna incoloră ca tratament pentru păr. Pe lângă efectul de întindere a firului de păr, henna împiedică despicarea vârfurilor şi formarea mătreţii.




3. Înfăşurarea părului

O alte metodă pe care o poţi folosi ca să păstrezi părul drept pe timpul nopţii este prin înfăşurarea lui precum în video-ul de mai jos. Este o tehnică folosite des de femeile din America Latină pentru a obţine un păr drept şi strălucitor. După ce ai spălat părul, se usucă folosind setarea cu aerul rece şi când mai este doar puţin umed se înfăşoară, se prinde cu agrafe, după care se înveleşte cu un fular elastic. În acest fel te asiguri cu ai părul drept dimineaţa, la trezire.


4. Foloseşte produse pentru îngrijirea părului care conţin cheratină

Chiar dacă eşti tentată să sari peste anumite etape atunci când te grăbeşti, trebuie să ştii că un balsamul, şamponul şi o mască cu cheratină sunt produsele care te pot ajuta să ai un păr îngrijit. După ce te-ai spălat pe păr, foloseşte un prosop cu care să presezi părul pentru a absorbi excesul de apă. Evită să freci părul cu prosopul! Un pieptăn obişnuit cu dinţi rari pe care să-l foloseşti din 5 în 5 minute până la uscarea completă a părului te poate ajuta să obţii părul drept, în cazul în care ai un păr ondulat uşor.




5. Prinde o coadă de cal joasă

După ce ai spălat părul, lasă-l să se usuce aproape complet şi prinde-l într-o coadă de cal joasă. Se piaptănă coada pentru a descurca părul şi se prinde lejer în mai multe locuri cu elastice de păr.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod