Frumuseţe. Riscurile şi beneficiile operaţiei de micşorare a sânilor



Ce trebuie să ştii despre intervenţie

Intervenţia constă în îndepărtarea excesului de ţesut glandular, piele şi ţesut adipos şi de micşorare şi repoziţionare în anumite cazuri ale areolei.

Chirurgul estetician poate apela la una sau mai multe tehnici de micşorare a sânilor, în funcţie de forma anatomică a sânului şi de dorinţa pacientei. Dacă sânul prezintă preponderent ţesut adipos şi este încă ferm, se poate apela doar la liposucţie, intervenţia fiind mai scurtă şi mai puţin invazivă.

Momoplastia de reducţie se desfăşoară sub anestezie generală şi durează între 3 şi 5 ore. După intervenţie este recomandată purtarea unei bustiere speciale timp de 24 de ore, pe parcursul a 4-6 săptămâni.

În primele zile după intervenţie, sensibilitatea la nivelul sânilor poate fi crescută, dar purtarea bustierei şi administrarea de antibiotice vor ameliora această senzaţie.

Firele de sutură se scot după 7-14 zile, iar pacienta poate reveni la activităţile obişnuite după o săptămână, atât timp cât nu implică efort fizic intens sau ridicarea greutăţilor. Cicatricile se vor estompa în timp, iar vindecarea lor completă durează până la 18 luni.

Efectele acestei operaţii sunt în general permanente, dar sânii se pot modifica în volum, odată cu creşterea în greutate sau apariţia unei sarcini.

Costul unei intervenţii este de aproximativ 3.000 de euro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod