4 trucuri simple pentru un păr mai strălucitor

4 trucuri simple pentru un păr mai strălucitor

Chiar și unele schimbări simple pot face diferența dintre un păr sănătos și unul degradat, cu aspect mat. Află ce trucuri să folosești pentru a avea părul mult mai strălucitor.
"Strălucirea este asociată cu un păr de invidiat, așa cum pielea cu o strălucire discretă este asociată cu tinerețea", spune hairstilistul Nunzio Saviano. Este unul dintre semnele vizibile care arată că părul este sănătos. 

"Strălucirea părului este dată de două elemente: alinierea fibrelor și rezistența stratului exterior numit cuticulă. Ambii factor afectează modul în care lumina este reflectată de păr; cu cât lumina este refelctată mai bine, cu atât părul este mai strălucitor", declară hairstilistul Jeni Thomas pentru instyle.com. 

Dacă părul tău este lipsit de strălucire, există soluții pentru a remedia problema.
Iată ce poți face:

Curăță-l în profunzime

"Părul care este acoperit cu produse de styling, cu exces de sebum și murdărie nu va străluci", spune specialistul. Iar acest lucru se întâmplă pentru că aderențele de pe păr devin "adezivul" perfect pentru impuritățile din mediu, care se lipesc pe păr și îi afectează capacitatea de a reflecta lumina. 

Pentru a preveni încărcarea părului, evită aplicarea unei cantități mari de produse cosmetice. De asemenea, folosește un șampon special pentru purificare o dată sau de două ori pe lună, pe lângă șamponul tău obișnuit. 

Aplică un gloss pentru păr

"Părul curat este mai strălucitor, dar nu este valabil și dacă părul are cuticula, stratul exterior, afectată", declară Nunzio Saviano. Persoanele care își vopsesc părul sau cele care folosesc tratamente chimice sunt mai predispuse la ruperea cuticulei, ceea ce are ca rezultat un păr lipsit de strălucire. 

În afara balsamului obișnuit, folosește un tratament de tip gloss pentru fortifia cuticula și a-i îmbunătăți capacitatea de a reflecta lumina.

Taie cu regularitate vârfurile degradate

Tunde-te sau taie puțin din vârfuri o dată la patru - șase luni. "Tunderile regulate sunt importante", spune hairstilistul Steven Picciano.
"Vârfurile despicate avansează spre rădăcină, iar dacă nu scapi de ele, vor urca pe lungimea părului și îi vor da un aspect mat, ciufulit", adaugă specialistul. 

După tăierea vârfurilor, aplică cu regularitate un ser pentru vârfuri sau un balsam leave-in. În acest fel le vei proteja de rupere și degradare.

Coafează-l cu grijă

"Pentru părul aspru, creț sau decolorat, folosesc întotdeauna o perie din păr de mistreț atunci când părul este ud și o perie ceramică pentru retușuri când este uscat", declară hairstilistul Rita Zito pentru instyle.com. O altă metodă de a descurca părul ud, mai ales dacă ai firele subțiri, este aceea de a folosi un pieptăn cu dinți rari.

Indiferent de tipul tău de păr, o perie cu peri de mistreț este benefică pentru că distribuie uniform pe lungime uleiurile naturale secretate la nivelul scalpului.
Rezultatul este un păr mult mai strălucitor.

Înainte de a folosi aparate de styling cu căldură, pulverizează șuvițele cu un produs pentru protecție termică, care previne degradarea stratului exterior al firelor de păr. Nu uita să menții temperatura aparatelor de styling sub 395 de grade când te coafezi și ai grijă ca părul să fie complet uscat înainte să folosești ondulatorul sau placa.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod