Viata dupa divort

Dupa ce ani de zile ai trait alaturi de o persoana, ideea de a incepe o noua viata alaturi de o alta, poate fi foarte greu de acceptat. Ai refuzat tot timpul sa crezi ca vei fi pusa in aceasta situatie.

Dupa ce ani de zile ai trait alaturi de o persoana, ideea de a incepe o noua viata alaturi de o alta, poate fi foarte greu de acceptat. Ai refuzat tot timpul sa crezi ca vei fi pusa in aceasta situatie.

Din pacate, a fi din nou singura nu este deloc usor. Multe femei nu isi imagineza viata alaturi de un alt barbat, in afara de cel caruia i-au jurat iubire pana la moarte. Majoritatea se tem sa isi refaca viata si, mai ales, sa isi reinceapa viata sexuala dupa o casatorie esuata.

Cel mai important lucru pentru o femeie divortata este sa realizeze faptul ca, pentru a te rupe de trecut, nu iti trebuie un plan bine pus la punct, ci doar sa intelegi ca barbatii sunt diferiti.



Majoritatea femeilor divortate cred ca au un handicap sau un defect major care le pune in inferioritate in fata barbatilor. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care viata sexuala are de suferit.

Sunt insa si femei divortate care simt nevoia sa isi revina indiferent daca vor avea de suferit sau nu. Insa cele mai multe dintre persoanele care au trecut printr-un divort nu reusesc sa isi revina o perioada lunga de timp. Depresia, anxietatea si libidoul scazut sunt doar cateva dintre starile prin care trec femeile divortate.

Aceste femei accepta foarte greu o noua intalnire, precum si sa cunoasca persoane noi.
Cand stiu ca este momentul potrivit? Cat de repede trebuie sa intalnesc pe altcineva? Iata doar doua dintre intrebarile pe care si le pun femeile singure.

Nu exista un raspuns standard la aceste intrebari. Raspunsul este simplu: in momentul in care esti pregatita, in momentul in care simti. Decizia de a te intalni cu un alt barbat iti apartine in totalitate. Nimeni nu iti va putea spune cand sa te intalnesti si cu cine.  

Dupa divort, femeile se "refac" mult mai greu decat barbatii.
Se simt foarte singure si au nevoie de o anumita perioada de timp sa iti revina. Multe isi revin abia dupa ce se simt din nou atractive si incep sa iasa cu alte persoane.

 

Comentarii (35)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cezar pe 23 Aug 2023, 07:44
    Separarea după 16 ani

    Eu sunt făcut zob vazandu-mi soția că numai stie ce dorește de la viață langa mine desi a fost sprijinită. Evident că nimeni nu este perfect dar nu știu cum să mai procedez deaorece vede numai rău aparent eu i l-am făcut ea zicând că nu are pe nimeni. Chiar am nevoie de un sfat va rog

    0
    0

  • Ada pe 25 Dec 2019, 04:09
    Divorțul bata’l vina

    Mai oameni buni, cum sa ii ceri lui Dumnezeu un bărbat când tu deja ai unul? Te despărți in acte, ca e doar o foaie, dar ce faci cu jurămintele in fata lui Dumnezeu? Cum scoți cămașă albă? Citesc și sunt de acord cu voi ca exista viața după, dar cum rămâne cu constinta mea? Îmi este îngrozitor de greu sa trec prin asta, ma văd in continuare legată de acest om in ciuda tuturor suferințelor. Este ca o lupta între mine și mine, oare o sa înving? Mi am deschis sufletul in fata unui om și am rămas dezamagita.

    0
    0

  • vrabie pe 29 Aug 2014, 03:42
    buna fetelor

    si eu sant divortat nu am copii care fata isi doreste sa isi refaca viata langa un suflet cald ionut din giurgiu ma numesc id ionutgiurgiu65 am 38 ani fb ion ion tel 0765654964 sau 0730823695 sau0742695836 doresc rel. prietenie casat cu o fata serioasa sincera iubitoare

    0
    1

  • alina pe 3 Aug 2014, 20:32
    in prag final de divort

    Am trait o vita aproape normala cu bune cu rele,cu bine ,cu greu insa tot timpul mi-am iubit sotul si nu mi-am dorit altceva decat o familie.La 29 de ani a aparut si un baietel pe care ne-am straduit foarte mult ca sa il avem,iar acum la 34 de ani in ciuda faptului ca eu nu imi doresc sotul divorteaza.nu concep viata decat asa cum era pana acum in trei ,nu dorm ,nu mananc,nu pot sa accept aceasta situatie.El este foarte hatarat si de neclintit,iar eu simt numai cum imi fuge pamantul de sub piciare.Si poate ca pana la urma as ajunge sa trec peste insa gandul ca cel mic va fi de acum inainte ca o minge de ping pong ma rascoleste si mai mult.Simt ca nu mai pot sa traiesc ,ca pur si simplu ma sufoc si ca niciodata nu o sa mai imi revin.

    1
    0

  • Marga pe 19 Mai 2014, 09:26
    Speranta

    Draga Mihai (ma adresez unui prieten de suferinta), nu "au innebunit femeile" ci doar lumea in care traim... o lume materiala in care trebuie sa te adaptezi - lumea "mortilor vii". Sotul meu a vrut "divort" pentru ca valorile morale l-au durut si nu a mai putut suporta "vinovatia" ca sunt prea buna pentru el. Incearca sa intelegi care este "POVARA" vietii tale si cauta... inca nu a venit vremea muzeelor...

    4
    0

  • Mihai pe 24 Apr 2014, 09:58
    Speranta

    ...intotdeauna intr-o relatie m-am implicat sa mearga absolut totul, fara a fii o povara. Sa inteleg ce se intampla si sa pot ajuta. Am incercat sa ma ghidez orice valoare morala buna (...zic eu ), dar tot nu am reusit. De ce ? ...findca o persoana care nu are sentimente, si se bazeaza numai pe material...NU POATE IUBII. Chiar in fata mi s-a spus, ca nu poate iubi nici un barbat, dar ii place sa se foloseasca de ei. Intr-un final am lasat-o "in plata Domnului" si m-am mutat in Busteni. Cineva imi spunea o vorba, si sa-mi fie cu iertare, dar...."din cocos nu faci gaina, si din curva gospodina". Eu cred ca au innebunit femeile. Vor numai bani, viata sigura, calca pe cadavre...dar pretul care va fii mai tarziu !!!??? Se pare ca valorile morale, educatie, bun simt, etc...se vor contempla numai la muzeu. Asta este ? Mi-ar sa cred ca nu este asa !

    2
    0

  • roxana pe 3 Ian 2014, 23:35
    in prag de divort

    sunt casatorita de 2 ani si am un bebe mic de 9 luni. toate problemele au inceput cand am ramas insarcinata, desi amandoi ne doream tare mult un bebe( eu am urmat un tratament de stimulare). pe la 3 lui de sarcina cand am dat marea veste alor lui mamasa m-a intrebat cand se poate da afara copilul si de acolo au inceput discutiile. am nascut prin cezariana, am stat la mama vreo 3 sapt sa imi revin si sa ma ajute cu fetita in timpo ce el statea acasa la noi( in casa mea) si se conversa cu foata pe net. asta am descoperit cand batea botezul la usa( la 2 luni ale fetitei). si ne certam tot timpul din diverse motive: ba ca nu ingrijesc copilul bine( desi eu stau din 24 din 24 cu ea) el lucreaza in ture, ba ca nu ii suport parintii, ma face proasta, ma face grasa desi am 55 de kg am slabit enorm, a ridicat mana la mine, a dat cu cheile in fetita( a vrut sa arunce in mine), imi jigneste familia desi ai mei aau cumparat casa in care stam, si sincer prefer sa cresc singura copilul decat sa creasca langa asa un om( numai tipa si urla, si o scoala npt ca tranteste prin casa- si apoi spune: du-te ca plange fii-ta) ca de este doar a mea... apoi imi spune ca nu o iubeste ca sa cu mine doar pt ea. mai mult de o ora pe zi nu sta cu ea, il enerveaza ca plange si vrea mititica atentie.... spuneti-mi va rog ce sa fac? astept macar un sfat ceva.... tin sa mentionez ca l-am mai prins si cu alte id de mess desi nu recunoaste nimic... si doarme de vreo luna numai in sufragerie ca de copilul plange si nu suporta si vrea sa se odihneasca. va rog un sfat

    6
    0

  • Alexandra pe 18 Dec 2013, 03:04
    Viata dupa divort

    Da, cum spuneau mai multi pe aici, lipsa unei comunicari bune si faptul ca nu ne deschidem sufletul in fata sotilor/sotiilor ne aduce in situatia de a divorta. Nu-s inaintata in varsta, nici macar n-am tregul pragul primilor 25 de ani din viata, si totusi..azi ma aflu casatorita, dar despartita de sotul meu. Urmeaza divortul, atunci cand voi fi pregatita sa ma prezint diferita fata de ceea ce a cunoscut el pana mai acum cateva zile. Cand voi avea acea tarie, acel curaj de a ma prezenta si de a-mi cere drepturile, libertatea si independenta de dinainte! Ce sa zic despre relatia noastra? Ne-am cunoscut acum un an de zile, poate ne-am grabit cu aceasta casnicie. Am avut intotdeauna impresia ca daca voi deveni sotie, acest lucru ma va face sa ma simt diferit, sa fiu 'speciala', sa am ceva in plus fata de restul prietenelor care nu ma vedeau niciodata facand marele pas - eu fiind dintodeauna o persoana libertina si independenta... Dupa cununie, insa, contrar asteptarilor mele, ceva s-a schimbat intre noi. Amandoi purtam vina in mod egal.. cert e ca acum am ajuns la un capat de drum, decizia divortului nu a intarziat sa apara. Partea buna este ca acest divort este de comun acord, dupa separare am considerat amandoi in urma unei discutii ca aceasta este cea mai buna solutie pt noi... Sunt oarecum dezamagita de toata situatia, dar am speranta ca undeva, acolo, jumatatile sufletelor noastre ne asteapta. Exista viata si dupa un divort (fie el si traumatizant!).

    2
    0

  • mediatorb pe 18 Apr 2013, 09:05
    Avantajele medierii pentru minor in caz de divort

    Poate ca ar trebui sa fim mai atenti cu relatiile noastre de dupa divort atat cu fostul partener cat si cu copilul http://mediatorbucurestimustateanu.ro/

    4
    0

  • nicusor magureanu pe 28 Aug 2012, 16:54
    imi caut jumatatea si eu.

    divortat si singur,caut pe cineva sa ma urmeze in anglia,pt o relatie serioasa,nu beau ,nu fumez ,muncitor.astept sa ma contactati pe adresa mea de mes,nicu2008m@yahoo.com multumesc.

    8
    0

  • lolo pe 27 Aug 2012, 14:18
    Sot infidel ...

    Luna viitoare am fi implinit 19 ani de casnicie si 20 si ceva decand suntem impreuna ..am aflat ,,intamplator ''ca sotul meu are o viata dublicitara..ca a avut n relatii .Sunt tare trista simt ca ma sfarsesc..ca sunt inutila ..la 40 de ani dupa 20de relatie..sunt complet debusolata...

    11
    0

  • marius frunza pe 2 Iul 2012, 01:26
    Urmeaza sa divortez

    ma numesc marius din sibiu am 33 de ani si am un un baietel de 5 ani jumate.sunt casatorit de 9 ani si acum 4 luni ne-am despartit(separat),cand am aflat ca sotia care lucra ca bucatareasa ocazional de un an jumate de fapt nu a lucrat nici o zi,si ca are un amant.nu poate demonstra ce a facut in acest timp si nici nu recunoaste nimic(eu avand dovada).sunt disperat,a fost un soc pentru mine.m-i se rupe inima de copil ca il iubesc foarte mult si el este atasat de mine.acum pana la divort il impartim cate o saptamana la ea si una la mine,asa am hotarat pentru copil.sin guratatea ma omoara,nu stiu daca o sa gasesc pe cineva sa-mi fie alaturi.daca ma poate ajuta cineva. mariusfrunza28@yahoo.com

    5
    0

  • sasu pe 4 Dec 2011, 15:44
    sotie infidela

    dupa 8 ani de casnicie si 13 locuiti impreuna dupa munca si chin zile intregi am ajuns sa ma tin de cuvant si sa ne cumparam propriul apartament, ca sa descopar ca ea are o relatie de 5 luni cu seful ei care si el e casatorit si zice ca isi iubeste foarte mult familia dar ['de ce a stricat-o pe a mea} ma rugat frumos sa nu ii stric familia.dar cu ea ce sa fac pt ca nu are nici o explicatie si bineinteles eu sunt de vina pt toate ,mare pacat de copil {7ani}ca il iubesc ca pe ochi din cap.

    5
    0

  • George pe 10 Nov 2011, 19:06
    Sotie infidela

    Am aflat de curand ca sotia mea ma inseala de vreo 3 ani, cu un tip casatorit, pe care il stie inca de dinaintea casatoriei noastre.Am fost socat sa constat cu cata lejeritate a facut acest lucru abject, dupa 18 ani de casnicie si 25 de cand ne cunostem.Copilul nostru de doar 16 ani stia de relatia mamei lui dar a fost santajat sa pastreze secretul jenant....Uneori am senzatia ca timp de 25 de ani nu am reusit sa cunosc acesta femeie etrem de perversa si malefica.Imi reprosa mereu ca am amante, ca nu sunt un sot bun desi lucrurile erau exact invers.Am iertat-o in prima faza dar cred ca am gresit , deoarece acesta isi continua nestingherita relatia de amor cu "barbatul bun" dar casatorit care culmea, isi iubeste f mult familia.Cum naiba iti iubesti familia si iti poti insela sotia cu sotia altuia???Cum se numeste acesta boala, stie cineva???

    12
    0

  • anonim pe 3 Nov 2011, 17:35
    offfff....divort:(

    ii greu !!!!!marti am prima infatisare,dupa 6 ani sotul meu sa decis sa ne paraseasca pe mine si pe cei 2 copilasi,fetita de 1 an si baietelul de 4 ani....pt nimeni alta decat nasa fetitei noastre!!!de 6 luni nu a dat niciun semn de viata copiilor macar!!am hotarat sa depun eu actele de divort pt pensia alimentara!!!acum se apropie prima infatisare si sunt foarte stresata,imi e greu,deoarece eu mai simt ceva pt el!!!!ma sperie si viata de acum inainte!!!sper sa trec cu bine peste!!!

    11
    3

  • mirel pe 4 Oct 2011, 16:05
    dupa divort

    Ce am invatat eu dupa divort? ca intai trebuie sa fii prieten sincer cu peroana iubita si apoi sa ai altfel de pretentii.Cand el sau ea o sa se deschida in fata ta fara jena, atunci puteti sa treceti prin clenciurile vietii impreuna. Cand fiecare o sa afle ce crea de la viata proprie, cand o sa va sustineti mereu nejudecand ce face celalalt, atunci o sa se cunoasca ce e adevarata dragoste. Pana atunci insa e o cale lunga de urmat, cu frustrari si reacti de ambele parti, unii inteleg mai tarziu , altii mai devreme...ai rabdare sa astepti ca celalalt sa inteleaga de la sine putere fara sa te chinui sa ii arati? Atunci poti afirma ca intr-adevar. il iubesti pe celalalt. Cand vrei si ai rabdare sa cresti cu el, cand poti sa treci peste toate frustrarile tale si sa devii una cu simtamintelel lui, pentru ca poti cu adevarat sa intelegi ca este doar o fiinta umana care da tot ce poate el la momentul respectiv, atat poate in momentul cand te grabesti sa il judeci.

    10
    0

  • geo pe 12 Sep 2011, 15:12
    durerea

    mi s/au dat papucii de curind si nu stiu dc voi putea depasi momentul ...ajutati/ma si spuneti.mi ce sa fac...

    10
    2

  • adela pe 31 Aug 2011, 22:35
    Separarea e grea

    suntem in separati, traim in asa fel de luni bune, dorim sa recladim, dar se pare ca tot se rupe... in articol se spune ca, femeia nu are interes pentru viata sexuala, iar noi ca si cuplu simtim ca acest lucru ne lipseste dupa 19 ani de casnicie cand...probabil ne tinea numai aceasta superficiala atractie sexuala. Frica de separare ma duce cu gandul la..."voi deveni o disperata?" asa a vazut exsotul meu toate femeile divortate?

    5
    0

  • costel pe 21 Mar 2011, 18:16
    despartire

    Am fost casatorit 12 ani cu sotia mea am trecut si prin bune si prin rele,cand avenit criza peste noi am hotarit ca plecam din tara, mai intii a plecat sotia mea ca asistenta medicala si cu greu a reusit sa gasesca un loc de munca forte bine platit eu am ramas in tara ca aveam un job bun,dar dupa 6 luni am luat si fetita noastra si am plecat dupa ia Italia cu gandul ca vom reusi in viata. Dar dupa ce sa adaptat bine copilul la scoala si a invatat limba sotia mi-a dat o veste soc CA VREA ALTA VIATA si vrea sa o las in pace si sa ne despartim,oameni buni sant in stare de SOC nu mai stiu pe unde merg ajutatima cum sa trec peste aceasta cumpana ? dati-mi un raspuns pe ely.gafton@yahoo.com

    13
    0

  • sorina67 pe 3 Ian 2011, 16:55
    divort dupa 21 de ani

    cum zicetti sa procedez? ma insela constant de 21 de ani, avem vieti paralele, nu avem copii si de cca 5 ani are o tipa de care e indragostit lulea... eu i-am spus sa divortam , dar el sustine ca nu are nevasta de lasat, in schimb il prind la 2-3 noapte vorbind cu individa la telefon;ba mai mult de 2 ori pe luna pleca cate 5 zile la ea, de vreo 3 ani... sunt sub orice critica nu-i asa?

    21
    5

  • Radu pe 1 Nov 2010, 14:10
    Divort

    Asa cum zicea cineva pe aici, nu e bine sa te arunci in bratele altcuiva din prima, doar ca sa uiti. Cazi din lac in put. Sfatuiesc pe oricine ca mai intai sa faca tot posibilul sa nu se ajunga la divort, eventual o separare, sa cautati impreuna motive, solutii, comunicare..etc.. Nu, cand dati un pic de greu sa sariti repede la tribunal. Este o experienta care te schimba, una nu deloc placuta.socanta.

    9
    0

  • splendid.silent pe 5 Aug 2010, 17:03
    despre divort

    Ma numesc Gina,am 30 de ani....si sant in prag de divort!ce noutate!!!!ce frumos a fost acum 10 ani si ce urat s-a terminat!Mai ales cand barbatul pe care il iubesti,cu care,te casatoresti,ii daruiesti iubire neconditionata ,face un copil cu o alta femeie.Nu credeam niciodata ca ar fi in stare de asa ceva.Ramane un gol in suflet,o tristete imensa,dupa 10 ani sa ramai singura!Ramai o jumatate dintr-un intreg,nu ai echilibru.Toti in jur te compatimesc si te sfatuiesc de parca ei ar trece prin asa ceva...Se zice ca timpul le rezolva pe toate......

    16
    2

  • Barladeanu Liliana pe 25 Iul 2010, 12:21
    viata dupa divort-mihaela udrea

    Procedura noua de divort e valabila pentru membrii actuali ai guvernului sau si pentru noi?Am citit din Codexul Iustinian si am inteles subiectivitatea legilor-sa fi inteles eu gresit ?

    6
    2

  • farfalina pe 24 Apr 2010, 17:08
    in prag de divort

    sunt noua pe forum si sunt in prag de divort.am 23 de ani si am si o fetita de aproape 2 ani.motivul despartirii este ca nu comunicam mai deloc.lipsa comunicarii m-a facut sa ma simt singura,sa ma gandesc in fiecare zi de ce ii era greu sa vorbeasca cu mine,sa isi exprime sentimentele.acum mai am o luna si semnez actele de divort.sper sa imi gasesc si eu jumatatea undeva...

    14
    0

  • alina pe 6 Ian 2010, 23:13
    urmeaza sa divortez..

    ma numesc alina am 21 de ani si am un copil de 1 an ..m am casatorit cu sotul meu ptr a fugi de familia mea care imi vroia doar binele dar bineinteles ca atunci nu vedeam..sunt o fire libertina defapt am fost..dar ai mei vroiau sa fac o scoala sa am ore de intrat in casa...eu l am intalnit pe el..un taximetrist cu 9 ani mai mare ca mn...aveam 17 ani atunci ...si m am mutat cu el la ai lui..mama lui nu ma inghitea si mereu ne certam am plecat acasa la 18 ani eram gravida ...sora cu mama m au ajutat sa avortez ..apoi iar m am impcat cu el..si iar am plecat cu el..in chirie de data asta si atunci a venit bomba..imi faci un copil sau te duci la mata...eu ca il iubeam ...la 19 ani am ramas gravida..ai mei m au acceptat ce sa mi faca l au apropiat si pe el...dar noi de la inceput ne certam mereu a data in mn ..dar eu am trecut peste...ca vroiam libertate dar nu am avut parte am dat bacu gravida..m am inscris la fac gravida cu ajutorul alor mei ca altfel ramaneam fara...si al 20 de ani am nascut un baietel...apoi au urmat mai rau batai certuri si de fiecare data imi impregna in cap ca eu sunt de vina...ieri iar m a batut si a plecat ca de fiecare data ..am ramas cu copilul a nustiu cata oara sg...vreau sa nu l mai primesc sa fiu hotarata sa nu ma mai intorc la el...

    21
    3

  • anna pe 23 Mai 2009, 02:05
    si eu??

    sunt in cumpana! suntem impreuna de 8 ani si ceva se intampla. il iubesc si ma iubeste dar ii vad toate defectele acum! simt ca suntem mult prea diferiti! rautatea lui ma striveste. acum am aflat ca ma si minte(ca sa nu ma supere zice el... oare???)nu stiu ce sa fac.. nu pot nici sa gandesc clar. stiu ce ar trebui sa fac ... dar oare pot? 8 ani..!!

    15
    1

  • Radu V. pe 5 Apr 2009, 21:25
    Dragostea invinge!

    Urmeaza sa divortez..., dar inca mai tin la ea. Ba din conta am intels ca MATURIZAREA barbatului in urma casatoriei este esentiala in viata de FAMILIE. Ea ma mai iubeste dar in schimb, zice ca nu mai poate si are un repugn fizic pentru mine. Are nevoie de timp pentru asi revenii si nu vra sa mai promita nimic la nimeni. Tot ce vrea este sa luptam pentru o viata mai buna a noastra (fiecare cu alui, binenteles), iar pe viitor ce o fi, o fi. Ii voi da divortul pana la urma, pentru ca nu am de ales. In schimb in urma redescoperiri mele si a maturizarii subite (ce repede invatam unele lucruri cand suntem constransi de o situatie anume), in viitor, doresc sa lupt pentru o noua relatie cu ea, binenteles dupa ce timpul ii va reda increderea ide sine. Pana atunci voi cauta sa-i fiu alaturi, dar distant pentru a nu o irita, aratandu-i cum ar fi trebuit sa fiu..., ca un SOT/PRIETEN adevarat. Daca nici noul meu fel de a fii, mai matrur, nu ii va fii pe plac, desi dragostea va exista, inseamna ca exista un alt factor care isi va spune cuvantul si anume CHIMIA dintre cei doi. Cand doua persoane nu se potrivesc, oricat de mare ar fi dragostea si straduinta, consider ca finalul intodeauna dupa un interval mai lung sau mai scurt de timp acelasi..., DESPARTIREA. Daca nu se mai poate face nimic, consider ca TIMPUL ma va linistii, necautand nici o relatie o perioada, dupa care regasindu-ma voi avea puterea sa-mi refac incet, incet viata sentimentala dinou. Trebuie sa invatam din proprile greseli si sa devenim mai intelepti, iar timpul sa fie cel care consolideaza omul/femeia din noi.

    7
    0

  • abi pe 25 Feb 2009, 18:53
    acorda-ti timp

    Mare adevar spune qincy. Am trecut si eu prin asta , am divortat , nu reuseam sa il fac pe sotul meu sa inteleaga ca s-a terminat , teama ca m-ar putea gasi intr-un moment vulnerabil si m-as fi intors m-a facut sa ma arunc cu capul inainte nu la foarte mul timp dupa divort. Nu a contat cum arata (si nu arata bine deloc)am considerat eu ca e deajuns ca imi arata dovezi de iubire , vorbe frumoase . Timpul a demonstrat ca m-am pripit . Nu era ceea ce crezusem , l-am facut si pe el cred , sa sufere , m-am dat si eu peste cap. Acum m-am inchis iar in mine si va dura destul de mult timp sa pot iesi din starea asta / Inainte de a te arunca intr-o alta relatie trebuie sa reglezi conturile cu trecutul/

    9
    0

  • qincy pe 7 Dec 2008, 17:04
    sustin``Drama free``

    Cum spunea si John_Chicago, rezolvarea nu se gaseste in alta relatie. Sau cel putin nu imediat , nu ca sa pansam ranile. Ar trebui sa analizam de ce suntem in situatia asta, sa realizam ca in cazul unei despartiri(divort) ambi au gresit, unul mai mult si altul mai putin dar au gresit! Trebuie sa stim exact ce vrem de la viata in primul rand pentru noi si dupa ce ne dorim de la cel de langa noi. Sunt foarte multe de spus dar consider ca cele spuse de John sunt foarte reale, si eu trec printr-o experienta similara; am tendinta de a da vina doar pe fostul sot si in plus imediat m-am aruncat in bratele altuia ca sa nu mai sufar! Nimic mai gresit! In scurt timp analizand am constatat ca nu ne potrivim, ca ar trebui sa fiu doar eu cu mine o periada ,sa infrunt realitatea si sa aflu ce vreau si ce pot da in schimb. Ca nu putem doar cere trebuie sa mai si oferim si problema vine cand balanta se inclina. Pe scurt recomandarea mea atat pentru femei cat si pentru barbatii care trec printr-o astfel de perioada sa faca si cateva sedinte de terapie; cineva de specialitate poate sa va ghideze, sa va ajute, sa va dea anumite explicatii cu privire la comportamentul dv. si al altora. Nu va pierde-ti speranta, succes!

    2
    0

  • adina pe 13 Oct 2008, 12:27
    Casting pt femei divortate

    Joi, 16 octombrie 2008, intre orele 11- 15, Euforia tv organizeaza casting pentru emisiunea “Inelul cu diamant”, sezonul IV.Cautam fete/femei divortate care sa accepte provocarea noastra.Miza concursului este un inel cu diamant in valoare de 11.000 de euro oferit de catre un milionar burlac. Castingul se desfasoara pe adresa Strada Intrarea Mihai Eminescu, nr. 1, vis-à-vis de restaurantul Gioconda, aproape de intersectia cu strada Polona.Pe coltul strazii este un magazin numit Pancolor.Sa ai la tine un costum de baie si tocuri. NU CAUTAM FOTOMODELE! Acum ai ocazia sa arati tuturor de ce esti in stare.Iti poti testa curajul si iti poti depasi limitele.Poti avea sansa sa fii remarcata.Te asteptam! Pentru detalii : adina.blegu@antena1.ro sau 0730.021.382. Succes!!!

    1
    0

  • new life pe 1 Iul 2008, 09:36
    viata dupa divort

    nora, ma bucur ca ai reusit sa gasesti pe cineva :) si eu sunt divortata si am copil mic, dar am convingerea ca ma mai marit macar o data :P glumesc, dar sunt f optimista si sunt convinsa ca o sa fie bine

    3
    0

  • Nora pe 3 Iun 2008, 08:06
    Extaz !

    Am traversat un destin cumplit! Am indurat 33 de ani un alcoolic atroce! Tatal felelor mele! De dragul lor, ca sa "nu rup creanga", am fost rabdatoare si m-am lasat crucificata de o bestie cu chip de om, de un cefalopat alcoolic asa cum nici in filme n-am vazut! Fetele, dupa ce s-au vazut casatorite, la casa lor, m-au ajutat sa divortez! Ele sunt artizanul libertatii si implinirii mele actuale! Tot ele m-au incurajat sa-mi refac viata, SA INCEP SI EU SA TRAIESC , desi aveam 55 de ani ! Nu o sa credeti ca am inceput sa sper si sa-mi doresc sa vad si eu cum o fi sa bei cafeaua aia , sambata dimineata cu un om care te respecta si ti-e camarad?????????????????????????????? Tot sperand, tot cerand lui IISUS acest lucru - nimic mai mult - , mi-a scos in cale "un barbat-simfonie", asa este de unic, atipic si special. Mai este si vaduv, asa cum mi-am dorit, fara obligatii si nici nu mai este "fomist", ca primul! Bea si el, asa, ca mine si ca oamenii zdraveni la cap! Avem deja 2 ani si 3 luni de cand suntem impreuna! Nu va spun cat e de bine, ACUM! Fetelor, se poate! Exista barbati SINGURI, minunati, capabili de sentimente curate! Cereti lui Dumnezeu si nu incetati sa sperati! Mult succes!

    6
    1

  • John_Chicago pe 31 Mai 2008, 08:02
    Drama free

    Ehe, sunt multe de spus si articolul acesta pare decupat din presa occidentala. Sa va spun un pdv masculin si apoi merg la culcare ca e tarziu la Chicago. Sunt divortat de doi ani si in primul an am incercat sa imi fac o prietena. (Intre timp am renuntat si casatoria nu mai este pe lista de prioritati). Mi se parea tare ciudat sa fiu singur. Acum, la 40+ esti mult mai atent si cateva lucruri au iesit in evidenta la unele persoane care erau din alte pdv in aceasi “liga” cu mine: femei divortate, educate, apropiate ca varsta. Fetelor, este normal sa mai cautati o sansa si va doresc mult succes. Dar, esecul e dupa colt daca nu respectati cateva regului simple. Mai intai, desi respectul de sine al femeii are de-a face cu atitudinea barbatilor din viata lor, nu incercati sa va pansati ranile cu o noua relatie. Luati-va timp sa va vindecati, sa vedeti unde ati gresit. A-l acuza doar pe el sau a condamna toti barbatii in general, nu este o dovada ca ati inteles ceva din ce s-a intamplat. Dar este o garantie ca veti repeta trista poveste. E bine sa discutati cu un frate, verisor, cineva apropiat. Ce bun ar fi tata, dar ce putini tati discuta cu fetele lor (I do). Nu aveti nevoie de tandrete acolo, ci de validarea propriei persoane, de a va simti apreciate de un barbat. Pentru inceput, ajunge. Apoi, echilibrata, drama free cu zice americanul, poti cauta un prieten. Nu unul mai tanar cum traduce autoarea (traduce corect, dar nu zice bine). Acel prieten tanar va va da de lucru cu imaturitatea lui si va va parasi in cativa ani. Sunt de acord ca o femeie se reface mai greu dupa divort. Si adunci de ce graba? viitorul sot nu trebuie sa fie confundat cu un terapeut, in fata lui trebuie sa te prezinti ca o femeie care a depasit situatia, este increzatoare si puternica. Jeleste-te la mama si unde mai vrei tu, dar cand pornesti din nou sa cauti un barbat, jalea este esec garantat. Nu fii proasta, daca te asculta cum te vaiti si daca te aproba, este una din doua: ori e un barbat slab (unele dintre voi meritati asa ceva, don’t you?) ori vrea sa ti-o traga scurt dar nu este imbecil sa te ia de nevasta. Iertati-mi sinceritatea si inca o data, mult succes!

    12
    1

  • andreea0751 pe 27 Mai 2008, 09:44
    viata dupa divort

    merita sa iti dau o a doua sansa ,asta nu inseamna neaparat o noua casnicie.un prieten fara obligatii ajunge sa simta ca are obligatii fata de tine dar asta depinde numai de tine

    9
    0

  • ella_blondina pe 19 Mai 2008, 11:58
    viata dupa divort

    Dupa ce ai divortat de barbatul cu care credeai ca o sa triesti pana la adanci batraneti,mai merita sa mai faci pasul si a doua oara sau sa iti faci un prieten fara obligatii...?

    5
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod