Tratamente naturiste oua de prepelita

5 tratamente naturiste cu ouă de prepeliță

Cu un conținut de proteine mai ridicat decât ouăle de găină, ouăle de prepeliță sunt o parte esențială a unui meniu consistent, care te ajută să te menții în formă, dar pot deveni și remedii utile pentru frumusețe. Descoperă principalele tratamente naturiste cu ouă de prepeliță și vei vedea că vor deveni în scurt timp primul element de pe lista de cumpărături când mergi la supermarket.
Dacă până acum nu ți-au atras atenția în timp ce făceai cumpărături, să știi că ouăle de prepeliță îți oferă avantaje importante pentru fortificarea organismului și înfrumusețarea pielii. De la netezirea ridurilor până la tratarea acneei, detoxifierea tenului și îngrijirea de excepție a părului, lista de tratamente naturiste cu ouă de prepeliță te va inspira pentru a integra acest ingredient în ritualul tău de îngrijire. Rezultatele nu se vor lăsa așteptate, iar în momentul în care te uiți în oglindă vei descoperi că toate imperfecțiunile au fost reduse sau eliminate.

 
Iată ce tratamente naturiste cu ouă de prepeliță trebuie să încerci și tu:

 
1. Pentru combaterea ridurilor

Îmbătrânirea tenului are cauze multiple, dar principalul factor care agravează semnele trecerii timpului de pe chipul tău este stresul constant creat de o viață cu un ritm rapid.
Emoțiile negative și agitația cauzate de stres se combină adesea cu un meniu deficitar, iar lipsa vitaminelor și a mineralelor periclitează capacitatea pielii de a se reface. Antioxidanții din ouăle de prepeliță te vor ajuta să ai din nou un ten revigorat, cu riduri mai puțin adânci.
Amestecă 4 gălbenușuri cu 2 linguri de smântână, întinde în strat consistent pe toată fața și pe gât, apoi lasă să acționeze 10-15 minute. La final clătește-te cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.

 
2. Pentru eliminarea semnelor de oboseală

Nu ai dormit bine, ai emoții sau lucrezi foarte multe ore suplimentare? Efortul pe care îl faci poate lăsa urme la nivelul pielii, iar semnele de oboseală te vor face să pari mai în vârstă decât ești sau îți vor da un aspect supărat ori încruntat. Pentru a preveni apariția și permanentizarea semnelor de oboseală trebuie să realizezi o mască din 4 gălbenușuri și o lingură de suc de lămâie sau lime.
Amestecă bine, întinde în strat subțire pe toată fața și pe gât, apoi lasă să acționeze 10 minute. Clătește-te cu apă rece, apoi aplică apă de trandafiri și 2-3 picături de ulei de argan sau de măceșe.

 
3. Pentru tratarea acneei

Milioane de persoane se confruntă cu acneea și efectele ei negative în plan emoțional. Această afecțiune poate fi cauzată de un dezechilibru hormonal, de stres sau de toxinele acumulate în piele. Din fericire ai la dispoziție un remediu simplu și eficient pentru a reface aspectul catifelat al tenului, a reduce dimensiunea coșurilor și a preveni apariția altor leziuni. În plus, ouăle de prepeliță diminuează secreția excesivă de sebum, care agravează acneea și favorizează infecțiile.
Prepară o mască din 4 gălbenușuri, o lingură de miere, ½ linguriță de ulei din sâmburi de caise și o linguriță de iaurt.
Amestecă bine ingredientele, apoi aplică masca pe față. Lasă să acționeze 5 minute, apoi clătește cu apă călduță. Finalizează cu 4 picături de ulei de jojoba pentru toată fața.

 
4. Pentru întărirea și strălucirea unghiilor

Ouăle de prepeliță pot trata rapid unghiile casante sau pe cele îngălbenite. Îți vor menține unghiile strălucitoare și le vor face mai rezistente, prevenind ruperea sau exfolierea. Ouăle de prepeliță sunt o sursă foarte bună de proteine și acizi grași esențiali și nu trebuie să lipsească din ritualul tău de îngrijire.
Pentru a reface aspectul unghiilor vei avea nevoie de 4 gălbenușuri, 50ml de lapte integral și o linguriță de miere. Amestecă bine, apoi ține unghiile în acest mix timp de 15 minute.

 
5. Pentru tratarea mătreții

Mătreața poate compromite rapid orice ținută, dar dacă vei folosi ouă de prepeliță nu vei mai avea probleme când porți haine de culoare închisă.
Vei avea nevoie de o linguriță de oțet de mere, 2 lingurițe de ulei din sâmburi de struguri, 4 gălbenușuri și 2 lingurițe de miere de salcâm. Amestecă bine, apoi aplică pe părul umed, pornind de la rădăcini și finalizând cu vârfurile. Acoperă părul cu o cască de duș, lasă să acționeze 20 de minute, apoi spală-te cu un șampon fără sulfați pe bază de busuioc și ceai verde.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod