7 obiceiuri greșite care îți deteriorează părul pe timpul nopții

Somnul de frumusețe te ajută să fii mai odihnită și să ai un ten energizat și catifelat, dar părul tău beneficiază de acest interval?
Dacă îți dorești un păr mătăsos și strălucitor nu este suficient să fii atentă ce fel de șampon și balsam folosești, ci trebuie să corectezi obieiurile care amenință frumusețea podoabei capilare. Părul cu mult volum, care nu se rupe ușor, poate fi obținut mai rapid dacă știi cum să ai grijă de el pe timpul nopții.
Dincolo de gama de fixative sau alte tratamente pe care le utilizezi, părul va avea un aspect impecabil dacă înveți cum să-l protejezi și în timp ce te odihnești. Nu înseamnă că dacă dormi îl poți neglija complet, ci este suficient să adopți câteva soluții practice pentru a te trezi cu un ten odihnit și un păr mătăsos. 

 
Iată ce obiceiuri trebuie să eviți noaptea:

 
1. Obiceiuri care deteriorează părul: Adormi cu părul ud

Părul este foarte vulnerabil când este ud, iar dacă te gândești că este foarte comod să te culci imediat după ce ai făcut duș pentru că părul se va usca în timp ce dormi, să știi că nu este deloc o idee bună. Frecarea părului ud de cearșafuri în timpul somnului îl va face mult mai aspru, uscat și greu de pieptănat.
Dacă faci duș seara asigură-te că părul este complet uscat când te culci sau împletește-l pentru a preveni uscarea și deteriorarea.

 
2. Lași părul prins

Dacă prinzi părul strâns cu un elastic în fiecare noapte va deveni mult mai fragil și se poate rupe. În cazul în care nu-ți place să dormi cu părul liber cel mai bine este să îl împletești, iar a doua zi vei avea părul moale și ondulat. 

 
3. Folosești un elastic cu părți metalice

Dacă vrei oricum să dormi cu părul prins evită elasticele foarte strânse cu părți metalice pentru că în mod sigur vor provoca ruperea firelor de păr. Dacă prinzi părul umed cu un elastic care conține și metal vei crea o zonă vulnerabilă în jurul îndoiturii părului și în unele cazuri părul se poate rupe pornind de sub elastic. Este mult mai util să alegi o variantă din catifea sau măstase pentru a prinde părul deoarece cuta creată nu va degrada părul, iar materialul este mult mai blând cu firele de păr. 

 
4. Uiți că trebuie să piepteni părul înainte de culcare

Dacă îți piepteni părul în fiecare zi înainte de culcare va arăta mai sănătos și cu mult volum. Prin acțiunea de pieptănare distribui uniform sebumul produs și previi îngrășarea excesivă a rădăcinilor.
Fiele foarte aspre și uscate vor beneficia cu siguranță în urma acestui gest simplu, care poate echivala cu aplicarea unei cantități duble de balsam. Potrivit specialiștilor, trebuie să te piepteni mereu înainte de a adormi pentru că în acest mod vei stimula scalpul, iar părul va crește mai repede. De asemenea, te vei relaxa și vei uita de momentele stresante, adormind mult mai ușor. Nu îți va lua mult timp să integrezi acest obicei în ritmul tău zilnic, iar beneficiile obținute te vor convinge să le spui și prietenelor tale să procedeze la fel.

 
5. Obiceiuri care deteriorează părul: Ai lenjerie de pat din bumbac

Mătasea este mult mai utilă pentru păr decât bumbacul, mai ales noaptea când petreci cel puțin 7 ore pe pernă. Dacă alegi lenjeria din mătase vei observa că părul nu va mai fi ciufulit și electrizat și nici nu vei mai avea probleme cu descurcarea lui.
Este recomandat să utilizezi o față de pernă din mătase, dacă încă nu te-ai hotărât să înlocuiești întreaga lenjerie de pat. Părul tău va arăta mult mai bine în scurt timp.

 
6. Ignori șansele de hidratare suplimentară

Dacă obișnuiești să te speli pe cap dimineața când faci duș, seara este momentul ideal pentru a folosi tratamente hidratante pentru păr. Poți folosi uleiul de cocos pentru a preveni despicarea firelor sau o mască puternic hidratantă care va face ca orele de somn să echivaleze cu un tratament de frumusețe pentru podoaba capilară. Dimineața spală părul și bucură-te de șuvițele mătăsoase, mult mai ușor de coafat.

 
7. Obiceiuri care deteriorează părul: Dormi cu spray fixativ în păr

Dacă ai folosit o cantitate ridicată de spray fixativ pentru a realiza coafura dorită și nu te speli seara, părul se poate usca excesiv. Nu este util nici să dormi cu părul ud, așa că specialiștii îți recomandă să aplici un balsam care nu necesită clătire pentru a dizolva treptat sprayul fixativ.
A doua zi va fi mult mai ușor să te piepteni și nu vei risca să rupi firele de păr încurcate sau înnodate.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod