O cafeanea pentru oricare
-
0 0ei stai tu calm ca suntem urmariti tot timpul cu sau fara cip ...si telefoanele ascultate , nu mai zic de sculele cele noi tablete mobile si laptopuri de au toate sistem anti furt ....te detecteaza oriunde ai fi ...
-
gabriela42 said:
dupa-amiaza framant aluat pentru niste placinte cu urda si marar ....Sunteti invitati la placinte .....
Ha, ha ce coincidenta! Eu tocmai am primit un platou cu clatite cu urda si marar. Stai sa bage de seama pustimea ca se duce naiba dieta lui fii-miu. Alui mare I s-a nazarit, si pe buna dreptate ca are vreo ...niste kg in plus. Deci e la dieta de o saptamana si ceva si are 5 kg minus. Of, ce usor slabesc barbatii!
-
Iote frate cum se lauda! Stai ca spun si eu ca tot la capitolul asta sunt. Am executat peste la cuptor cu ciuperci si ardei, mmm, pulpe de pui dezosate si ficat de porc la gratar, cartofi natur si salata de rosii cu castraveti. Aaa si o saramura de peste afumat!!!!
Gabito, ziceai ca pestele afumat nu merge gatit. Ha, ha ce bun, n-ai idee! Am luat macrou afumat desi am zis ca nu mai cumpar ever, pe cei mai
mari si asa grasi erau, bleah ca I-am pus la fiert in saramura. Super ies.
Vai domnu' Viktor, am spus eu ca esti bun la casa omului... Chiftele dom'le? Felicitari! -
Rose, eu am o reteta care merge fest tot timpul: 250 g de faina, 250 g unt, 1/2 pahar apa, 1 lingurita otet de 9 grade si un praf de sare. Daca vrei sa iasa foietaj incorporezi untul in aluat cate putin, framanti, intinzi foaia iar mai pui unt, aduni foaia, intinzi, pui unt si tot asa. Daca amesteci toate ingredientele de la inceput iti iasa un aluat fraged.
Acum cu aluaturile din comert nu l-am mai prestat de mult, dar iti spun ca este tare bun oricum il prestezi. Sa vedem ce varianta are Gabi.
Acest mesaj a fost editat de către Deleted Member: -
White_Storm said:Rose, eu am o reteta care merge fest tot timpul: 250 g de faina, 250 g unt, 1/2 pahar apa, 1 lingurita otet de 9 grade si un praf de sare. Daca vrei sa iasa foietaj incorporezi untul in aluat cate putin, framanti, intinzi foaia iar mai pui unt, aduni foaia, intinzi, pui unt si tot asa. Daca amesteci toate ingredientele de la inceput iti iasa un aluat fraged.
Acum cu aluaturile din comert nu l-am mai prestat de mult, dar iti spun ca este tare bun oricum il prestezi. Sa vedem ce varianta are Gabi.Eu fac la fel aluatul cu unt rece\cald, in functie de ce vreau sa iasa, dar caut un aluat clasic, nu mai stiu exact cum era, pt ca in vremea copilariei eram mai ocupata sa fur din branza pregatita pt placinte, decat sa vad ce anume punea bunica in aluat! Tin minte ca erau atat de moi cand le scotea din cuptor, nu aveau crusta la suprafata, desi erau foarte bine coapte.
Cand a zis Gabi de urda si marar, iar s-a aprins beculetul din copilarie!
Acest mesaj a fost editat de către roseblue: