10 reguli ca tunsoarea să se potrivească cu faţa

Pentru coafori, faţa este foarte importantă. Faţa poate fi frumoasă ori interesantă, expresivă sau nu, mobilă sau fixă, cu pielea colorată de la albul rece trecând prin rozeuri calde până la foarte închisă, cu ochii vii, frumoşi, veseli sau expresivi. Deci faţa este pentru coafori ghid pentru tunsoare şi pentru culoare.
Pentru coafori, faţa este foarte importantă. Faţa poate fi frumoasă ori interesantă, expresivă sau nu, mobilă sau fixă, cu pielea colorată de la albul rece trecând prin rozeuri calde până la foarte închisă, cu ochii vii, frumoşi, veseli sau expresivi. Deci faţa este pentru coafori ghid pentru tunsoare şi pentru culoare.

Linia maxilarului este un semn important, linia umerilor, linia buzelor, linia nasului, linia pomeţilor, linia ochilor – aici sunt mai multe semne, mai ales când coaforul trebuie să ia decizia pentru viitoarea formă. Coaforii creează forme din tunsoare şi din culoare, pentru a corecta unde este nevoie, pentru a ajunge la o formă ovală. Forma ovală  este considerată forma ideală pentru a pune în valoare tot ce este frumos, cu ajutorul tunsorii dar totdeauna combinată cu o culoare potrivită care ajută forma.

Şi acum câteva trucuri generale de decizii pe care trebuie să le ia un coafor când face o tunsoare, ţinând cont de toate datele de mai sus.

1. Când o persoană are un gât lung şi subţire:
Coaforul va lăsa părul lung atât în spate cât şi în faţă, cu precizarea că la spate părul poate fi tuns drept, dar pe laterale-faţă trebuie tuns în trepte (graduat), franjurat,  astfel încât să îmbrace toată zona gâtului cu păr şi să echilibreze acolo unde gâtul este prea lung şi subţire. Părul poate fi lăsat şi mai gros, astfel se va tunde în trepte mai mari,dar cu lungimea în faţă depășind obligatoriu umărul.
Nu se va tunde niciodată scurt, pentru a nu lăsa zona cu probleme neacoperită (necorectată) şi nu se va ridica părul în coc astfel amplificând defectul.

2. Truc la colorare
În zona gâtului se vor amplasa culori mai închise cu un ton sau două tonuri faţă de restul culorii, deoarece culoarea închisă creează senzaţia vizuală de mai plin, mai gros. Lungimea bretonului va fi până la gene sau chiar jumătatea nasului.

3. Când o persoană are gâtul lung şi gros
Coaforul va tunde la fel ca la gâtul lung şi subţire, adică în scări, dar pe zona de gât va tunde franjurat, pentru a-l îmbrăca, dar şi pentru a-l subţia (deci să nu mai pună grosime din tunsoare pe gât) .
De asemenea, ca mai sus, nu se va tunde niciodată scurt, pentru a nu lăsa zona cu probleme neacoperită (necorectată) şi nu se va ridica părul în coc astfel amplificând defectul.

4. Truc la colorare
În zona gâtului se vor amplasa culori mai deschise, care creează vizual senzaţia de transparentă, deci de mai puţin, de mai suplu. Lungimea bretonului va fi până la sprâncene.

5. Când o persoană are fruntea mică
Coaforul va face un breton foarte adânc, care începe din creştetul capului, pentru a crea impresia unei frunţi înalte, şi va amplasa culori mai închise în zona bretonului, pentru ca linia bretonului să fie puternică  

6. Truc la colorare
În interior se vor amplasa accente de culoare mai vii, ca de exemplu roşu, violet, ciclam pink, albastru aquamarine, care creează senzaţia de spot în interior, deci de luciu şi mişcare.

Alte trucuri foarte importante:

7. Dacă ai nasul lung şi eşti slabă, nu îţi faci coc înalt, nu-ţi ridici părul, pentru că amplifici lungimea nasului.
8. Dacă ai un soţ scund, nu-ţi face coc, nu-ţi ridica părul.
9.Dacă ai frunte mare,  ideal este un breton asimetric care să taie fruntea în jumătate şi să pară ovală şi mică. Nu colora bretonul blond sau orice culoare deschisă pentru că blondul creează transparentă şi mai ales măreşte.
10. Când ai craniul mic, poţi să optezi pentru orice culoare, dar precizez că alegerea culorii se face în funcţie de culoarea pielii, care poate fi caldă sau rece,  şi în funcţie de culoarea ochilor...dar acesta este alt subiect când vom vorbi despre culori.

Constantin Ilie, expert hair stylist
Salon Blondi
de Salon Blondi, Strada Stirbei Vodã, nr.2, sector 1, Bucuresti; Program: Luni-Vineri 08.00-20.00, Sambata 08.00-14.00; Tel: 021 314 01 43; 031 620 17 96; 031 620 17 97; (langa Muzeul National de Arta al Romaniei, puncte de reper: Hilton Atenee Palace, Ateneul Roman, Sala Palatului); office@blondi.ro, www.blondi.ro, Facebook: BlondiAcademy, Youtube: BlondiAcademy
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gigel.frezatu` pe 26 Iun 2012, 01:08
    ie greu cu chestile astia

    mirela...tu ai citit pasajul acela de la sfarsitul articolului...gen..cine a dat aceste sfaturi?..betty...incearca sa mai dormi din cand in cand..chiar daca e vara!

    0
    3

  • mirela_do pe 8 Nov 2011, 11:36
    placa de coafat

    Eu nu am incredere in oricine cand e vorba despre podoaba mea capilara. Mi-am cumparat de pe site-ul www.produsemediashop.com o placa de par care il aranjeaza si coafeaza InStiler si sunt foarte multumita si aranjata oricand ,parul meu arata tot timpul ca si cand as fii fost la coafor.

    0
    1

  • Betty pe 17 Mai 2011, 18:22
    colorarea parului

    Imi pare rau, dar nu stiu ce sa mai inteleg. Ati scris ca,"in zona gâtului se vor amplasa culori mai deschise, care creează vizual senzaţia de transparentă, deci de mai puţin, de mai suplu", iar la sfarsit ca "blondul mareste". Pana la urma unde este adevarul?

    4
    2

  • vip_lidia pe 15 Mai 2011, 11:28
    ......

    Bun articol,putini care sa il inteleaga si care sa tina cont de el,pana la urma,majoritatea persoanelor sunt interesante de gusturile lor,dar mai exista si cateva care incearca sa fie "la moda"pentru gurile lumii.

    8
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod