Care este secretul durabilitatii fardului de obraz?

Asa cum se intampla de multe ori si in cele mai diverse contexte, ceea ce ne enerveaza cel mai mult (si cel mai frecvent) sunt tocmai lucrurile altminteri minore si asupra carora nu avem control. In context, sa luam exemplul fardului de obraz. Iti place foarte mult sa-l folosesti, esti incantata de aspectul natural si proaspat pe care ti-l confera, dar... peste cel mult doua ore nuanta s-a estompat. De ce se intampla astfel si ce ar fi de facut in aceasta privinta?

In principiu, una dintre regulile de baza se refera la exfolierea saptamanala. Aderenta produselor cosmetice pe suprafata tenului este cu atat mai buna cu cat acesta este mai neted. Pentru inceput, asigura-te ca epiderma este complet uscata inainte de a aplica efectiv produsul. In functie de tipul tau de ten si de necesitatile acestuia, este de preferat sa eviti zona obrajilor cand este vorba de crema de zi, pentru ca acest lucru va favoriza estomparea fardului de obraz.

Strategie in trei pasi

Iata o procedura de altfel simpla si de scurta durata, cu ajutorul careia te vei asigura ca aspectul ademenitor si ispititor pe care il aveai dimineata se mentine si la lasarea serii, fara ca pentru acest lucru sa fie nevoie sa-ti refaci machiajul initial.

  • Cu ajutorul degetelor, aplica un fard de obraz cu textura cremoasa si intinde-l uniform, cu miscari circulare, ca si cum ai desena litera O pe fiecare pomete. Cantitatea trebuie sa fie redusa, pentru ca de fapt scopul tau este de a accentua in mod subtil culoarea naturala a obrajilor, mentinand concomitent naturaletea.


  • Foloseste o pensula de machiaj cu par cat mai fin pentru a raspandi un strat subtire de pudra translucida. Acest pas indeplineste doua functii: estompeaza culoarea (doar nu voiai sa obtii un aspect strident, nu-i asa) si in acelasi timp o stabilizeaza.


  • Ultima etapa are in vedere fardul de obraz sub forma de pudra. Cred ca nu mai este necesar sa-ti spun ca este obligatoriu sa aiba exact aceeasi nuanta precum fardul crema folosit in prima faza. Aplica produsul peste stratul de pudra recomandat anterior, fapt care va desavarsi fixarea culorii, conferindu-i si mai multa stabilitate.




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod