Croitorie. Cine-mi da un sfat?

  •  
    • 9367 mesaje
    24 Mar 2006, 08:58
    1 0
    Buna!
    Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
    As dori sa aflu cum se pot prinde fata unei jachete de captuseala prin coasere la masina.
    Ma ocup de croitorie de ceva timp, realizandu-mi singura destule articole de imbracaminte.
    Pana acum coseam la masina captuseala de fata, lasand necusuta partea de jos-spate, intorceam jacheta si completam prin coasere de mana.
    De curand mi-am cumparat o masina de cusut mai performanta si as dori sa realizez la masina toata cusatura, pentru ca ar iesi mai frumos si ar merge si mai repede.
    Am intors pe toate partile o jacheta cumparata din comert. Se vede ca e cusut la masina de jur imprejur, dar nu imi dau seama cum se poate coase pe interior si apoi sa se intoarca pe fata cata vreme e efectuata toata cusatura.

    Multumesc anticipat.
  •  
    • 27 mesaje
    24 Mar 2006, 10:16
    2 0
    Buna.Uita-te mai bine la jacheta cumparata de gata si sigur ai sa gasesti o cusatura la captuseala unei maneci.Pe acolo se intoarce jacheta pe fata apoi in final se inchide.Sper ca am putut sa te-ajut...iti pot raspunde si la alte intrebari despre croitorie.
  •  
    • 9367 mesaje
    24 Mar 2006, 10:56
    1 0
    Multumesc mult.
  •  
    • 122 mesaje
    24 Mar 2006, 18:37
    0 0
    Carmen ai facut ceva cursuri de croitorie? sau cum ai invatat ca si eu sunt f.f.f.f. pasionata de croitorie dar nu mi ies toate cum mi as dori?
    Ce masina ti ai luat? Scumpa? Esti multumita de ce face?
    Mulumesc...
  •  
    • 765 mesaje
    25 Mar 2006, 21:26
    0 0
    july_crys, o idee de a-ti face lucrurile foarte bine e sa-ti cumperi o revista cu tipare.

    eu am fost obligata sa-mi lucrez pentru ca nu gaseam ce vroiam (material si model) asa ca din cursuri n-am inteles mare lucru, dar am lucrat doar dupa tipar din reviste.
    Am si acu o multime de modele cu tipare si nu ma indur sa le arunc. Poate cineva va avea nevoie de ele. Daca da, dati-mi de veste.
    Ce masura ai?

    Am vazut in quelle o masina de cusut la vreo 5 mil care coase si gros (privileg).

    Masina mea nu cosea gros asa ca am dat-o cuiva care avea mai multa nevoie de masina decat mine.
  •  
    • 122 mesaje
    26 Mar 2006, 23:34
    0 0
    Draga myway nici nu stii cat ma bucur ca te am gasit. Nu stiam daca tiparele imi vor fi deajuns ca sa mearga treaba bine.Iar despre masina de cusut am vazut cateva prin Carrefour intre 6 si 10 milioane.As opta pt aia din Quelle.Crezi ca e buna?
    Dupa cum ti am mai spus imi place la nebunie sa mi croiesc singura lucruri(eu mereu trebuia sa imi stramtez sau sa scurtez hainele, asa ca am prins gustul si...)
    La bluze port S sau 36 (nici nu stiu exact ca am si 38 uneori) iar la talie 34 sau 26. Nu stiu daca
  •  
    • 122 mesaje
    26 Mar 2006, 23:35
    1 0
    Nu stiu daca sunt bune masurile; eu m am uitat la hainele mele;
    Iti multumesc pt informatii si sper ca mai vb. Te pupik!
  •  
    • 9367 mesaje
    27 Mar 2006, 09:36
    0 0
    Buna!
    Nu am facut cursuri de croitorie, doar ce am invatat in scoala la orele de lucru manual - ne-au invatat sa tricotam, crosetam si cate ceva croitorie simpla. Apoi am mai invata de la bunica mea, care se pricepea putin.
    M-am apucat sa-mi lucrez singura pentru ca in copilarie mergeam cu mama la o croitoreasa care "zapacea" modelele, in sensul ca, dupa ce-i duceam materialul si ii spuneam ce si cum vreau sa-mi faca, la prima proba constatam ca iesise cu totul altceva. Daca ii faceam observatie ca, de exemplu, maneca o voiam bufanta si nu dreapta, imi spunea ca s-a gandit ea ca e mai bine dreapta. pe materialul meu si banii de manopera dati de mine!
    La un moment dat mi-am luat un material dragut pentru o bluzita si m-a apucat mila de el gandindu-ma ce o sa iasa din modelul pe care mi-l doream, asa ca l-am luat si am mers la bunica mea, care avea si masina de cusut (Singer, medul "antic") cu rugamintea sa ma ajute sa mi-o lucrez singura.
    Am ales un model cat mai simplu si a iesit ceva dragut. Am prins curaj si am continuat, mai ales ca pe atunci (se intanpla prin 1980) nu gaseai in magazinele romanesti mai nimic de imbracat care sa meriyte banii, totul mergea la export.
    Pe urma, la 14 ani, am primit cadou de ziua mea de la mama o masina de cusut si am inceput sa-mi lucrez mai mult, mai intai modele simple si apoi, dupa 1990, au aparut revistele Burda, cu tipare, si m-am dezlantuit.

    Acum, referitor la masina mea de cusut, mi-am cumparat o Singer de care sunt f.f.f. multumita: are o multime de modele de cusaturi, dreapta, in zig-zag (care cu pas f.mic iese broderie), face butoniere, coase nasturi, etc. A costat cam 10 milioane, dar sunt multumita de ea si ma gandesc ca se va amortiza in timp.
    De exemplu, cu cea veche, am schimbat multe garderobe; mi-am facut cu ea inclusiv rochia de mireasa si costumul pentru cununia civila!
    Si multe hainute pentru baietelul meu.
    Pentru tipare iti recomand cu caldura Burda, care are si traducere in romana, are si tipare pentru copii si instructiuni privind modul de lucru.
  •  
    • 2538 mesaje
    27 Mar 2006, 09:42
    2 1
    cu totul de acord in legatura cu Burda.Tiparele sunt bune si mi-am facut multe toalete cu tipare din ea.Eu mi-am cumparat o masina de cusut Brother.250 euro.f buna si asta.Daca iti place si ai si timp merita toti banii.Succes
  •  
    • 9367 mesaje
    27 Mar 2006, 10:00
    0 0
    Am uitat sa va spun ca am lucrat pentru baietelul meu un costum de carnaval, la sfarsitul lunii martie. A fost leorpard (as fi vrut catel dar am gasit blanita scurta doar cu impromeu leopard).
    A iesit superb, l-au admirat multe mamici si, ceea ce e mai important, m-au costat aprox.400.000 lei vechi materialele si doua zile de munca. Un costum luat dfin comert, din materiale mult mai putin " de efect" incepe in comert de la 1.000.000 lei. Asa ca a rezultat o economie substantiala!

    Le sfatuiesc pe Evele doritoare sa se apuce de croitorie sa inceapa cu modele mai simple si sa-si faca mana pe materiale f.ieftine, ca sa prinda incredere.
    In Burda sunt si indicatii privitoare la gradul de dificultate pentru fiecare model. Puteti incepe cu cele f.simple, si daca scoateti bine tiparul si croiti bine, nu are cum sa nu va iasa.

    Va doresc mult succes!
  •  
    • 9367 mesaje
    27 Mar 2006, 10:02
    0 0
    CORECTIE: ERA VORBA DE SFARSITUL LUNII FEBRUARIE.
  •  
    • 122 mesaje
    27 Mar 2006, 19:38
    0 0
    Va multumesc pt sfaturi! Inca ma mai gandesc daca sa comand masina de cusut din Quelle care e 4 mil. sau sa mai astept sa mai strang ceva banuti.
  •  
    • 122 mesaje
    27 Mar 2006, 19:39
    0 0
    Va multumesc pt sfaturi! Inca ma mai gandesc daca sa comand masina de cusut din Quelle care e 4 mil. sau sa mai astept sa mai strang ceva banuti.
  •  
    • 445 mesaje
    27 Mar 2006, 21:50
    0 0
    Vad ca va pricepeti. Cum e asta cu "scosul tiparelor"? Mie nu mi-a reusit niciodata. Am impresia ca nu am inteles exact cum se copiaza. Ma puteti ajuta cu un sfat?
  •  
    • 765 mesaje
    28 Mar 2006, 00:03
    0 0
    in qwelle sunt 2 masini de cusut : una la 4 milioane dar si una la 5 mil. dar care spune ca poate coase si materiale groase ( si asta e important).

    eu am avut o masina ruseasca electrica care si ea facea de toate dar nu m=-a placut ca nu cosea gros(eu vroiam sa cos blugi)

    zic ca si cele din quelle sunt foarte bune dupa ce am vazut tot ce fac. Doar ca acolo nu spune ce greutate are masina si la mine asta conteaza (masina ruseasca avea 20 kg si era greu de umblat cu ea....)
    da, singerul a fost si este o marca renumita dar si alte masini fac acelasi lucru (eu nu am avut ce sa-i reprosez masinii mele rusesti luata in 1975 parca..., decat greutatea).

    stiu ca si in selgros am vazut masini electrice la preturi mai mici (5-6 milioane)
  •  
    • 765 mesaje
    28 Mar 2006, 00:43
    0 0
    Antilopa_Bongo, unde te-ai blocat?
  •  
    • 765 mesaje
    28 Mar 2006, 00:48
    0 0
    carmensylva, si eu am lucrat pentru fiul meu un model de arlechin. Nu stiu daca mi l-ar fi reusit asa de bine cineva! Daca am sa gasesc fotografia am s-o scanez sa va arat cum a fost.
    Poate ne trimiti si noua o poza cu costumul facut de tine. Eu sunt amatoare sa vad. Schimbul de experienta...
  •  
    • 27 mesaje
    28 Mar 2006, 12:43
    0 0
    Fetelor ma bucur ca apreciati croitoria .La mine dintr-un hobby s-a transformat intr-o profesie si cu toate ca am studiat mult in domeniu, am facut design vestimentar si am acum propria firma credeti-ma ca Burda a ramas sfanta pt. mine. Cu ea am inceput si eu inca din anii '80 cand aveai o comoara daca faceai rost de una.Si acum le cumpar aproape luna de luna..inainte sa apara la chiosc eu studiez modelele pe adresa lor burdamode.com.
    July cris sa stii ca o masina ieftina nu inseamna ca nu e buna mai ales daca e nemteasca.cele de la Quelle mi se par o.k. mai ales cea de 5 mil. Eu cu o masina de genul asta cumparata de la TCM am facut si serie...si fac butonierele f. usor in 4 timpi..in plus sunt f. usoare nu te lupti cu ele..
    Daca mai aveti intrebari despre croitorie va raspund cu placere...pupici.
  •  
    • 9367 mesaje
    28 Mar 2006, 13:00
    0 0
    Antilopa Bongo, voi reveni cu explicatii detaliate privind scoaterea tiparelor.

    Myway, chiar mi-ar fi de folos modelul de arlechin, pentru ca in mod sigur vor mai fi carnavaluri la gradinita si apoi la scoala, asa ca nu strica sa am gata pregatit modelul pentru data viitoare!
    Imi poti trimite pe mail eva sau: carmensylva2@yahoo.com.
    Multumesc.

    Cine doreste poza cu "leopardul" meu (botul a iesit mai de catel, dar merge), astept adresele de mail.

    Va pup.
  •  
    • 9367 mesaje
    28 Mar 2006, 13:14
    0 0
    IRIS 37, chiar merge? Ma refer la transformarea unui hobby intr-o afacere de succes!

    Iti marturisesc ca si eu mi-as dori sa fac din croitorie o afacere, cu alte cuvinte "sa-mi castig painea" din asa ceva, pentru ca si pentru mine e un adevarat hobby. Totusi, e teama unui nou inceput, teama ca... nu o sa mearga,etc.
    In plus, e nevoie si de niste fonduri maricele la pornire (mi-as dori un mic atelier care sa produca, in serie f.mica, articole de bun gust si un mic magazin, unde sa fie puse in vanzare,la niste preturi acceptabile, ceva la mijloc intre magazinele cu produse de serie si casa de moda cu unicate).
    Dar stiti cum e, cand ai un serviciu stabil si un salariu "decent", un copil de crescut si atatea de facut...Te gandesti ca poate pierzi tot si apoi ce te faci?

    Acest mesaj s-ar potrivi mai bine la "cariera", dar... e totusi legat de moda, nu?
    IRIS 37, te rog, astept raspuns, sau poate ca simt ca am nevoie de incurajare.
    Si inca o data multumesc pentru sfatul cu captuseala.