10 reguli care te ajută să ai părul mai des

Nimeni nu vrea să aibă un păr rar, fără volum și vitalitate. Dar în loc să le invidiezi pe femeile care au o podoabă capilară foarte bogată, ar trebui să pui în practică unele trucuri foarte simple ce te vor ajuta să obții același efect.
Chiar dacă părul tău nu este des și voluminos în mod natural, există modalități prin care îl poți face să pară bogat. Iată ce să încerci:

Alege șampon și balsam pentru volum

Dacă nu vrei să-ți pui extensii sau nu ai înceredere în suplimentele care promit să-ți facă părul mult mai des, atunci poți încerca metode deja testate, care sunt eficiente. Una dintre acestea este folosirea șamponului și a balsamului pentru volum. Aceste produse fie oferă mai multă susținere părului de la rădăcină și accentuează astfel volumul, fie îmbracă firele de păr într-o peliculă ce le face să pară mai groase și adaugă astfel textură.

Scurtează-ți părul

Cu cât părul este mai lung, cu atât este mai greu și lipsit de volum. "Dacă ai părul rar, alege o tunsoare medie sau scurtă", declară pentru goodhousekeeping.com hairstilistul Nick Penna. "De obicei, părul rar sau cu fir subțire care este lung poate părea și mai rar, pentru că este tras în jos de greutatea lungimii", adaugă specialistul.

Tapează părul

A-ți tapa părul nu înseamnă să porți o coafură în stilul anilor '80. Atunci când părul tău nu mai are volum, folosește o periuță de dinți nouă pentru a tapa cu grijă zona rădăcinilor, ceea ce îi va oferi imediat părului tău mai mult volum.

Folosește lifting pentru rădăcini

Există produse special concepute pentru părul rar și fin, care oferă susținere la rădăcini astfel încât rezultatul să fie o podoabă capilară cu aspect voluminos. "Părul lipit de scalp va arăta întotdeauna mai rar decât cel care este ridicat la nivelul rădăcinilor.
Femeile pot folosi un produs special de lifting pentru zona rădăcinilor, care adaugă imediat mai mult volum", declară specialistul.

Fă-ți șuvițe mai deschise

Dacă te vopsești, adăugarea unor șuvințe în nuanțe deschise, plasate în zone strategice, te-ar putea ajuta ajuta să creezi iluzia optică de păr voluminos. "Adăugarea unor șuvițe mai deschise oferă iluzia unei podoabe capilare mult mai bogate, spre deosebire de părul în aceeași nuanță", declară haistilistul. Cere-i stilistului tău să realizeze câteva șuvițe care se potrivesc chipului tău sau găsește o fotografie cu șuvițe care îți plac.

"Colorează-ți" scalpul

Cu cât se vede mai mult din pielea capului, cu atât părul tău va arăta mai rar. Umple golurile folosind foarte puțin fard de pleoape sau un spray special pentru corectarea rădăcinilor de păr crescute între vopsiri.
Ține spray-ul la o distanță de aproximativ 25 cm de rădăcini și pulverizează puțin produs. Mai adaugă ulterior dacă este necesar.

Folosește o perie ceramică atunci când îți usuci părul

Ustensilele potrivite pot face diferența dintre un păr cu volum, ce pare des, și unul cu aspect rar. "Îmi place să folosesc o perie ceramică atunci când usuc părul, pentru a crea volum pe măsură ce se usucă", declară hairstilistul. "Un uscător care emite ioni va oferi un efect de păr neted și strălucitor", mai spune specialistul.

Ia suplimente pentru sănătatea părului

"Căderea părului în cazul femeilor are legătură cu schimbările hormonale și sensibilitatea foliculilor de păr la aceste schimbări", declară dermatologul Hadley King. "Medicamentele cu efect hormonal, așa cum sunt anticonceptionalele sau spironolactona, pot fi foarte eficiente în tratarea căderii părului, ajutând podoaba capilară să redevină bogată", spune medicul.
De asemenea, suplimentele de vitamine și minerale care susțin sănătatea părului ar putea ajuta. Înainte de a lua orice tip de supliment, cere opinia medicului tău.

Folosește șamponul uscat

Șamponul uscat este unul dintre produsele de frumusețe minune din prezent. Dar îl poți folosi și altfel, nu doar pentru a împrospăta părul nespălat. Pulverizează puțin șampon uscat la rădăcini, apoi masează delicat pentru a obține un plus de volum.

Investește în extensii de calitate

Atunci când sunt aplicate de un profesionist, extensiile au un aspect natural și îți fac părul să arate uimitor. Dar un dezavantaj este prețul destul de ridicat al extensiilor realizate din păr natural. Pe de altă parte, purtarea extensiilor timp îndelungat afectează părul natural. Greutatea extensiilor aplicate creează tensiune la nivelul rădăcinilor și ar putea duce la căderea părului. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod