5 ceaiuri care accelerează creșterea părului

Ți-ai dorit mereu un păr lung, dar nu ai reușit până acum să obții lungimea dorită? Ceaiurile sunt un remediu rapid pentru a stimula creșterea părului fără să fii nevoită să iei medicamente sau să urmezi tratamente complexe.
Ruperea sau căderea părului îți pot neutraliza eforturile de a-l face să crească și nu va avea un aspect bogat și strălucitor. Nu doar procesul de îmbătrânire poate determina subțierea părului și dificultatea de a-l face să depășească o anumită lungime, ci și sarcina, stresul, diferitele infecții, gripa asociată cu febră prelungită, excesul de vitamina A sau fluctuațiile hormonale. Din fericire nu trebuie să apelezi direct la medicamente sau alte tratamente agresive, cu efecte secundare, ci poți utiliza ceaiurile pentru a diminua deteriorarea părului și a reface aspectul deosebit al podoabei capilare. Când apelezi la ceaiuri într-o primă etapă vei observa reducerea degradării părului, iar apoi reconstrucția fibrei capilare, de la rădăcini până la vârfuri.
Vei avea nevoie de răbdare, dar merită pentru că efectul nu este doar temporar.

 
Iată care sunt ceaiurile utile pentru refacerea părului degradat și acelerarea vitezei lui de creștere:

 
1. Ceaiul de mușețel

Jean Valnet, specialist în aromaterapie, recomandă clătirea cu o cană de ceai de mușețel pentru a stopa căderea părului și pentru a vindeca inclusiv cazurile de alopecie androgenică. Adaugă 3 lingurițe de flori de mușețel la o cană de apă clocotită, lasă acoperit 20 de minute, strecoară și după ce s-a răcit ceaiul îl poți utiliza pentru a te clăti după ce ai șamponat părul și ai aplicat balsamul obișnuit. Nu clăti ceaiul de mușețel. Este o plantă foarte bine tolerată, putând fi utilizată chiar și pentru copii sau persoanele care au o piele sensibilă sau afectată de diferite afecțiuni dermatologice precum rozaceea, eczema sau psoriazisul.
Repetă acest tratament zilnic, iar rezultatele nu se vor lăsa așteptate.

 
2. Ceaiul de salvie

Este un remediu tradițional împotriva căderii părului, precum și a problemelor de memorie asociate cu înaintarea în vârstă. Poți fie să aplici ceaiul la suprafața părului și pe scalp, fie să-l bei. Pentru a clăti părul pune 2 lingurițe de frunze de salvie într-o cană de apă clocotită și lasă acoperit 30-45 de minute. În cazul în care preferi să bei ceai îl poți prepara astfel: fierbe o ceașcă de apă, apoi adaugă o linguriță de frunze de salvie. Lasă acoperit 10 minute, iar după aceea pune puțină miere pentru a obține un gust bun. Nu este recomandat să folosești salvia intern în timpul sarcinii.

 
3. Ceaiul de urzică

Căderea sau fragilizarea părului se pot manifesta și ca urmare a unei carențe de minerale, cauzate de un meniu deficitar sau de absorbția ineficientă a nutrienților din preparatele consumate. Urzicile au proprietăți diuretice, ceea ce înseamnă că vor stimula urinarea frecventă și eliminarea toxinelor care pot supraîncărca organismul, cauzând prelucrarea incompletă a nutrienților din alimentele consumate.
Urzicile conțin cantități importante de minerale în special fier, iar consumul zilnic de ceai va reduce simptomele problematice, inclusiv căderea și ruperea părului, fortificându-l pe toată lungimea și redându-i vitalitate și strălucirea.

 
4. Ceaiul de rozmarin

Are proprietăți utile pentru reglarea circulației sângelui. Consumul de ceai de rozmarin va preveni căderea părului ca urmare a circulației deficitare la nivelul scalpului. De asemenea, specialiștii recomandă o ceașcă de ceai de rozmarin zilnic pentru a reface podoaba capilară după tratamentele pe bază de chimioterapie. Trebuie însă să ții cont că dozele mari de ceai de rozmarin pot provoca menstruația, așa că este indicat să-l eviți în timpul sarcinii.

 
5. Gingko Biloba

Provine din China și stimulează circulația normală a sângelui. De asemenea, gingko reduce tensiunea și stresul care pot accelera căderea părului.
Poate fi consumat intern sau folosit pentru clătire, rezultatul fiind un păr cu fire elastice și rezistente, mult mai des.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod